tiistai 26. tammikuuta 2016

Pieni merenneito sarjakuvana

Grimm Fairy Tales presents
The Little Mermaid
Zenescope, 2015
Story: Joe Brusha, Writer: Meredith Finch, Artwork: Miguel Mendonca, Colours: Nunes, Cortes.
S. 150


Tällä pienellä merenneidolla on esikuvaansa yhtä paljon yhteistä kuin Lumikilla ja seitsemällä kääpiöllä siinä tapauksessa, että lumikki onkin blondi ja asuu kolmen kääpiön kanssa ja syö ilkeän äitipuolen tarjoaman päärynän, joka muuttaa hänet zombieksi ja sitten paikalle ratsastaa karhuherra Paddington ja taputtaa Lumikkia pyllylle, ja he elävät elämänsä kuolleina loppuun saakka.

Ei siis kovin paljon.

Ihmettelenkin, miksi tässä edes viitataan Grimmin satuihin. Vai eikö merenneidoista ja kadonneesta Atlantiksesta voi kirjoittaa ilman viittausta Grimmiin, vaikka ainoa yhteinen tekijä on, että joo merenneito löytyy kirjasta ja se Atlantiskin. Tokihan kannesta ja takatekstistä saattoi päätellä, että ei tässä ihan perinteisellä merenneidolla olla liikkeellä.


Anyway, ihan viihdyttävä, luettava ja katsottava sarjakuva eli ei kaduta että lainasin kirjastosta (jos olisin ostanut omaksi, saattaisi kaduttaa). Kuvitus on mukavan värikylläistä ja fantastisen taiteellista. Merenneidon rinnat tosin näyttävät liian täyteen puhalletuilta ilmapalloilta, mutta onneksi eivät puhjenneet seikkailun tohinassa.


Takakannesta voi lukaista juonen, kas tässä. Vaikka tarina näennäisesti päättyy, sen loppu vihjailee että jatkoa on luvassa. Enpä taida lukea.


Jään odottamaan Pienestä tulitikkutytöstä tehdyn sarjakuvan tulemista (vai onko sellainen tehty jo?). Siinä pieni tulitikkutyttö oppii, ettei yksi mokoma tikku paljon lämmitä. Parempi on tuikata kokonainen talo tuleen ja lämmitellä sen kupeessa. Armoton tuhopolttojen aalto uhkaa muuttaa koko kaupungin tuhkaksi, mutta tyttö se vaan raapaisee seuraavan tikun. Poliisi on ymmällään eikä kenellekään tule mieleen, että palopaikalla tikunnokassa HK:n sinistä käristävä ryysyläinen on pyromaani.

8 kommenttia:

 1. Erikoista. Eikö Pieni merenneito ollut H.C. Andersenin satu? Mitäköhän pillereitä piirtäjät ovat oikein vetäneet? Aika raflaavan juonikuvion olet kehitellyt Tulitikkutytölle! Itse hahmottelin jostain tällasta: Kadulla värjöttelevä tulitikkutyttö oppii, että paras ryhtyä prostituoiduksi. Tai ehkä sittenkin perustaa bordelli. Eiku ryhtyä aikuisviihdebisneksen tuottaja-ohjaajaksi :D No, ehkä tämä on tehty. Kyllä zenescopella osataan satujen modernisoinnit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, niinpäs onkin! Siis Andersenin satu eikä mikään Grimmin. Minulla on tuossa Anderesennin satukirjakin hyllyssä, mutta halpaan menin kuin homeinen nakki :D

   Ai niin, unohdin omasta versiosta seksin! Ihan paska idea, sinun on parempi! Ja tulitikkutytölle kunnon daisarit tietty: ekasta palkasta vaikka ostaa ne :D Ja toki oma bordelli pystyyn, kun alkaa bisnes luistaa. Ja tulitikut homehtuvat käyttämättöninä askissaan!

   Poista
 2. No johan on sarjakuva tehty. Ehkä Grimmin mainitsemisen ajatelleen lisäävän myyntiarvoa, vaikka pidän itsekin tuota tapaa kummallisena. Tässä tapauksessa se ainakin näyttää vielä kaiken lisäksi olleen ihan tuulesta temmattu. Hieno kuvitus sarjiksella kuitenkin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli ensimmäisenä mieleeni markkointikikka tai muu vastaava. En edes tajunnut vähäunisilla aivoillani, ettei Pieni menrenneito ole Grimmin satu ennen kuin Pikkis tuossa yllä huomautti asiasta. :D

   Poista
 3. Onpas sanotaan nyt vaikka mielenkiintoinen tulkinta tutusta sadusta. Luulisin, että tuolla mielleyhtymällä yritetään houkutella lisää lukijoita eli rahaa. Kuvituksen väritys näyttää kivalta, mutta nuo pinkeät pallorinnat huonosti istuvine simpukkabikineineen ovat kyllä häiritsevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä on. Minua ei sinänsä nämä erilaiset tulkinnat haittaa, mutta toisten nimellä ratsastaminen on tylsää eli väkisin tulee mieleen minullekin rahastus.

   Muoti näkynee sarjakuvissakin eli pitää olla silarit merenneidollakin. :D

   Poista
 4. Heitin sinulle viiden kirjan haasteen blogissani.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.