perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kirjasäännöstelyä ja ARVONTA


 Avauduin Norkun kommenttilaatikossa (terkkuja!) siitä, miten säännöstelen kirjahankintojani, etten vallan hukkuisi niihin (kirjoihin).

Eräs itse itselleni asettamani sääntö on, etten saa ostaa kirjailijalta uusia kirjoja ennen kuin olen lukenut hyllyssä jo ennestään olevat hänen kirjansa. Tätä sääntöä pyrin noudattamaan tunnollisesti, tosin olen keksinyt jo, miten sitä voi kiertää.

Ostin muutama päivä sitten kaksi (Eve Green ja Oystercatchers) Susan Fletcherin kirjaa - kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Minulla ei siis ollut yhtäkään ennestään. Nyt voin rauhassa arpoa ja vatvoa kumman luen ensin, mutta lisää Fletcheriä saan ostaa vasta kun molemmat on luettu. Kirjastoa saa toki käyttää.

Kirjaston suhteen minulla on sellainen sääntö, että lainassa saa olla max. kolme kirjaa kerralla (olen tästä kylläkin lipsunut muutaman kerran, kröhöm). Täällä laina-aika on kolme viikkoa.

Tämä sääntö on siksi, ettei minulle alkaisi kertyä järisyttäviä lainakirjapinoja, joiden palauttaminen ajoissa saattaisi kenties vaarantua sen takia. Minullahan on likainen historia kirjaston kirjojen ajoissa palauttamisen onnistumisessa.

Haluan lukea enemmän suomalaista kirjallisuutta ja minulla on yhäkin hyllyssäni suomenkielisiä kirjoja, joita olen tänne roudaillut tai saanut Suomesta. Jostain syystä minulle on syntynyt kynnys lukea suomeksi. En tajua miksi, sillä rakastan suomen kieltä.

Keksinkin jokin aika sitten, että minulla saa (ja oikeastaan pitää) olla kesken samaan aikaan kaksi romaania, joista toisen pitää olla suomenkielinen. Tällä hetkellä kesken on Nick Caven Bunny Munron kuolema ja edelleen se Illallinen (ihan loppusuoralla tosin eli huomenna tullee arvio siitä).

Olikohan niitä sääntöjä vielä enemmänkin, hmm. Ei nyt tule mieleeni, mutta lisäilen niitä sitä mukaa, kun keksin lisää.

Nyt tekee mieli udella säännösteleekö joku muukin jotenkin kirjaostojaan tai kirjastosta lainaamisiaan?

En pidä itseäni materialistina, sillä meillä on periaatteessa melko askeettinen

(miinus miehen työhuone, joka on täynnä "tärkeitä" paperikasoja, aargh! En voi valittaa, koska tämä kämppä noin muuten on täynnä minun "tärkeitä" kirjakasoja)

koti. Mutta kirjamaniaa minun on vaikea pidätellä. Menen sekaisin kirjakaupoissa, suorastaan huimaa ja tulee euforinen olo: niin paljon kirjoja, niin vähän (elin)aikaa!

Olen myös melko tarkka ostaja eli ostan vain kirjoja, jotka haluan aidosti lukea. Tietty tulee ostettua joskus huteja, mutta sellaista se on - pakko ottaa riskejä, niin tulee vähän jännitystä elämään.

Julistan tässä samalla avatuksi arvonnan. Kommentoimalla jotain (vastaa vaikkapa yllä esittämääni kysymykseen tai kerro päivän sää) tähän postaukseen osallistut arvontaan.

Kukin saa yhden arvan, mutta toki tätä ilosanomaa saa levittää ja lukijaksikin voipi liittyä. Se ei ole kuitenkaan edellytys, koska kaikillahan ei ole Blogger-tiliä. Anonyyminä ei voi osallistua eli keksi joku nimi itsellesi.

Arvonnassa on palkintoina -ylläripylläri - kirjoja!

Liitän tähän alle kirjalistan, josta voittajat saavat kirjansa valita. Mukana on myös peräti KAKSI kappaletta kirjoittamaani kirjaa, Kadotettu maisema.

Voittajia arvon kolme, joista ensimmäinen saa valita listasta haluamansa kirjan, sitten toinen jne. Arvonta on voimassa maanantaihin 15.4 kello 08.00 Suomen aikaa asti.

