keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

KirjallisuushaastePihi Nainen haasteloi minut osallistumaan Kirjallisuushaasteeseen, kiitos kovasti! Mukava tulla haastetuksi.

Minäpä haastan kaikki ne, jotka eivät tätä ole vielä tehneet. Olkaapa hyvä ja tehkää tekin.


1. Mikä kirja olisi juuri nyt paras kuvaamaan sinun elämääsi?

Howard Dullyn My Lobotomy. En ole tosin lukenut kyseistä kirjaa vielä, mutta nimensä perusteella sopisi hyvin tähän kauteen. Juhani Karilan Gorilla taasen sopisi kuvaamaan yöelämääni.


2. Luetko runoja?

Luen, kirjoitankin.


4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?

Melkein kaikista on jo tehty enkä ole niitäkään katsonut. Paitsi Leijapojan katsoin jokunen aika sitten. Ei vedellyt vertoja kirjalle, mutta kyllähän sen katsoi ennemmin kuin oli katsomatta.


5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea muttet ole (vielä) saanut aikaiseksi?

Tolstoin Sota ja Rauha.


6. Onko sinulla jokin lempikirja jota et ikinä kehtaa kysyttäessä (paitsi tietysti nyt) paljastaa?

Eipä taida olla, siis sellaisia joita en kehtaisi ääneen mainita.


7. Kenet kirjailijan haluaisit tavata?

Vaikea kysymys, en tiedä haluaisinko välttämättä tavata ketään. Huomenna saatan olla eri mieltä.


8. Kenet romaanihenkilön haluaisit tavata?

Nuorempana olisin halunnut tavata Nummelan ponitallin porukan. Olin jopa ihastunut Repeen ja myöhemmin vähän Maraankin. Muita sopivia poikaehdokkaita ei kirjassa tainnut ollakaan. Pena ei oikein napannut (anteeksi Pena, olit liian vanha).


9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikket välttämättä hänen kirjoista pitäisikään)?

En kyllä osaa tähän vastata, joten siksi sanon vain lempparini André Brink. Kenties hän on ihan kuiva äijä eikä lainkaan kiinnostava, mutta ainakin hän osaa kirjoittaa.


10. Minkä kirjan ostit viimeksi?

Oliskohan ollut tuo aiemmin mainitsemani Lobotomia. En ole varma, kirjoja tulee ovista ja ikkunoista.


11. Mitä luet juuri nyt?

Herman Kochin Illallista. Melkoisen erikoinen teos, täytyy tässä vaiheessa tunnustaa. En ole ehtinyt ihan vielä pääruokaan asti, mutta alkupalat on jo ihan finaalissa. Viiniäkin on mennyt useampi puteli. ~~~

Kuvituksena iltakävelykuvia muutama ilta sitten. Kuvien pubiteema sopii hyvin Kochin illalliseen, vaikka herrasväki ei siinä missään pubeissa örmyilekään. Mutta sapuskaa saa pubeistakin, ei tosin pikkurilli tanassa tarjoiltuna.


12 kommenttia:

 1. Hei! Ja haa, nyt kommenttiboksi toimii! On ollut vähän teknisiä vaikeuksia kommentoinnin kanssa.

  Tuo Illallinen kiinnostaa. Pitää ehdottomasti laittaa se lukulistalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän tässä kommentoinnissa oikein mättää? Minulla on välillä samoja ongelmia (ei tosin omassa blogissani) ja ne ilmenevät niin, että kommenttia ei voinutkaan lähettää ja se katoaa kokonaan. Sekös ottaakin päähän! Mutta kiva, että nyt siis ilmeisesti toimii ainakin toistaiseksi :)

   Illallinen on, sanoisinko, melko erikoinen. Samaan aikaan huvittava ja "masentava". Siitä lisää sitten, kun olen lukenut kirjan loppuun. :)

   Poista
 2. Heh, ihanat vastaukset. Minä taidan tämän mukaani siepata. Pikkurilli jää Illallisesta kyllä mieleen :) Odotahan, kun pääset jälkiruokaan...

  Minäkin olin muuten Repeen ihastunut :) Mahtavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä tämä mukaasi ja tee! Pikkurilli on tosiaan melko vahvasti edustettuna Illallisessa ja suoraan sanottuna se naurattaa minua :D Nyt on pääruoka vedetty - jäin nälkäseksi. Onneksi on jälkkäri jäljellä ;)

   Repe oli kyllä niin sulkku :D

   Poista
 3. Teen sittenkin tämän haasteen sen toisen sijaan, mielenkiintoinen! En ole siitä toisesta saanut kiinni, mutta tähän alkoi tulla vastauksia. Kun vaan saan ne vielä valjastettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, tämä oli hauska haaste. Jopa niin hauska, että tuosta jäi nähtävästi kolmas kohta välistä. :D

   Se kuuluu näin (huomio vaan muutkin, jotka haasteen nappaatte!):


   3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?

   Tähän vastaan, että enpä juuri. Viime (vai olikohan se toissa-) vuonna voitin lipun Helsingin kirjamessuille (jee, kerrankin voitin!), mutten ollut maisemissa silloin, joten lahjoitin liput eräälle ystikselle.

   En jaksa ryysiksiä, joten siksi en pahemmin missään messuilla ramppaa.

   Poista
 4. Aika hyvät vastaukset. Nummelan ponitalli ainakin täräytti potin =). Hitsi kun tekisi mieli tarttua tähän haasteeseen, ihan sormet syyhyää kirjoittaa omia vastauksia, vaan en tiedä antaako aikataulu kesken. Hm... ehkä pääsiäispyhinä voisikin, kun on suunnitelmissa lähteä korpeen mökille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nummelan ponitallo oli ihan paras! :D Pääsiäisenä on hyvä pohtia kirjallisia asioita, ei muuta kuin rohkeasti tartu tähän! Mökkeily korvessa kuulostaa ihanalta :))

   Poista
 5. Uteliaana ihmisenä haluaisin tietää, millaista on "gorillamainen" yöelämäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gorilla on Karilan novellikokoelma, jonka novellit ovat loogisen älyttömiä niin kuin omat uneni. Siitä viittaus, arvion kirjasta pääsee lukemaan postauksessa olevasta linkistä ;)

   Poista
  2. Ehdin jo luulla, että "gorillamaisuus" sisältää verhoissa roikkumista, kirkumista, rintaan rummuttamista, käsien laahaamista lattialla, reviirikiistoja muiden gorillojen kanssa yms. Mutta se olikin vain jotain vinksahtanutta logiikkaa... ;)

   Poista
  3. Haha, olisi kyllä melkoinen näky jonka näen nyt mielikuvissani enkä voi lopettaa nauramista :DDD

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.