Hae tästä blogista

tiistai 6. tammikuuta 2015

Raivarit kirjaostoksilla

Cancer Research UK, viereisestä kaupasta voi ostaa miehen.

Tein charity shop -kierroksen tänään kulkiessani eteenpäin. Nämä kyseiset shopit sijaitsevat kaikki saman kadun varrella paikassa, jonka joskus ohitan jos ohitan.

Oli pakko (sisäiset äänet käskivät) koluta kaikki kulkiessani ohi, koska kirjasto petti: siellä ei ole ollenkaan Lessingin Fifth Childia (kansallinen häpeä!), ei Enempää Ogawaa (paitsi eräs, jota en nyt just halua) eikä suoraan sanottuna paljon muutakaan.

Octavia Foundation - Eräs mun lemppareista, koska siellä on ihanan sekava kirjanurkkaus!

Ajattelin kirjojen nimiä ja alkoi ärsyttää. Mainittakoon, että minua ärsytti ennestään. Suorastaan suututti, otti päähän ja kaikkea vastaavaa. Raivari oli tulla pelkästään nähdessäni muistelmien ja elämäkertojen nimiä.

Suosittuja täällä ovat The World according to John/Ben/Joanna/Mary/Dille/joku muu tärkeä julkkis. Onpa omaperäistä! Ilmainen vinkki: keksikää sille kirjallenne kunnon nimi. Tuo kliseinen lätinä sopisi paremmin kirjan takakanteen tai alaotsikoksi. Mutta että ihan nimeksi. Tylsyyden multihuipennus.

Barnardo's - aika aneeminen kirjatarjonta.

Through My Eyes tai peräti Life through My Eyes. Cheryl/Dick/Pig/tosi tärkeä julkkis isolla kanteen ja alapuolelle through my eyes. Ihan mielettömän kiinnostavaa hei! No, onhan se tietty jos on julkkis (tai sitten silti ei). Muilta olisi itsemurha nimetä kirjansa noin.

Shelter - ei muistikuvia. Olin omissa ajatuksissani enkä nyt enää edes varma meninkö sisään.

I am se ja se. Ettekste nyt tiedä. MINÄ olen. Vain julkut voivat nimetä muistelonsa näin.

Taas Octavia - se tulee ja täyttää maan!

Minullahan ei ole mitään elämäkertoja sun muita muisteloita vastaan - niiden nimiä vain. Ostin itsekin hupsista saatana sellaisen. Nimittäin I am Ozzy (en tosin ostanut sitä tänään, vaan eilen ja ihan muualta). Ei millään riittänyt luovuus keksiä raflaavampaa nimeä? Lupaan keksiä kirjalle uuden nimen, kun olen sen lukenut (tarkoitus olisi tänä vuonna lukea). Julkistan uuden nimen kirjamietteen yhteydessä.

Princess Alice Hospice.

Jäi muuten osa chariteista kuvaamatta, koska alkoi sataa kaatamalla (ja eri ketjujen chariteja on muutenkin todella paljon eli tässä vain murto-osa kokonaistarjonnasta). Esimerkiksi Oxfamilla on myös pelkästään kirjoihin keskittyneitä shoppeja. Näissä shopeissa on kirjojen lisäksi kaikkea muutakin.

Jos sattuu Lontooseen - tai muualle Brittilään - matkustamaan, kannattaa bongailla charity shoppeja: niistä voi tehdä kaikenlaisia kivoja kirjalöytöjä todella edukkaasti.

Fara.
Se tärkein: en ostanut yhtään kirjaa, koska ei löytynyt haluamiani.

20 kommenttia:

 1. Hihii, vaikka sä raivosit, tuli tästä postauksesta kiva fiilis! Ehkä teen samanlaisen koosteen tässä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, olisi kiinnostavaa lukea sellainen! :)

   Poista
 2. Totean kuten Sanna, raivo tuotti tulosta ja oivallusta meille nautittavaksi. Onkin kiinnostavaa kirjoittaa kaikenlaisissa mielentiloissa, ei vain miellyttävän hyväntahtoisuuden tilassa.

  Hyvistä elämäkertanimistä tulee mieleen esim. Pavel Sanajevin elämäkerralliseksi epäilty Haudatkaa minut jalkalistan taakse ja Stephen Fryn arvoituksellinen Moab is My Washpot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, yleensä pyrin nämä arviot kirjoittamaan hyvällä mielellä ollessani, ettei menisi ihan asiattomuuksiin ja joutuisi kamalasti sensuroimaan. Tosin muutoksen tuulet saattavat alkaa puhallella tässä blogissa, mutta siitä enempi myöhemmin.

   Tuo mainitsemasi jalkalista-nimi on kyllä kutkuttava. Kirjan lukemista voisi harkita jo ihan pelkän nimen perusteella. Olen muuten välttynyt lukemasta yhtäkään Stephen Frytä, mikä on täällä melkoinen suoritus, kun kys. miekkosen kirjoja tursuaa joka tuutista. :D

   Poista
  2. Pidin tästä lapsuutta kuvaavasta elämäkerran 1. osasta, mutta sitten toinen The Fry Chronicles tuntui jo laimealta ja liikaa triviaaleihin asioihin puuttuvalta. Nyt minulla on ollut ties kuinka kauan lainassa More Fool Me. Kerran jo aloitin, mutta se tuntui ainakin siinä ensimmäisillä sivuilla tyhjänpäiväiseltä.