Tuona samaisena maanantaina arvon ja julkistan voittajat. Maanatain ei siis tarvitse olla ainakaan sillä vikkolla viikon tylsin päivä!

Tässäpä tämä lista, joka elää koko arvonnan ajan eli kirjat lisääntyvät kotini lisäksi tässä listassa! Jo tänään tulossa täydennystä eli mukaan vain, vaikkei lista vielä miellyttäisikään.


Elina Valkealahti: Kadotettu maisema (näitä on siis kaksi kappaletta valikoimassa)
Kate Morton: The House at the Riverton (luin tätä vajaat sata sivua ja jätin kesken)
Emily Barr: Stranded
Giselle Green: Sister's Gift
Elizabeth Haynes: Into the darkest Corner
Paul McKenna: Change your Life in Seven Days (Cd tulee kirjan mukana)
Penny Hancock: Tideline
Inger Frimansson: Häränsydäminen mies
Elbie Lötter: It's me, Anna
Jojo Moyes: Me Before You 
Jane Fallon: The Ugly Sister
Eowyn Ivey: The Snow Child 
Minette Walters: Scold's Bridle (suom. Häpeänaamio)
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees
Hans Koppel: She's Never Coming Back 
Jane Elliott: The Little Prisoner
Sarah Waters: The Little Stranger 
Eppu Nuotio: Paine
Eppu Nuotio: Loppu
Yasmina Khadra: Attentaatti 
Jane Elliott: Sadie
Victoria Hislop: The Thread (en ole vielä itsekään lukenut)
Lisa Ballantyne: The Guilty One


56 kommenttia:

 1. Onpa ihailtavaa, jos onnistut yleensä pitämään vain kolmea kirjaa kerrallaan kirjastosta lainassa. En edes viitsi kertoa, miten paljon minulla on tällä hetkellä kirjastosta kirjoja lainassa. Olen kyllä yrittänyt viime aikoina säännöstellä kirjastosta lainaamisia siten, että en lainaa sieltä muuta kuin kirjoja, jotka ovat olleet minulle varauksessa. Kyllähän se pikkaisen lainamäärää vähentää. Kirjaostojen suhteen taas minun on todella vaikea pitää itseäni järkevänä. Varsinkin jos jostakin saa kirjoja halvalla, niin jotenkin minä vain haluan tuon ja tuon ja tuonkin vielä.

  Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän hankin kirjastokortin vasta ihan hiljattain, joten vielä en ole pahasti lipsunut. Muutaman kerran vain ;)

   Minulle tulee kamalia paineita, jos on iso pino lainassa, joten suojelen lainausmäärällä itseänikin. Tällä hetkellä lainassa on tasan kolme kirjaa :D

   Minulla on tuo sama "ongelma" kirjasostoissa eli lähtee lähes aina mopo käsistä, koska täällä on kirjat muutenkin niin halpoja :D

   Poista
 2. Ei mun luonteella pysty säännöstelemään kirjaston kirjoja, 10 kirjaa on kotona luettavana tällä hetkellä ja sähköposti ilmoitti että 10 odottaa kirjastossa...en kyllä ymmärrä miksi ne kaikki tulee nyt kerralla, kun tavallisesti saa odottaa ja odottaa. Ostan ja myyn kirjoja, lainaan kavereille ja he lainaavat mulle, silti niitä on liikaa. Onneksi mun mies on samanlainen lukutoukka ja saan häneltä aina joululahjaksi sen kirjan minkä pyydän, muuten hän haluaa antaa koruja ja kukkia ja suklaata...enkä mä raski sanoa että koruja on liikaa.

  Hyvää pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kirjasto on kyllä siinä mielessä turvallinen, että niistä kirjapinoista pääsee eroon! Minulla on kyllä suuria vaikeuksia pysytyllä kolmessa lainakirjassa ja olen siitä lipsunutkin muutaman kerran. Mutta sinnikkäästi jatkan yrittämistä ;)

   Kirjoilla on tosiaan hassu tapa lisääntyä, vaikka kuinka antaisi niitä lahjaksi!

   Poista
 3. Hauskaa pääsiäistä!

