perjantai 3. tammikuuta 2014

Mielenterveys meni penkin alle - Vuoden 2013 lukuhaasteet II

Osallistuin viime vuonna innoissani peräti kahteen mielenterveyteen liittyvään lukuhaasteeseen. Olin niin innoissani aiheesta, että perustin oman haasteen, Mental Cases, ennen kuin huomasin että yksi mielenterveyshaaste, Mieleni on rajaton, on jo olemassa.

Oli näillä haasteilla eroakin eli Mental Casesiin kelpasivat vain faktuaaliset teokset, Mieleni on rajaton -haasteeseen myös fiktio. Suuresta innostani huolimatta molemmat haasteet menivät ihan penkin alle.

Mental Casesia varten sain luettua vain kolme kirjaa, eli jäin jumittamaan terapiaan. Tavoite oli hullunkurisesti päätyä suljetulle.

Mieleni on rajaton -haasteeseen sain luettua vaivaiset kuusi kirjaa, mutta koska haasteella ei ole käsittääkseni loppumisajankohtaa, aion jatkaa sitä tänä vuonna.

Tässäpä kaikki lukemani haastekirjat:

John Harwood: The Asylum (fiktio)
Paul Torday: The Girl on the Landing (fiktio)
Sophie Andrews: Scarred (muistelmat)
Susanna Kaysen: Girl, Interrupted (muistelmat)
Elizabeth Haynes: Into the Darkes Corner (fiktio)
Alice Jamieson: Today I'm Alice (muistelmat)

Viime vuoden haasteet on nyt käsitelty. Kiitän vielä kaikkia Mental Cases -haasteeseen osallistuneita! Suurimmalla osalla (kaikilla?) se taisi mennä paremmin kuin minulla. Hupsista.

En kuitenkaan lannistu, vaan uudet lukuhaasteet on jo katsottuna tälle vuodelle; teen niistä koosteen mahdollisimman pian.

Mukavaa viikonloppua!


8 kommenttia:

 1. No hyvä ettet lannistu:) Ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näistä kannata lannistua - hauskaa oli haastelukea, vaikkei niin hienosti mennytkään. ;)

   Vietä hauska viikonloppua!

   Poista
 2. Hehe, kyllä sinulla ainakin paremmin meni nuo mielenterveyshaasteet kuin minulla! :D Tavoitteeni oli lukea Mental Casesiin ainakin kolme kirjaa - no enpä sitten saanut luettua yhtäkään. Haaste oli todella mielenkiintoinen ja aikomani kirjat kiinnostavia, mutta mikä sitten lie ollut syynä etten saanut niitä luettua. Noh, lukulistallahan nuo säilyvät ja vielä tulen ne lukemaan joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no enpä sitten vetänytkään ihan pohjia tässä haasteessa :D Mutta hei, hyvä yritys sinullakin, vaikkei hedelmää tuottanutkaan. Tai no, ehkä kuitenkin muutamia lukuvinkkejä löytyi. Itse ainakin löysin ja onneksi lueskella voi ilman haastettakin. ;D

   Poista
 3. Eihän tuo ihan penkin alle mennyt ;)

  VastaaPoista
 4. Haluaisin niin lukea tuon Girl, Interruptedin, mutta viime vuonna niihin aikoihin, kun aloin sen lukemista miettiä sen alkuperäiskielinen versio poistettiin kirjastosta ja nyt se on saatavilla vain ruotsiksi. Luen välillä ruotsiksikin joo, mutta en kovin usein ja englanninkielisen olisin varmaan jo lainannut ja lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Girl Interrupted oli ihan ok kirja, mutta ei kannata odottaa liikoja. Itse vissiin odotin ja jotenkin lukukokemus jäi aika laimeaksi. Ei se huono ollut, mutta en kyllä pomppinut ihastuksestakaan. ;)

   Onpas ikävää, kun kirjasto noin poistelee. Voin laittaa omani kieroon, koska tuskin sitä toista kertaa luen kuitenkaan. Laittele osoitteesi vaikkapa maililla tai FB:n kautta, niin pistän postia tulemaan :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.