Hae tästä blogista

maanantai 28. tammikuuta 2019

Elämä, kerta kaikkiaan! - lukuhaaste


Olin päättänyt tämän vuoden lukuhaastekiintiöni olevan täynnä, mutta ei se olekaan eli nyt tapahtuu klassinen takinkääntö. Sillä en todellakaan voi ohittaa Elämä, kerta kaikkiaan! -lukuhaastetta siihen osallistumatta semminkin kun ojassani makaa iso lehmä, jota voi tämän haasteen tiimoilta yrittää hieman siirtää.
Haasteen säännöt pähkinänkuoressa:

1. Elämä, kerta kaikkiaan! -lukuhaaste kestää vuoden. Haasteeseen voi lukea tai kuunnella äänikirjoina elämäkertoja, omaelämäkertoja, muistelmia tai vaikka omaelämäkerrallisia romaaneja, runoja, esseitä tai tietokirjoja.

2.  Haasteen lopuksi tarkoituksena on nimittäin luoda kuvitteellisen henkilön tiivis elämäntarina, joka on kollaasi kaikista haasteen aikana lukemistasi elämäkerroista. Poimi siis jokaisesta lukemastasi elämäkerrasta yksi kiinnostava asia kyseisen henkilön elämästä ja yritä yhdistää ne yhden fiktiivisen henkilön elämäntarinaksi. Saat vapaasti lisäillä tarinaan omiasi, kunhan siitä käy ilmi mitkä kohdat tarinassa ovat lukemistasi kirjoista.

Lue tarkempi kuvaus haasteesta ja sen säännöistä Kirjaluotsi-blogista. Aivan mahtava idea tuo, että luetuista teoksista ikään kuin luodaan uusi henkilö ja elämä. Alkoi ideamylly heti pyöriä ja haastekirjat kiinnostaa ihan eri tavalla!

Pengoin hyllyjäni ja jo pelkästään oman kodin kirjoilla saisi haasteen suoritettua, mutta lukulistallani on kyllä paljon muitakin kirjoja, jotka sopivat haasteeseen ja lisää julkaistaan koko ajan.


Innostuin niin kovasti, että raastoin kahdesta hyllystä löytämäni haasteeseen sopivat kirjat ja kuvasin ne. Yksi hylly, muutamat “kasat” ja portaikon kirjat ovat vielä käymättä läpi eli tässä vain pieni otanta kotiherkuistani.Kirjaan haasteeseen lukemani kirjat tähän ja lisään sivun oikeaan reunaan haastelogon.

1. Kate Snell: Diana - prinsessan viimeinen rakkaus
2. Olivia Rayne: My Mother, the Psychopath
3. Abby Norman: Ask Me About My Uterus
4. Michael Fuller: "Kill The Black One First"
5. Naja Marie Aidt: When Death Takes Something From You Give It Back
6. Lori Schiller ja Amanda Bennett: The Quiet Room
7. Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
8. Henrik Tikkanen: Kulosaarentie 8 (ei ole vielä postausta)
9. George Takei: They Called Us Enemy
10. Jim McCarthy & Benito Gallego: The Life of Bob Marley – Wake Up And Live!
11. Paul Kalanithi: When Breath Becomes Air

8 kommenttia:

 1. Siis tämähän on sellainen haaste johon on pakko osallistua!! Mitä sanoisit esim. Jane Fondan ja Marianne Faithfullin yhdistelmästä... Keith Richards löytyy myös hyllystä.../Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistu ihmeessä, Janesta ja Mariannesta saa varmasti mielenkiintoisen kombon ja siihen jos lisätään vielä Keith ja ties mitä, niin priimaa tulee :D

   Poista
 2. Ihan mahtavaa, että innostuit tästä haasteesta näin paljon! Paras synttärilahja, että saa jakaa innostusta muiden kanssa <3 Kiinnostavan tuntuisia kirjoja noissa kuvissa. Minulla on äänikirjana menossa tuo Hillbilly Elegy. On muuten itsensä J. D. Vancen lukema ja tosi hyvältä vaikuttaa jo toisen luvun perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta ja inspiroivasta haasteesta ja muuten oikein paljon onnea vielä synttärin johdosta <3 Olen tässä välissä löytänyt lisää haasteeseen sopivia kirjoja: tässähän menee pää ihan solmuun kohta. :D

   Olen muuten aloittanut jo kerran lukea tuota Hillbilly Elegyä, mutta jätin sen kesken jo melko alussa. Se oli kiinnostava, mutta oma mielentila oli väärä enkä silloin viitsi “pilata” kirjaa lukemalla sitä väkisin. Hyvä kuulla, että se vaikuttaa sinusta hyvältä!

   Poista
 3. Onpa tosi hauska haaste! Itselläni ei ehkä ole energiaa osallistua, mutta on kiva sitten nähdä, millaisia tarinoita näistä syntyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä tietää omt rajansa ja kuunnella itseään :) Minuakin kiinnostaa, mitä kaikkea tästä sitten kukin synnyttää vuoden kuluttua. :D

   Poista
 4. Kiva haaste ja tuo 2. kohta on mielikuvitusta kutkuttava kohta.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.