  Minulla on vähän kirjoja, mahtuvat pieneen jonoon hyllyyn. Kirjabloggauksen myötä halu omiin kirjoihin on kieltämättä lisääntynyt. =D Kirjastosta lainaan yleensä pari, kolme kirjaa. Jos minulla olisi jokin viidentoista kirjan pino lainakirjoja kotona, ne alkaisivat ennen pitkää ahdistaa minua. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sinulla on siis vielä tilaa kodissasi muillekin kuin kirjoille! ;)

   Minulla on sama eli jos on liikaa kirjoja lainassa, niin se alkaa ahdistaa. Siinä sivussa tietenkin on myös pelko siitä onnistunko palauttamaan ne ajoissa. Tähän mennessä olen aina onnistunut :D

   Poista
 4. Täältä kahden erittäin korkean ja erittäin huojuvan kirjapinon välistä huikkaan, että en säännöstele kirjahankintoja, mutta varmasti hyvä olisi. Kirjapinojen korkeutta lisää bookcrossing-tapaamisista rohmuamani mielenkiintoiset kirjat, joita en vain pysty vastustamaan.

  Mukana arvonnassa. Iloista pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voin ihan kuvitella sinut sinne kirjapinojen väliin! On tämä lukuharrastus rankkaa toisinaan ;D

   Poista
 5. Kävinpä juuri Gummeruksen syyskatalogin vilkaisemassa ja huh mikä syksy tulossa! Kirjapinot senkun kasvavat... Minäkin tykkään periaatteessa askeettisesta kodista, mutta kummasti tuota rojua vain kertyy nurkkiin.

  Kirjamania on vaarallinen tauti ;) Itse tungen hyllyt niin täyteen kuin mahdollista mutta ilmeisesti uutta hyllyä olisi vakavasti harkittava. Tykkään myös kierrättää kirjoja, eli en pidä itselläni muita kuin ne kirjat, jotka ehdottomasti tahdon lukea uudelleen. Sama ostelun kanssa. Ostan vain ne, jotka taatusti tulen lukemaan.

  Ihanaa, että päätit pistää arvonnan pystyyn! Mukana ollaan, tottahan toki, precious! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt vielä syksyn kirjapinoja stressaa, kun edellisetkin pinot vielä kasvavat ;DD

   Meillä ei ole täällä kunnon kirjahyllyä (vain sellainen seinään upotettu), koska ei yksinkertaisesti mahdu. Arvaa onko orpo olo! Seinähylly on kyllä tupaten täynnä ja työhuoneen aneeminen hylly. Hyllytilan puutteen takia kirjoja on sitten kertynyt kasoiksi pitkin kämppää :D

   Minäkin lahjoitan mieluusti kirjoja eteenpäin, koska ihan kaikki kirjat eivät kuitenkaan ole sellaisia, että luen uudelleen.

   Poista
 6. Mukana ollaan. Ja yritän säännöstellä eli lainata vain varaamani kirjat; ei oikein onnistu, ei... Tää on ihan kamalaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nähtävästi oikein onnistu kenellekään kirjahullulla! Itse olen siinä vaiheessa, että piilottelen kirjaostoksiani mieheltä ja sujautan ne sitten jossain vaiheessa vaivihkaa muiden kirjojen sekaan :D

   Poista
 7. Tuo kirjaeuforia on kyllä ihana ja tuttu tunne!

  Ainoat hankinnat, joita voisin kuvitella rajoittavani tulevaisuudessa ovat asiakirjat, joiden ostamisen perustelen sillä, että joskus tulevaisuudessa olisi mielenkiintoista/mahdollista, että teen jonkinlaista tutkimusta tuosta aiheesta tai sen läheltä. Needless to say...

  Kirjastopinoni ovat nykyään sangen maltilliset, yleensä yksi tai kaksi kappaletta kerrallaan. Johtuu siitä, että olen varmaan kirjastontätien mustalla listalla kirjarohmumenneisyyteni vuoksi :-)

  Yritän myös olla aika tiukkis oman kirjahyllyn kanssa, eli kierrätän ei-minusta-uskomattoman-mahtavia kirjoja ahkerasti kavereille tai divariin tai Suomi-seuran kirjastoon. Silti kuitenkin tuntuu siltä, että koti pursuaa kirjoja!

  Olen mielelläni arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, minulla on tuo sama asiakirjaongelma tyyliin kappas vaan tuossahan olisi tähtietedettä käsittelevä teos ja voi wow mitkä kuvat ja tähtikuviot ja apua ostaisko sen niin voisi joskus selailla - siis joskus vuoden kuluttua ehkä :D

   Hih, toinen mustalistalainen! Minulla on täällä vielä (toistaiseksi) puhdas kirjalainarekisteri :D

   Poista
 8. Varsinkaan kirjastosta en mielelläni lainaa montaa kirjaa kerralla (ahdistus siitä, että jäävät palauttamatta, ja niitä ei "voi" laittaa hyllyyn). Ostamani kirjat sullon kaappiin, eli kirjahyllyssä on vain lukemani kirjat.

