Hae tästä blogista

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Järkyttävä elokuvakokemus

En yleensä katso komedialeffoja. Se ei johdu siitä, että olen huumorintajuton tosikko tai muuten vain kireähkö. Revin huumorini mieluummin jostain muualta.

Eilen ajattelin kuitenkin irrotella ja katsoin elokuvan nimeltä The Three Stoogies. Leffa muistutti minua siitä, miksi en katso komediaelokuvia. En vain jotenkin jaksa innostua liimautumaan telkkarin ääreen katsomaan yhden ja saman vitsin toisintoa lähes pariksi tunniksi.

Vai mitä sanotte tästä? Jos olisin katsonut trailerin ennen elokuvan katsomista, olisi elokuva jäänyt katsomatta. Enkä olisi menettänyt mitään.Nyt joku voi ihmetellä - itsekin hieman ihmettelen - miksi tällaisesta elokuvasta pitää edes postata. En osaa vastata muuta kuin että se ärsytti niin paljon, että on pakko avautua. Ja kas noin, heti mieli keveni. Kiitos ja anteeksi.

Ps. Jos joku tietää oikeasti hyvän komediaelokuvan, saa vinkata. Muuten yleistän koko genren täydeksi sonnaksi.

25 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kammottavalta! Apua. :D En kyllä tiedä yhtään hyvää komediaelokuvaa. Draamakomedioita on kyllä moniakin hyvä, mutta puhdasta komediaa ei tule mieleen, en toisaalta ole perehtynyt kamalasti aiheesee, kun yleensä pidän vähän toisenlaisista genreistä. No Todella Upeeta on huippu! Mutta se ei ole leffa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan pihalla elokuvagenreistä. Tai no, kauhugenrestä tiedä hieman enemmän ja osaan jopa erottaa sen eri "alalajeja".

   Tv-sarjoissa tosiaan löytyy sitten jo enemmän sellaista huumoria, joka minuunkin kolahtaa esim. tuo mainitsemasi Todella upeeta (vaikken sitä ole edes paljon katsonut, mutta tiedän mistä on kyse).

   Poista
 2. Three Stooges vanhana sarjana oli äärimmilleen vietyä slapstickia ja uusi leffa varmaan jatkaa tätä linjaa (en siis ole menossa katsomaan koska slapstick ei ole minun juttuni).

  Mutta komediasuositukset on aina tosi vaikeita kun se mitä ihmiset pitää hauskana vaihtelee paljon, draamasta ihmisten maut on vähän yhteismitallisempia (tästä varmaan myös johtuu että näissä "maailman parhaat elokuvat"-kanonisointiäänestyksissä on aina vahva draamaedustus ja vähäinen komediaedustus, komediat jakavat ääniä voimakkaasti).

  Mä pidän mm. screwballista kuten Wilderista, Caprasta ja Lubitschista mutta joihinkin muihin nuo eivät toimi. Vastaavasti Chaplinin leffat on minusta aika tylsiä ja silloin kun toimivat, toimivat draaman puolella eivätkä huumorin.

  Komedioita ei kannata lytätä kokonaisuutena mutta hyvät jutut löytää usein vain kokeilemalla, näissä voi luottaa vielä vähemmän muiden suosituksiin tai haukkuihin kuin muissa lajityypeissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään, että tuo elokuva on tehty jonkun sarjan pohjalta. Heti tunnustan muutenkin, että elokuvagenreistä olen vielä enemmän pihalla kuin kirjagenreistä, joten kiitos valaisevasta kommentistasi.

   Uhkaus yleistää kaikki komedia yhdeksi ja samaksi sonnaksi oli huumorimielessä tehty heitto, mutta kannatti niin tehdä. Minähän opin jotain. :)

   Tosin noista mainitsemistasi nimistä minulle tuttu on vain Chaplin. Sekin kertonee omaa kieltään "valveutuneisuudestani" kyseiseen genreen. Pitää ottaa selvää. :)

   Poista
 3. Vaikuttaa tosiaankin aika kamalalta slapstick-tyyliseltä leffalta. Ainoat hyvät mieleen tulevat komediat ovat ne,joissa Steve Martin on pääosassa,olen kai katsonut ne kaikki-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slapstick onkin minulle ihan uusi termi: täytyy jatkossa juosta karkuun, jos kuulen kyseistä sanaa käytettävän elokuvan yhteydessä ;)

