Hae tästä blogista

lauantai 9. joulukuuta 2023

9. luukku: Valoa vessaan plus mehiläiset

Kylläpä kuluu paljon rahulia tämän kirjablogin pitämiseen, kun pitää joulukalenteria varten ostaa ties mitä paskaa [sarcasm]. Yhdeksännen luukun aiheena on nähkääs I BOUGHT THIS.

Torstaina tein kierroksen kylän charity-shoppeihin ja sieltä lähti mukaan komea kynttiläteline (£5). Komeudesta voi tietysti olla monta mieltä, mutta minun silmiäni tällainen söpö tulppaaniteline ilahduttaa. Kas tässä se päiväsaikaan.


 Ja sitten iltasella tositoimissa.

Tulppaanituikkuteline valaisee pimeyttä vessassa, joka muuten menee remonttiin tammikuussa. Hieman ahdistaa jo etukäteen koko remppa, mutta onneksi ei tarvitse asua täällä remontin aikana. Tosin sitten ahdistaa olla ilman tietokonetta pari viikkoa, koska kannettavani on Suomessa. Toisaalta evakkomajoitus on vain noin kilsan päässä, joten voin tarvittaessa käydä himassa koneella.

Ostin myös kirjan (£1), Maja Lunden The History of Bees (suom. Mehiläisten historia). Kirjasta luin muinoin suomalaisista kirjablogeista ja sitä kautta kiinnostuin siitä. Kirjan saisi meidän kirjastostakin, mutta ostinpa sen nyt silti, kun halvalla sai. Sitä paitsi jotkin kirjat ovat sellaisia, ettei niitä tule ikinä luettua, elleivät ole käden ulottuvilla juuri sillä hetkellä, kun iskee inspis.

7 kommenttia:

 1. Kamalaa, kun joutuu ostamaan joulukalenteria varten! Mutta kauniin kynttilätelineen sait.

  Vai on teillä tulossa kylppäriremontti, apua! Onneksi on evakkomajoitus, eihän sitä muuten pärjäisi ilman pönttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, menen vielä konkurssiin tämä blogin ja kalenterin kanssa! Mutta onhan tämä sen arvoista. :D

   Ilman evakkomajoitusta ei olisi remppa ollut mahdollinen. Alkuperäinen idea oli evakoitua Suomeen, mutta koska rempan ainoa mahdollinen tekoaika on tammikuussa tai hamassa tulevaisuudessa, se ei onnistu (en halua tulla tammikuussa Suomeen) :D

   Poista
 2. Meillä oli aikaisemmassa taloyhtiössä viemärien sukitus ja sekin oli melko hirveää. Väistökämppää ei saanut, kun taloyhtiön alakerrassa oli saunatila ja myös yksi pönttö. Oli välillä melko tiukat paikat kun vieraita ihmisiä pyöri asunnossa jo aikaisin aamusta. Tsemppiä siis kovasti tulevaan remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan painajaista olisi, jos joutuisi jotain yhteisvessaa ja -suihkua käyttämään. Miten sellainen voi edes toimia, jos on iso kerrostalo kyseessä? Kauheat jonot pöntölle ja suihkuun ruuhka-aikoina? :D

   Juuri tuo vieraiden lampsiminen omassa kämpässä ahdistaa eniten. Keittiörempan aikana katosin vuorille ja tulin takaisin vasta illansuussa. Me asumme paritaloa vastaavassa, joten mitään yhteistiloja ei täällä ole. Siksi kylppärirempan aikana täällä asuminen on ihan mahdottomuus.

   Poista
  2. Ja siis evakkomestan meille tarjoaa liikkeen omistaja, josta vessan ja remontin tilasimme. Hän omistaa holiday bungalowin, jonka antaa meille maksutta käyttöön remontin ajaksi. Ihan uskomattoman anteliasta!

   Poista
 3. Positiivisessa poikkeavuudessaan herkkä ja kaunissävyinen kynttelikkö, jonka valoa kelpaa ihailla.

  Mehiläisten historia on kiinnostava teos, joten lukuiloa. Se poiki poiki itseltä aikanaan kommentin:iviili- ja asiateksti ovat riittävästi balansissa, etenkin kun viime riveillä löytyy linkityksiä lisäinformaatioon (mehiläishoitajat.fi, hunaja.net ja coloss.org.) sitä kaipaaville. Lunden teksti on elävää ja muodossaan pysyvää, kerronta ketterästi ja pakotteettomasti etenevää sekä henkilökuvaukset toimivia. Maukas ja makoisa lukuannos; tismalleen nappi teos kukkaintuoksua ja iloista surinaa näin lokakuun alkuun!

  Kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa tulevan remontin ajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttelikkö on ehkä hieman retro, mutta retro on aika söpöä :D

   Mehiläisten historiasta olen tosiaan kuullut hyvää, joten uskon että on kiinnostava lukuelämys sitten kun saan kirjaan tartuttua. Varmaan menee ensi vuoden puolelle lukeminen. Ehkä evakkolukemiseksi sopiva.

   Onneksi pääsemme rempan ajaksi muualle, niin en ehkä stressaa itseäni kuoliaaksi :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.