sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Murhatalo

Kuva täältä.
American Horror Story
Season I, Murder House

Tämä talo ei ole tyhjä, tämä talo ei ole vapaa. Muuttakaa tänne ja menettäkää loputkin järkenne rippeet. Menettäkää mahdollisesti koko elämänne.

Harmonin perheeseen kuuluu isä Ben, äiti Vivien ja tytär Violet. He muuttavat Los Angelesiin Bostonista Vivienin saatua keskenmenon. Ben on lisäksi hairahtanut syrjähypylle erään nuoren tyttösen kanssa ja luonnollisesti jäi siitä kiinni.

Uuden paikkakunnan ja talon piti olla uusi alku. Vaan eivätpä Harmonit tienneet, minne muuttivat. Talo on kaikkea muuta kuin koossa pitävä side - se pikemminkin repii.

Tämä 12-osainen sarja oli erittäin viihdyttävä, ja siinä oli sopivassa määrin jännitystä ja juonta. En jaksa katsoa elokuvia saati sarjoja, joiden perimmäistä juonta pitää pohtia pari vuotta tai elokuvan ollessa kyseessä koko elokuvan ajan.

Jotain vihjeitä on palkitsevaa saada. Tässä sarjassa niitä saa sopivasti, muttei liikaa eli ylläreitä on luvassa koko 12 jakson ajan.

Itse en tätä kauhuksi mieltäisi, mutta jännitystä tässä kyllä oli ihan kivasti. Kerrankin sitä paitsi on mukava katsoa sarja, joka loppuu: nämä kaksitoista jaksoa ovat kokonaisuus. Seuraavassa kaudessa on sitten uudet kujeet.


2 kommenttia:

 1. Löysin vihdoin tekstisi googlaamalla "kirjavalas american horror story". Etsin myös kohdista Usa ja kauhu, mutta en löytänyt.

  Minustakin tämä sarja on sopivan napakka paketti. Homma pysyy kasassa, kun sitä ei päästetä venymään loputtomiin. En minäkään jaksa katsoa ikuisuussarjaa, jonka juonen hahmottamiseen menee useita vuosia. Tyypillinen esimerkki tällaisesta sarjasta on varmaankin Lost, jota en siis ole seurannut mutta pelkästään kuullut ;)

  T: Tuija / Pikkurilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän pitäisi löytyä tunnisteen "kauhu" alta. Ainakin minulle löytyy. Mutta yksittäisten juttujen etsiminen on kyllä hankalaa, kun alkaa tätä sisältöä olla sen verran paljon. :)

   Liikaa venyvät sarjat yleensä kääntyvät jossain vaiheessa itseään vastaan; ne muuttuvat junnaaviksi vatvomisiksi. Niin kävi Lostillekin. Minähän siis katsoin koko sarjan, vaikka loppupuolella alkoi jo kyllästyttää.

   Samoin kävi Prison Breakin kanssa. Pidin siitä alussa kovasti, mutta kun sarja vain jatkui ja jatkui ja jatkui, niin koko homma plörähti. Jätinkin jossain vaiheessa sen kesken.

   Minusta on myös kiva veto, että näissä American Horror Storyeissa on kaikissa samat päähenkilöt, vaikka kausi vaihtuukin. Tykkään sarjan näyttelijöistä. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.