   Poista
  3. Täytyypä harkita josko sen ensimmäisen kirjan lukisi. Jostain syystä minulla ei ole syntynyt kyseiseen ihmiseen (tai hänen kirjoihinsa) mitään halua - himoista nyt puhumattakaan. Ja minähän tarvitsen ainakin halun lukeakseni jotain.

   Poista
 3. Hyvä ja hauska purkaus ja ihana kurkkaus Lontoon kaduille ja charity shopeihin.

  Mielenkiinnolla odotan, miten nimeät tuon I'm Ozzy -kirjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kiva että tällaisetkin "syrjähypyt" kiinnostavat. Niitä tulee varmaan jatkossa enemmän.

   Minä odotan mielenkiinnolla, milloin luen tuon Ozzyn. ;)

   Poista
 4. Hahhah, go for it, girl!

  Kirjan elinkaari on ainakin Suomessa lyhyt ja noiden pintajulkimoiden elämänkertojen elinikä on jotain puoli vuotta, kuulin telkkarista. Ei ihme, että tarjolla on vaan niitä.

  Paras title ikinä on David Nivenin muistelmissa: Bring On The Empty Horses.
  Herättää mielenkiinnon ja olikin hauska kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä shopeissa siis paljon muitakin kirjoja, elämäkerrat vain osa. Mutta tuolloin pelkästään niiden näkeminen alkoi ärsyttää, kun tuntui että niitä oli erityisen paljon. Varmaan moni julkku oli vääntänyt jouluksi muistelot, että pääsisivät ihan joulumarkkinoille kertomaan merkittäviä ajatuksiaan maailmasta.

   Bring on the Empty Horses - mainio nimi, sopivasti hämärä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitokset, eiköhän vastaavia raivareita nähdä jatkossakin. ;)

   Poista
 6. Kiitos tästä energiapaukusta ja kuvista :)
  Kuulosti ihanalta tuo I am Ozzy...arvaas kenen koira on nimeltään Ozzy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun koirasi nimi on Ozzy? :D

   Olin ihan hullu Ozzy-fani etenkin pentuna, joten siksi kirja kiinnostaa. Onhan kys. ukko tosin aika sekopääkin ja kaveri suositteli tuota kirjaa minulle joskus vuosia sitten, joten ajattelin viimein kokeilla, kun kirja käveli eteeni kahdella punnalla.

   Poista
 7. Elegia, kirjoitin juuri äsken postauksen sinun kirjastasi Kadotettu maisema. Ihastuttava kirja, jolla myös hyvä nimi :D.

  Minä olen monesti halunnut vaihtaa jonkin kirjan nimen. Tekstin sisältä löytyy usein joku hieno lause otsikoksi, esim. Eeva Joenpellon kirjoilla on tällaisia nimiä: Vetää kaikista ovista, Vesissä toinen silmä jne.

  I am Ozzy ... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjatta, kävinkin jo blogissasi. Et muuten usko, kuinka paljon se toi iloa. On iso asia, kun joku lukee oman tuotoksensa ja kertoo siitä vielä ajatuksiaan. Luonnollisesti toki pelkäsin, että tulee lyttäys, mutta sekin on sitten kestettävä. :D

   Minulla on muutama Joenpellon kirja hyllyssäni. Juuri tuo mainitsemasikin. Sehän on joku kirjasarja, josta olen onnistunut ostamaan kaksi ekaa kirjaa, mutten ole vieläkään niitä lukenut. Mahtaakohan olla hyviä, oletko lukenut?

   Poista
  2. Olen lukenut näitä kauan sitten, silloin pidin, Uusimaa-sarja.

   Toinen suomalainen naiskirjailija, jonka teoksista pidin aikanaan, on Orvokki Autio. Hän tarkasteli pohjalaisuutta romaanitrilogiassa, jonka osat on nimetty pesäpallotermein.

   Poista
  3. Okei, kiitos tiedosta. Pakko varmaan ainakin se eka kirja lukea, koska olen sen hommannut. Minulla kun on periaate, että ihan oikeasti pitää kaikki ne hankitut kirjat sitten lukeakin. Tämän säännön tein itselleni joskus aikoja sitten, kun aika hövelisti tuli ostettua kirjoja. Tuolloin päätin, että hankin itselleni vain kirjoja, joihin minulla halu, mielellään himo.

   Orvokki Autiosta en ole koskaan kuullutkaan. Kauhea aukko sivistyksessäni!

   Poista
 8. :-D

  Olen samaa mieltä noista tyhjänpäiväisistä kirjojen nimistä. Toisaalta en pidä siitäkään, että kirjan nimi antaa olettaa jotain ihan muuta kuin mitä kirja loppujen lopuksi on. Mä voisin oikeastaan kirjoittaa samantyyppisen postauksen näistä huijauskirjoista, kun heti alkaa raivostuttaa, kun vain ajattelenkin asiaa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita ihmeessä, minua ainakin kiinnostaa! Nämä raivoni kohteena olevat kirjathan (tai siis niiden nimet) kertovat erittäin hyvin, mistä on kyse. Mutta sisällön leimaan automaagisesti tylsäksi, jos ei edes sen verran löydy mielikuvitusta, että keksisi persoonallisen nimen kirjalleen. :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.