sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Luonnollinen nojatuolimatkakirja plus matkamuistelo

Kyllä, kirja maksoi todellakin vain 5 puntaa!
The Nature of Britain
RSPB 2009

Tämä kirja on eräs ensimmäisistä kirjoista, jotka Lontooseen muuttaessamme ostin. Kirja on sohvakirjani, johon palaan kerta toisensä jälkeen, kun tekee mieli ihailla kauniita maisemia.

Kiehtovaksi ja minulle rakkaaksi kirjan tekee eritysesti se, että nämä kaikki paikat ovat tavallaan käden ulottuvilla. Tiedän, että pääsen kirjan maisemiin (kunhan saadaan joskus se road trip tehtyä!).

Kirja on jaettu kuukausiin. Kullekin kuukaudelle suositellaan tiettyjä paikkoja eri puolilta Isoa-Britanniaa. Siten kirjaa voi lukea vaikkapa "reaaliajassa". Tammikuun kohteet tammikuussa, helmikuun helmikuussa jne.

Itse luen kirjaa, miten sattuu. Joskus perehdyn yksittäisiin paikkoihin, joskus katselen vain kuvia jne. Ja aina kirjasta löytää jotain uutta, vaikka sitä kuinka pläräisi.En ihmettele ollenkaan, miksi britit matkaavat paljon omassa kotimaassaan. Luonto on uskomattoman rikasta ja vaihtelevaa riippuen ollaanko sisämaassa vai rannikolla, pohjoisessa vai etelässä jne.

Ennen kuin muutimme Lontooseen, teimme road tripin Suomesta tänne omalla autollamme (täällä meillä ei ole omaa autoa, vaan vuokrataan sellainen tarvittaessa). Ensin laivalla Tukholmaan, sieltä Ruotsin halki Norjaan, Stavangeriin. Stavangerista lautalla New Castleen (upon Tyne).

Sitten suhailtiinkin ympäri saarta, ensin Skotlannissa, sieltä sitten hiljalleen valuen etelämpään. Maasta poistuttiin lautalla Doverista Calaisiin ja kiertely jatkui manner-euroopan puolella ennen paluuta takaisin Suomeen.

Olin käynyt Lontoossa muistaakseni vain kerran ennen tänne muuttamista eli mitenkään omakohtaisesti erityisen tuttu ei tämä kaupunki minulle aiemmin ollut.

6 kommenttia:

 1. Ymmärrän! Minullakin tuollaisia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tällaiset kirjat mainioita visuaalisia retkiä, joiden parissa samalla oppiikin yleensä jotain :))

   Poista
 2. Hei
  Sinulle on 5-haaste Kirjasähkökäyrän sivulla
  http://kirjanainen.blogspot.fi/2013/03/5-haaste.html
  Aurinkoa päivääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kävinkin jo blogissasi katsastamassa :)

   Poista
 3. Olisi kiva ajaa Brittein saarten läpi ja ympäri ja kauttaaltaan siellä täällä. Varmasti on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kaunista ja monipuolista, pakko saada joskus tehtyä se uudelleen ja kunnolla. On tullut haastetta lomailuun, kun kesät menee yleensä Suomessa. Joskus voisi skipata Suomen ja mennä muualle. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.