Hae tästä blogista

keskiviikko 20. joulukuuta 2023

20. luukku: Pelastusrengas

Mitäs hauskaa joulukalenterin luukusta tänään kääriytyy, kun aiheena on Wrapping?

[Spoiler alert: ei mitään]

Tylsä aihe tai kenties olen itse tylsä ja mielikuvitusköyhä, kun en keksi mitään. Toki voisin kuvata esim. lahjapaperia (erittäin omaperäistä). Sitä varten pitäisi tosin mennä kauppaan, koska himassa ei ole paitsi sanomalehti jota tietysti voi myös käyttää kääreenä lahjoille, joita ei ole olemassa.

Tai sitten karkkipaperikääreet sun muut kääreet. En jaksa, liian tylsää ja ilmeistä

Peittokin on tavallaan kääre. Iho on ihmisruhon kääre.

Ja pilvet ovat taivaan kääreitä. Sellaisia kääreitä on tänään taivas täynnä – tosin ovat reikäisiä ja vuotavat kuin seulat.

Ankean luukun päätteeksi heitän teille pelastusrenkaan. Siihen voi itsensä kääriä (tai survoa), jos meinaa hukkua ajatusten tonavaan tai kolera-altaaseen tai minne nyt kullakin on tapana itsensä hukata.

 
 
Pelastusrenkaan voi käydä noukkimassa Helsingin Munkkiniemestä. En tosin ole varma onko se siellä enää: marraskuun neljäntenätoista päivänä vuonna 2007 se vielä oli.

4 kommenttia:

 1. Pelastusrenkaalla saattaapi hyvinkin olla nykymaailmassa käyttöä ja jos ei tuo Munkkiniemen rengas sattumalta olisikaan paikallaan niin ainahan voimme kuunnella J. Karjalaisen version. https://www.youtube.com/watch?v=VDo6kbSfFXg
  Tiedä häntä, josko tilanne siitä paranisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, J. Karjaista en olekaan aikoihin kuunnellut! Kiitos muistutuksesta ja taustamusiikista (eilisen) päivän luukkuun: oikein osuva valinta. Pitääkin ottaa Karjalainen kuuntelulistalle pitkästä aikaa. Jostain syystä muuten Karjalaisen biiseistä tulee lähes aina kesäinen fiilis!

   Poista
 2. No, olipa hiukan tylsä aihe luukussa. Pitäisi varmaan olla jouluihminen, että innostuisi wrappingistä.
  Takkutukan biisiehdotuksen kuuntelin, kaunis kappale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten olla luonteeltaan jonkin sortin käärijä (no pun in.), että tekisi mieli hommata kääreitä ja kääriä kaikki kaikkeen :D

   Kiitos ja kumarrus tosiaan Takkutukalle päivän musiikista!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.