Hae tästä blogista

maanantai 30. lokakuuta 2023

Viime aikojen katselmukset

Vaihteeksi katsaus sarjoihin, joita olen noin vuoden aikana katsonut Netflixistä. Ovat katsottavissa kaiketi myös Suomen Netflixissä. Sarjan nimeä klikkaamalla pääset lukemaan sarjasta enemmän joko MyDramaListiin tai IMDb:en.

 

IDENTITEETTISALAILUA JA MURHIA

Flower of Evil (Korea, 16 jaksoa)

Baek Hee Sungilla on menestyvä ura, rakastava vaimo sekä lapsi. Perheidylli alkaa rakoilla, kun murhatutkija-vaimo saa tehtäväkseen selvitellä erästä vanhaa murhavyyhtiä. Jäljet tuntuvat johtavan omaan aviomieheen.

Hyytävän hyvä ja koskettava sarja, jota voin suositella kierojen trillereiden ja mysteerien ystäville!


BRUTAALIA MURHAILUA

Copycat Killer (Taiwan, 10 jaksoa)

Brutaali sarjamurhaajasarja eli ei herkimmille.

"A serial killer taps into the media's interest in his murders and ruthlessly manipulates their victims, the police and the media like a puppet master, turning the case into a national spectacle."

Sarja perustuu japanilaisen kirjailijan Miyki Miyaben romaaniin ”Mouhou-han”. Olen lukenut Miyabelta The Shadow Familyn, joka oli aika erikoinen. Hyllyssäni on toinenkin Miyaben kirja odottamassa lukuvuoroaan. Tätä Mouhou-hania ei vissiin ole enkuksi käännetty, mikä on harmi: olisi kiinnostavaa lukea se.

 

HENKISIÄ YHTEYKSIÄ

Sense8 (Usa, 2 tuotantokautta yht. 24 jaksoa)

Poikkeuksellisen tasokas yhdysvaltalainen sarja, jossa on yllättäviä käänteitä ja syvyyttä. Näyttelijäkaarti on kansaivälinen ja mukana on eräs korealainen lempparini Bae Doona (tuttu mm. sarjasta Stranger) .

"A group of people around the world are suddenly linked mentally, and must find a way to survive being hunted by those who see them as a threat to the world's order."

 

HENKIMAAILMAN HOMMIA JA KIROUKSIA

Bulgasal: Immortal Souls (Korea, 16 jaksoa)

Fantasiaa ja uudestisyntymisiä, pääosin tapahtumat ajoittuvat nykyaikaan mutta juuret ovat tuhannen vuoden takana. Ovela ja omalaatuinen sarja, joka tosin tuntui ajoittain pitkitetyltä.

En yleensä ole tiivistämisen ystävä, mutta tässä se olisi toiminut, sillä ”perusjuoni” on lopulta aika simppeli ja jaksoissa paljon löysää (yksi jakso kestää about 1h15min. ja ainakin sen vartin olisi voinut kaikista napsaista pois). Ei parasta korealaista, mutta ihan ok katselukokemus.

 

SEKOPÄISIÄ SUHTEITA

You (Usa, 4 tuotantokautta yht. 41 jaksoa)

Ovela sarja, joka tekee vainoharhaiseksi. Ilmeisesti on tulossa ensi vuonna viides tuotantokausi, en tiedä aionko sitä katsoa koska mielestäni sarjan voisi lopettaa tuohon neljänteenkin. Jenkkien ongelma usein on, etteivät millään voi lopettaa sarjoja ja aletaan vääntää keinotekoisia jatkoja katsojalukua tarkkaillen ja koko paska leviää käteen.

"Based on Caroline Kepnes' best-selling novel of the same name, YOU is a 21st century love story that asks, "What would you do for love?" When a brilliant bookstore manager crosses paths with an aspiring writer, his answer becomes clear: anything. Using the internet and social media as his tools to gather the most intimate of details and get close to her, a charming and awkward crush quickly becomes obsession as he quietly and strategically removes every obstacle - and person - in his way."

 

RYÖSTÖ JA MITEN SE TEHDÄÄN

Money Heist (Espanja, 5 kautta yht. 41 jaksoa)

Sairaan hyvä ja koukuttava sarja musikkia ja näyttelijätyötä myöten.

"An unusual group of robbers attempt to carry out the most perfect robbery in Spanish history - stealing 2.4 billion euros from the Royal Mint of Spain."


Money Heisistä on olemassa korealainenkin versio. Katsoin sitä pari jaksoa ja jätin kesken. Espanjalainen on liian taiten tehty, että olisin jaksanut katsoa siitä tehtyä kopiota.

4 kommenttia:

  1. No höh, tuota Flower of Eviliä ei löydy Suomen Netflixistä, pitää vaihtaa kieleksi englanti, niin varmaan löytyy.

    Tuo alin eli Rahapaja on edelleen katsomatta, suosikeissa kyllä on, monin on kehunut.

    Jostain syystä scifi ja yliluonnolliset sarjat eivät nappaa. Eivätkä pahemmin länsimaalaisetkaan sarjat nykyään, etenkään kun niitä tehdään kausi toisensa jälkeen.

    Tuo You on kyllä kieron sairas sarja, jonka olisi voinut lopettaa vaikka ekaan kauteen. No, joka kausi on kuitenkin katsottava.

    Copycat Killer oli hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juu, Suomen Netflixissä vissiin on oletuksena sarjojen nimetkin suomennettu. Eipä tullut edes mieleeni. Mutta varmaan löytyy myös, jos hakee ohjaajan/näyttelijän nimellä tmv.

      Minä taas tv-asioissa tykkään fantasiastakin ja myös historialliset (aasialaiset) sarjat kiinnostaa plus martial arts. Sitten toisaalta luen hyvin vähän fantasiaa, vaikka se kiinnostaa.

      Joo, sen Youn olisi voinut periaatteessa lopettaa jokaisen tuotantokauden jälkeen :D Mutta nähtävästi pitää jenkkityyliin kaluta kaikki irti.

      Poista
  2. Kiitos sarjavinkeistä! Mä olen äärimmäisen huono katsomaan mitään sarjoja, varsinkaan Netflixistä, kun en koskaan tiedä, mitä katsoisin. Hyvät vinkit ovat siis tarpeen! Vaikka noi brutaalit murhat on mulle ehkä vähän liikaa. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole mikään tv:n suurkuluttaja. Itse asiassa meillä ei edes näy tv-kanavat eli katselen mitä katselen Netflixistä ja joskus Primesta. Aasialaiset sarjat katselen itsekseni, muut sarjat miehen kanssa. :D

      Minulla on blogissani muuten tunniste Tv – sen alta löytyy katsomiani sarjoja. Ovat pääasiassa aasialaisia, koska niitä lähinnä katselen. Minä taas tykkään myös kauhusta, mutta harvemmin tulee sitäkään enää katsottua kun kaikki on niin paskoja nykyään :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.