  Arvonta on mukava, mutta annan muille mahdollisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on oma paikka kirjastokirjoille: Ne ovat oman kirjakasan päällimmäisenä :D

   Jännä muuten, että laitat lukemattomat kirjat kaappiin. Minä teen juuri toisin päin eli siirrän kaappiin kirjoja, jotka olen jo lukenut. :-)

   Poista
 9. Mulla on jo ihan yleisen rahatilanteen takia käytäntö, etten osta kirjoja täysihintaisina (harvoin edes puoleen hintaan jos totta puhutaan). Nuuhaan siis alennusmyynneissä ja kirjakauppojen poistohyllyjen luona etsin teoksia, joiden hintalapuissa koreilee 9.90 tai alle. Varsinaisia sääntöjä sisällölle en sen sijaan ole luonut. Klassikkoja ostan ja kirjoja, joita muistan ihmisten kehuneen. Mutta tuntemattomiakin teoksia tulee matkaan poimittua.

  Kirjastossa sen sijaan olen superrohmu. En tunne minkäänlaista häpeää, vaikka yöpöydällä kököttäisi viisitoista lainattua teosta, joista puoliakaan en ehdi lukemaan. En vain pysty hillitsemään itseäni kirjastossa. Lainamäärien säätelyn sijaan olen ottanut se perjaatteen, että lainoista on luettava kaksi kolmasosaa. Eli jos kahdeksan kirjaa on lainattava, niin uusia ei saa mennä hakemaan ennen kuin vähintään kuusi on luettu. Tässä olen pysynyt kiinni aika hyvin itseasiassa. Ainoa ongelma on se, etten koskaan muista uusia kirjoja eli maksan myöhästymismaksuja about jokaisella kirjastokäynnillä. Lohduttaudun sillä, että tulee silti halvemmaksi maksaa maksut kuin hankkia jokainen kirja itselleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa kirjat maksavat kyllä melkoisesti verrattuna esim. tänne. Tämä on ihan kirjataivas ja on todella vaikea pidätellä itseään puoli-ilmaisten kirjojen keskuudessa! Tosin eipä ne hinnat Suomessakaan estäneet kirjojen lisääntymistä :D

   Sinulla onkin mielenkiintoinen kirjastolainasysteemi - minäkin voisin kokeilla tuota niissä tapauksissa, kun karkaa melat kanootista :D

   Poista
 10. Muuten en saannostele kirjaostoksiani, paitsi jos meneillaan on jokin sarja, niin sitten en aloita uuden sarjan ostamista ennenkuin vanha on luettu. Ja tassakin poikkeuksena Kindle, sinne lataan/ostan kirjoja kunnes tila tulee tayteen heh. Osallistun mielellani arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kindle - mikä ihana tekosyy! :D Minullakin oli ennen vain yksi kirjasarja kesken, mutta karkasi mopo käsistä senkin kanssa. Nyt on kesken laskelmieni mukaan ainakin kolme. Ehkä enemmänkin, mutta olen saattanut unohtaa jokusen sarjan.

   Poista
 11. Ihan käytännön syistä (tila, raha) joudun säännöstelemään kirjojen hamstrausta. Ideaalimaailmassa eläisimme kartanossa, jossa käytössäni oli kunnon kirjasto mutta kun ei... Siispä yritän hamstrata itselleni vain sellaisia kirjoja, jotka haluan varmasti lukea seuraavankin kerran. Ei se aina onnistu, mutta antaa kuitenkin jonkun sortin rajat. Kirjasto onkin sitten toinen juttu... Lainassa on usein aikamoinen kasa, mutta tulee ne kyllä luettuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ideaalimaailma kuin sinulla :D

   Minäkin ostan vain kirjoja, jotka aidosti kiinnostavat. Tosin kiinnostun herkästi monesta asiasta ja sitten tulee väkisinkin niitä huteja joskus.