   Steve Martinin elokuvia pitääkin jossain vaiheessa googletella. Kovin usein elokuvia katso, mutta sitten joskus :)

   Poista
 4. Etenkin voisin suositella Martinin L.A.Storya,joka on paitsi hauska,niin paljon muutakin

  http://www.rottentomatoes.com/m/la_story/trailers/10903958/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo vaikuttaa hyvältä! Martin onkin tuttu naama, mutta en ole varma olenko nähnyt yhtäkään hänen elokuvaansa. Mutta tuo vaikutti trailerin perusteella oikein hauskalta, kiitos! :)

   Poista
 5. Olen siis Steve Martin-fani.Ainoa näyttelijä,josta pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että minustakin tulee vielä fani ;)

   Poista
 6. Heh, traileria ei tarvinut edes katsoa, jo tuo kuva kertoo niin paljon! Välttelen komedioita myös, samoista syistä. Ehkä oletkin nähnyt, mutta Musta kissa, valkoinen kissa? En tiedä määritelläänkö sitä komediaksi, mutta musta se oli hauska. Katsomisesta on kyllä jo aika kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuosta mainitsemastasi kuullut, mutta pikainen googletus valaisi asiaa. Vaikuttaa ihan hauskalta elokuvalta, laitanpa senkin ylös. :)

   Poista
 7. Samaa mieltä hdcanisin kanssa. Komedioita on tosi vaikeaa suositella, koska ihmisten huumoritaju vaihtelee tosi paljon. Esim. kannibalismia käsittelevässä Ravenous-kauhuleffassa purskahdin nauruun yhdessä kohdassa, koska taustamusiikki oli niin iso vastakohta tapahtumille, mutta en tiedä oliko kyseistä kohtaa edes tarkoitettu hauskaksi.

  En katso itsekään komedioita melkein koskaan, mutta Piukat paikat (Some Like It Hot) on hyvä, jos naisiksi pukeutuneista miehistä revitty huumori naurattaa. American Pien tyyppisistä pissakakkahuumorilla varustettuja leffoja taas en voi sietää, mutta niistäkin jotkut tykkäävät.

  Paras vaihtoehto olisi ehkä se, että kävisi läpi jotain listaa erityyppisistä komedialeffoista. Esim. listal.com:sta voi hakusanalla etsiä erilaisia listoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, huumorilaatuja on niin moneen makuun. En oikeastaan tullut edes ajatelleeksi asiaa, koska en ole osannut ajatella, että niin kuin kauhussa on toki komedioissakin eri tyylilajeja. Minulle komedioiden termistö on vain niin vierasta. Olenkin todella iloinen, että aihe on herättänyt keskustelua, koska olen oikeasti oppinut jotain! :)

   American Pien olen muistaakseni yrittänyt joskus katsoa, mutten jaksanut alkua pidemmälle. Tutustunpa tuohon listal.comiin, kiiitos vinkistä!

   Poista
 8. Joseph-Gordon Lewittin tähdittämä 50/50 -elokuva on suositelteva pläjäys. (; Myös Zombieland ja Beginners nauratti aikoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, tutkin ne. Zombielandia jo googlettelinkin, koska zombiet ovat lähellä sydäntäni ;)

   Kiitokset siis vinkeistä!

   Poista
 9. Olen yhtä tosikko. Komediaa kamalammat ovat romanttiset komediat, joista tulee ihottumaa.

  Vaan onneksi on olemassa oikeasti hauskoja leffoja (siis minun makuuni ainakin...).

  Päiväni murmelina (Groundhog Day)
  Kala nimeltä Wanda (A Fish Called Wanda)
  Monty Python-leffat: Brianin elämä, Monty Python and the Holy Grail
  Spinal Tap
  Roger Rabbit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä etten ole ainut nutturapää. Romanttiset komediat tai mitkä tahansa romanttiset jutut pahentavan minunkin kroonista ihottumaani. ;)

   Murmelin ja Wandan olenkin nähnyt ja ainakin Murmelista pidin. Wandasta en enää paljon mitään muista. Nuo muutkin ovat nimeltä tuttuja, mutten ole vissiin katsonut. Kiitosta siis vinkeistä - meillähän tämä huumori leijailee aika samoissa sfääreissä, joten uskaltanen noihin tarttua.

