keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kuinka olla britti ja kirjakaupassa kuultua

Olen nyt laiska ja esittelen muutaman joulupyhinä lukemani huumorikirjan lähinnä vain kuvien kera. Kirjan nimet ovat itsessään sen verran kuvaavia, että idea varmasti tulee perille ilman sen kummempia höpinöitäkin.


The HOW TO BE BRITISH Collection - Martyn Ford and Peter Legon


Kirja on hauska stereotypinen iloittelu "aidoista" briteistä. Paino sanalla stereotypinen.


Kirja on jaettu lukuihin: kukin luku käsittää yhden aukeaman. Otsikoita on mm. True Brit, Politness, Dress Sense, Tea, Complaining jne.


Tuli itse asiassa mieleeni idea tehdä vastaavan kaavan mukaan vihkonen Suomesta. Ihan siis vain tänne blogiini. Pistänpä harkintaan.

Tämä kirja on Bookplussan valikoimissa, jos kiinnostaa. 

~~~

WEIRD THINGS CUSTOMERS SAY IN BOOKSHOPS: Jen Campbell


Tarvitseeko tätä tämän enempää selittää? Kaikenlaista sitä onkin kysytty ja varmasti kysytään yhä. Mainio kirja, hihittelin monta kertaa tätä lukiessani. 

Tämä kirja muuten löytyy esim. AdLibriksestä sekä suomen- että englanninkielisenä.

4 kommenttia:

 1. Lentoliput käsilaukussa, kohta pääsen itse brittiläiseen kirjakauppan :)

  VastaaPoista
 2. Hii, hauskaa että sinäkin olet törmännyt tuohon Kirjakauppa-kirjaan. Löysin sen sattumalta kirjakauppamme kaunokirjallisuushyllystä, kun etsin asiakkaalle kirjaa. Esittelin kirjan heti kollegoilleni, ja kaikki olivat ihan innoissaan tuosta kirjakauppa-helmestä. Ostin sen samana päivänä jolulahjaksi itselleni, ja jouluaattona hihittelimmekin mieheni kanssa kirjan dialogeille. Kyllä, moni asia on ns. koettu silmästä silmään minun kolme vuotisen kirjakauppaurani aikana:D Ja muutama sellainen tapaus on itselle sattunut, että tekisi mieli lähettää tarina suomalaisia kokemuksia etsivälle kustantamolle.. :)

  VastaaPoista

 3. Tällaiset kirjat ovat mielestäni hauskoja, juuri sopivaa lukemista silloin kuin ei jaksa muuta kuin nauraa.

  VastaaPoista
 4. Hannele, tervetuloa! Tuletkin sopivasti ale-aikaan :))

  Sonja, minä taas löysin tuon kirjakauppa-kirjan alepöydältä eli halvalla lähti niin sanotusti ;) Hauska kirja tosiaan ja sinullahan on sitten ihan omakohtaisiakin kokemuksia kaikenlaisista "älyttömyyksistä" :D Minusta myös askeettinen kuvitus tuossa kirjassa oli hauska. Etenkin joku kuva, jossa kirja oli loukkaantunut, kun se muka haisee :DD

  Susu, todellakin - tällaiset kirjat ovat erittäin terapeuttisia. Ja sopivat juuri sellaiseen epämääräiseen kökköoloon, kun ei jaksa oikein ajatella eikä keskittyä mihinkään eikä välttämättä edes olla hereillä. Kyyneleet silmissä voi sitten huutonauraa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.