   Poista
 12. Olen arpajaisissa mukana! Jos onnetar suosisi minua, kotiuttaisin Me Before Youn...
  Kirjaostoksiani säännöstelee kukkaro, kirjastolainoja ei muu kuin kirjastonhoitajan (kuviteltu?) syyttävä katse... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pelkään niin paljon tuota (kuviteltua) syyttävää katsetta, etten uskalla palauttaa lainoja myöhässä. :D

   Poista
 13. Kyllä vain, kaiken maailman kirjavia kirjasääntöjö löytyy ;) Tällä hetkellä säännöstelen muiden kirjojen paitsi Stephen Kingin kirjojen ostoa. Kingin kirjoja en laske, sillä täydennän kokoelmaani. Muutamia lipsahduksia on kyllä tullut...

  Osallistun arvontaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasarjat ja lempparikirjailijan kirjoja ei missään tapauksessa voi säännöstellä - nehän on ihan pakko saada! :D

   Poista
 14. Arvonnassa mukana minäkin! :)

  Kyllähän minäkin aina yritän rajoittaa kirjojen ostelua ja lainailua, mutta aika huonolla menestyksellä. Varsinaisia sääntöjä minulla ei ole. Tosin yritin joskus sellaista, etten lainaisi ollenkaan kirjoja vaan lukisin oman hyllyn lukemattomia. Toimi ehkä viikon.

  Ostan myös erittäin harvoin täysihintaisia kirjoja, sillä opiskelijabudjetilla niihin ei ole varaa. Sen sijaan koluan alelaareja, poistohyllyjä, kirppareita ja muita edullisten kirjojen paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen yrittänyt tuota, että lukisin vain oman hyllyn kirjoja, mutta kävinkin juuri muutama päivä kirjastossa palauttelemassa kirjoja enkä päässyt sieltä pois ilman uusia lainakirjoja. ;)

   Minulla on vielä kuherruskuukausi kirjaston kanssa, sillä kirjastokorttini on suht. tuore vielä.

   Suomen kirpparit on ihania - voi mitä löytöjä niistä voi tehdä!

   Poista
 15. Hmm. Taidan olla aikamoinen säännöstelijä kirjojen hankinnan suhteen - mutta olen niin pinttynyt tapoihini, etten edes huomaa sitä:) Kirjahyllyssäni on muutamia lahjaksi saatuja kirjoja (kukaan ei lahjo kirjakaupan myyjää kirjoilla...), itse hankittuja ja kiinnostavia ennakkokappaleita, jotka olen saanut töiden kautta. Suurimman osan kaikkien aikojen parhaista kirjoista omistan itse, ja loput pyrin hankkimaan, kun sellaisia sattuu tulemaan vastaan. Ostan kirjoja aika harvoin: muutaman kerran vuodessa tulee joku must-hankinta, joskus tartun 3 kpl 10e -tyylisiin tarjouksiin, kun tarvitsen esimerkiksi kesämatkalle lukemista ja kun vuoden välein tulee etuseteli kirjakaupan kautta, hankin niillä hemmottelulahjana itselleni kirjoja koko rahalla.

  Kirjastosta tuon kerralla korkeintaan kolme kirjaa, yleensä yhden tai kaksi. Kotona tosin saattaa olla valmiiksi kirjaston kirjoja odottamassa lukemista, mutta yhteensä niitä on aina kuitenkin noin 7, yleensä vähemmän. Käyn aika usein kirjastossa, mutta käynnit ovat kerrallaan noin 10 minuutin mittaisia, koska hoidan kirjastokäynnit työmatkallani, odotellessani junaa. Yleensä luenkin kaikki kirjat, jotka kirjastosta kotiutan, mutta toki poikkeuksiakin mahtuu mukaan.

  Osallistun arvontaan, kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen ostaminen muutaman kerran vuodessa kuulostaa kyllä hyvältä itsekurilta minun korviini ;) Toisaalta, jos säännöstely tuntuu luontevalta, niin sittenhän ei ole ns. ongelmaa. :)

   Suomessa on kyllä hyvät kirjastopalvelut ja monipuolinen valikoima, joten se varmasti kompensoi ostelua.

   Poista
 16. Kappas, löysin blogisi vahingossa... Minulle kirjoja on kerääntynyt rutkasti bookcrossingin (bookcrossing.com) ansiosta, joten kaikkea ei tarvitse ostaa. Kirjastosta pyrin lainaamaan vain muutaman kirjan kerrallaan, jotta ei tule stressiä ja kiirettä ko. kirjojen lukemiseen (haluan kuitenkin nauttia kirjallisuudesta, enkä joutua ahdistuksen valtaan).