   Poista
  2. No kappas, olisin suositellut samoja leffoja kuin Susu! Paitsi tuota Murmelia en ole saanut katsottua loppuun kertaakaan. Joitain muitakin hyviä komedioita olen nähnyt, mutta näitä on tosiaan vaikea suositella. Usein nauran ihan urpoille leffoille, mutta en yleensä "hillittömän hauskoiksi" mainituille. Tuolla aikaisemmin mainittu Piukat paikat on yksi suosikeistani, mutta ei välttämättä kolahda kaikille.

   Poista
 10. Järkkyä! Koko komediagenrekö muka kakkaa! No eikä ole!!! Itse olen vannoutunut komediafani enkä voi kuvitella eläväni ilman komedioita. Tällä en tietenkään tarkoita huonoja komedioita, koska mikään ei ole kiusallisempaa kuin väkinäinen naureskelu.

  Näille komedioille olen itse nauranut tikahtumispisteessä: Bruno, Tootsie, Borat, Spinal Tap, Johnny English jne. Brittiläisistä komediasarjoista olen hekotellut mm. Little Britain:ille ja Absolutely Fabulous:ille. Suomalaisista komediasarjoista olen fanittanut mm. Muodollisesti pätevää.

  Ehkä komediakammosi on hyvä merkki. Jos pystyt siviilissä nauramaan vedet silmissä, silloinhan sinun ei tarvitse enää mennä leffaan hirnumaan. Oma komediafaniuteni tarkoittaa todennäköisesti vain sitä, että elämäni on surkeaa.

  Vielä lisää komedioita: Paholainen pukeutuu Pradaan (draamakomedia muotimaailmasta) ja Dark Shadows (komedia vampyyreistä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärä hälytys, ei olekaan kakkaa! Mutta uhkaus tepsi, sillä sain paljon viisaita kommentteja, joista opinkin jotain :)

   Ei minulla ole komediakammoa paitsi elokuvissa. Kyllähän noita oikeasti hauskoja tv-sarjoja on helpompi löytää kuin elokuvia. Oma elämäni toki on hulvattoman hauskaa ja ratkiriemukasta ilottelua ja ainaista juhlaa, hoho :D

   Paholainen Pradan rytkyt päällä oli ihan jees, ei nyt mikään huippu. Dark Shadows on neverhöörd, pitää luntata netistä. Kiitokset siis!

   Poista
 11. Jos jotain komediaa suosittelen (vaikka ei pitäisi ikinä suositella), se olisi 80-luvun rock-komedia "This is Spinal Tap". Siinä hmmm... persoonallinen rockyhtye lähtee Amerikan kiertuelle. Luonnollisesti kiertue on täydellinen fiasko, jossa katastrofi seuraa toistaan. Mutta elokuva käynnistyy ehkä nykykatsojan mielestä hitaasti eli eli kannata painaa stop-nappia heti viiden minuutin jälkeen. (vähän samaan kuin kaikkien aikojen pahin kauhufilmi Manaaja käynnistyy hitaasti, siinähän on eka puolituntia pelkkää suvantovaihetta)

  Ainakin itse olen Spinal Tapia katsoessani nauranut niin että vatsalihakseni ovat krampanneet ja olen pelännyt kuolevani, koska en pystynyt hengittämään kunnolla. Olen niin hullu, että juuri tällaista odotan komedialta, near-death-experience.

  Mutta ikinä ei pitäisi suositella, koska eri ihmisillä huumorintaju saattaa olla aivan erilainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan sitä suositella - onpahan sitten joku, jota syyttää, jos ei nappaa. Syyllinen pitää aina olla! :D

   Spinal Tap meni jo listalle. Minua ei haittaa hitaasti käynnistyvät elokuvat, olen itsekin vähän hidas. Täytyy varmaan ottaa nitrot valmiiksi käden ulottuville tuota elokuvaa katsellessa, jos se noin hauska on ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.