Inhoan suorittamista (myös lukemisessa) ja suurin pelkoni lukuhaasteissa olikin lukemisen muuttuminen "pakonomaiseksi". No, ei se sellaiseksi muutu, kun ei ota haasteita liian vakavasti. Utelias lähestymistapa riittää - ainakin minulle.
Niinpä osallistun tänäkin vuonna muutamaan lukuhaasteeseen. Haasteen nimeä klikkaamalla pääsee tutustumaan paremmin haasteeseen ja sen sääntöihin.
Ihminen sodassa
Yleensä pelkkä sana "sota" saa minut juoksemaan karkuun. Niin tälläkin kertaa, kunnes syvennyin ajatuksella lukemaan haastepostusta ja siinä olevia kirjavinkkejä. Alkoikin kiiinnostaa - sitäpaitsi eihän sota ole pelkkää rintamakuvausta (joka on siis minulle se suurin turn off).
Olen jo yhden tähän haasteeseen sopivan kirjan (Terhi Rannela: Punaisten kyynelten talo) lukenut eli yhden kun vielä luen, niin ensimmäinen sotilasarvo (sotamies) on saavutettu. Ties vaikka olisin vuoden lopussa kenraali (epäilen kyllä suuresti).
Vive la France!
Nimestä voi ehkä päätellä, millainen haaste on kyseessä: luetaan kirjoja Ranskasta. Tai pikemminkin kirjoja, joiden kirjoittajaa voi pitää ranskalaisena.
En pahemmin lue ranskalaisia kirjoja. Minulla on ehkä jopa vamma liittyen ranskalaiseen kirjallisuuteen. En tiedä, mistä vamma on syntynyt, mutta olisi kiva päästä siitä eroon. Siksi tämä haaste.
Haasteessa luetaan raidat (Ranskan) lippuun. Odotukseni eivät ole kovin korkealla, mutta jos nyt edes yhden raidan saisi.
Hei me lusitaan!
Tämän haasteen pystytin itse, ehkä jopa hieman itsekkäistä syistä. Minulla on näet hyllyssä vankilaan sijoittuvaa/liittyvää kirjallisuutta, jotka kyllä kiinnostavat, mutta joita en jostain syystä ole saanut aikaiseksi lukea. Jospa tämän haasteen siivellä saisin.
Tarkoitus on lukea itsensä ulos vankilasta. Kirjoiksi kelpaavat mm. vankilaa/keskitys- ja työleirejä käsittelevät kirjat. Olenkin ensimmäisen haasteeseen sopivan kirjan (Blaine Harden: Escape from Camp 14) lukenut eli pääsin eristyssellistä tavalliseen selliin (en ole vielä blogannut kys. kirjasta, mutta tulossa on).
~~~
Eiköhän tässä ole ihan riittävästi lukuhaastetta tälle vuodelle; sen lisäksi, että henkilökohtainen tavoitteeni on lukea monipuolisemmin kirjoja eri maista. Sivupalkissa (oikealla) on "maapilvi", jonka toivon laajentuvan tänä vuonna.
Siirsin kirjailijalistan blogin alareunaan. Lista on niin massiivinen (ja kasvaa alati), että se veisi kamalasti tilaa sivupalkissa.
Viime vuonna otin aika rauhallisesti haasteiden kanssa, en oikein uskaltanut lähteä mukaan mihinkään, kun niiden kanssa tuppaa aina käymään vähän huonosti. Ehkä otan tänä vuonna toisenlaisen asenteen ja yritän luopua tuosta suorittamisen pakosta minäkin. Sen verran mielenkiintoisia haasteita on vireillä. Tuo vankilahaaste kiinnostaa ainakin ja ehkä myös sota. :)
VastaaPoistaMinä hurahdin näihin haasteisiin tosiaan viime vuonna. Yllätyin itsekin, miten rennosti osasin ne ottaa eli tullut paineita missään vaiheessa. Eikä ole väliä, vaikka haasteet menisivätkin ihan reisille - ei se ole niin vakavaa. :) Että mukaan vaan!
PoistaMukavia haasteita. (: Tsemppiä niiden kanssa! Itsekin ajattelin ehkä jotain haastiksia ottaa asiakseni, luultavasti jotain pieniä kun luen niin hitaasti ja aloittamani asiat jää muutenkin liian usein puolitiehen. (;
VastaaPoistaKiitos :) Minäkin olen hitaahko lukija, mutta en anna sen häiritä. Luen omaa tahtiani sen hetkisten intressieni mukaan eli en ala väkisin mitään lukea sen takia, että pitäisi haasteita kartuttaa. Mutta kyllä nuo haasteet minulla vaikuttavat alitajuisesti ihan siihenkin, minkä tyyppisiä kirjoja katselen "sillä silmällä". :)
PoistaHauskaa, että rohkaistuit mukaan sotaan! Eiköhän sieltä ala niitä sotilasarvoja vähitellen ropista, ties vaikka kuntoisuuslomaakin... ;)
VastaaPoistaHih, voi olla kuntoutusloma tulee vielä tarpeeseen ;D
Poista