  Haluaisin osallistua arvontaasi, kiitos mahdollisuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bookcrossingista olen lukenut, mutta en ole varsinaisesti perehtynyt asiaan. Täytyy ehkä tutustua siihen paremmin, apua! ;)

   Poista
 17. Lainakirjojen määrää en säännöstele lainkaan, siihen ei itsekurini riitä. Omaksi hankittavia kirjoja sentään, vähän, ja ainoastaan kun on pakko. Juuri nyt minulla onkin käynnissä kirjanostolakko (josta tarkemmin täällä). Ja huh miten on rankkaa addiktille, tällainen lakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin postauksesi kirjanostolakosta. Tutustun siihen ja blogiisi vielä paremmin myöhemmin. :)

   Minäkin olen yrittänyt lakkoilla kirjaostojen suhteen, mutta ei oikein tuota hedelmää sellainen. Täällä on ihan liian edukkaita kirjoja! :D

   Poista
 18. Oooo, vasta nyt hoksasin, etten virallisesti ollutkaan lukijasi, mutta liityin kyllä kiireen vilkkaa. Päivän, tai oikeammin yön, säästä ei ole tällä hetkellä mitään hajua, mutta iltapäivällä ainakin paistoi aurinko :) Ja lunta ei ole enää ollenkaan täällä Skånessa!!

  Mutta pointtina siis oli, osallistun arvontaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa lukijaksi! Arvonta menikin jo, vähän myöhssä vastailen.

   Tulen tutustumaan blogiisi asap! :)

   Poista
 19. Kiva, kun muistuttelit arvonnastasi uusimmassa postauksessasi. Olisi muuten unohtunut! Eli olen siis mukana :)

  Kirjojen säännöstelystä... Yritän parhaani, etten hamstraa kirjastolainoja liikaa. Yritän pitää lainamäärän kohtuullisena, joka minun tapauksessani tarkoittaa alle kymmentä lainaa kerrallaan. No, harvemmin minulla onkaan kymmentä tai yli kirjaa lainassa eli olen tässä onnistunut näköjään hyvin. Nykyään tulee kuitenkin lainattua vähän enemmän kuin ennen, koska lainaan kirjoja myös poikaystäväni liikuntarajoitteiselle äidille, joka ei kirjastoon itse oikein pääse. Luen itse kylläkin aina samat kirjat :) Kirjaostoksia taas tulee tehtyä aika vähän jo opiskelijabudjetin rajojen tähden. Innolla tai kauhulla, miten sen nyt ottaa, odotan sitä aikaa, kun olen työelämässä, ja on rahaa ostaa enemmän jotain ylimääräistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen kirjan lainaraja on ihan kohtuullinen - voisin siirtyä siihen itsekin kolmen sijasta ;D


   Hienoa, että lainaat kirjoja myös liikuntarajoitteiselle läheiselle :)

   Poista
 20. En säännöstele ostojani tai lainaamisiani - kukkaroni taitaa säätelyt tehdä :) Tosin välttelen tällä hetkellä sekä kirjakauppoja että kirjastoja mahtavan lukupinon takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko muuten koskaan kirjoittanut kirjojen hinnoista siellä Saksassa? Tai yleensä kirjamarkkinoista? Minua kiinnostaisi kovasti. Omista Saksan reissuista on jo sen verran aikaa, etten muista mitään kirjatarjonnasta. En tosin tainnut edes pahemmin käydä kirjakaupoissa, koska epäilin ettei sieltä saa kirjoja kuin saksaksi.

   Poista
 21. Hienon ja hauskan tavan olet keksinyt ettei huusholli täyty kirjoista. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, aina pitää yrittää - ja epäonnistuakin välillä! ;)

   Poista
 22. Ostan kirjoja todella vähän, ihan nuukuuttani, mutta kirjastossa minua ei rajoita mikään... ja se kostautuu valtavina kirjaröykkiöinä kirjastokirjahyllyllä, runsaudenpulana seuraavaa luettavaa kirjaa valitessa JA isoina sakkomaksuina kun aina ei pysy ihan kärryillä palautettavista kirjoista.
  Mukana arvonnassa mieluusti, listalla on monta mielenkiintoista teosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kirjastossa pääsee vapaaksi sisäinen kirjahamsterisi ;)

   Poista
 23. Mukana arvonnassa! Mulla on paha tapa alkaa kirja ja jos totan sen tylsäksi alan uuden. Mutta saatan jatkaa sitä tylsää kirjaa jokin ilta.. Kirjastoon on matkaa vajaa kilsa mutta silti palautan kirjat viimetingassa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin saatan pitkittää tylsäksi kokemani kirjan lukemista aloittamalla samaan aikaan toisen kirjan. Keksyttämiskynnykseni on todella suuri, joten yleensä luen vaikka väkisin sen tylsähkönkin kirjan loppuun. En kylläkään aina. Siinä vaiheessa, kun alkaa ihan ahdistaa ja masentaa kirjaan tarttuminen, luovutan suosiolla. ;)

   Poista
 24. Mukana arvonnassa, kovasti kutkuttelisi tuo sinun kirjasi. :) Minä säännöstelen kirjaostojani ihan sen takia että rahatilanteeni on mitä on, mutta säännöllisin väliajoin tieni kulkee kirjakauppaan silti. Se on sitä luksusta! Kirjastossa minua ei pidättele mikään, kirjastokassit painaa aina monta kiloa. Aina löytyy jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kirjastot! Siten on kaikilla mahdollisuus saada luettavaa :)

   Poista
 25. Minä olen oikeastaan luopunut kirjaston käytöstä, kun olen nykyisin niin toivottoman hidas lukija. En ehdi poikkeuksia lukuunottamatta kuukaudessa lukemaan yhtä kirjaa, enkä jaksa uusia niitä lainoja (vaikka se on periaatteessa tosi helppoa, kun voi netissä tehdä).

  Kirjoja ostelen vähän miten sattuu, mutta siinäkin tahti on hiipunut ihan luonnostaan, osittain samasta syystä kuin kirjastoasiassa. On masentavaa katsoa kasvavaa kirjapinoa ja ajatella, etten tule koskaan ehtimään lukemaan niitä kaikkia. Muutamia vuosia olin kirjojenostokiellossa ulkopuolisen tahon määräämänä, mutta se on jo rauennut. Sen jälkeen olen ostellut lähinnä pokkareita alennusmyynneistä "aina kun kohdalle osuu"-periaatteella.

  Kaikesta huolimatta olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lukuhimotkin menevät kausittain. Joskus luetuttaa, sitten voi mennä pitkiäkin aikoja, että ei. Minulla taitaa olla kuukausi pisin aika, kun en ole juuri lukenut. Minulle lukeminen on niin selkeää pakenemista, että pitää olla paljon pakovaihtoehtoja hyllyssä ;)

   Onneksi kirjat eivät katoa mhinkään, vaikka kestäisi vuosikausia aloitaa uusi kirja. :)

   Poista
 26. Rahatilanne säännöstelee kirjojen ostamista eli viime vuosina en ole ostanut kirjoja kuin kirppikseltä. Onneksi on kirjastolaitos. Kirjastosta tulee haalittua kirjoja aivan liikaa; tiedän etten lainausajan puitteissa ehdi niitä kaikkia lukea mutta silti otan mukaani...
  Kiva arvonta, mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikseltä voi kyllä tehdä mainioita löytöjä - ja divareista! Rakastan divareita :)

   Poista
 27. En osta kaupasta enkä kirppikseltä romaaneja; niiden lukemista varten on kirjasto. Ammattikirjallisuutta tulee ostettua omaan hyllyyn asti, joskus. Siinäkin kirjasto toimii hienosti. Kirjastoon menen yleensä etukäteen tehdyn listan kanssa. Arvonnan palkintokirjaluettelo on mielenkiintoinen, Mortonin kirjalle Paluu Rivertoniin suosittaisin antamaan toisen mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin hyvä periaate, jolloin eivät kirjakasat pääse paisumaan muodottomiksi. Minä en vain voi hillitä kirjojen ostelua.

   Kirjastossa on tosin se(kin) hyvä puoli, että tulee rohkeammin kokeiltua uutta.

   Poista
 28. En osta kirjoja omaksi, lahjaksi saan jonkin verran. Kirjastosta lainaan kirja kerrallaan.
  Huikkaan samalla itseni mukaan arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja kerrallaan lainatessa ei ainakaan tarvitse arpoa, minkä kirja lukisi ensin. Hyvä periaate :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.