maanantai 1. toukokuuta 2017

The Night Manager - Yön pakolainen

Katsoin tässä muutaman viikon aikana John le Carrén romaanin, The Night Manager, pohjalta tehdyn samannimisen minisarjan. Tv-sarjassa on vain kuusi jaksoa, mutta ilmeisesti sille suunnitellaan jatkoa (minkä suhteen olen tietenkin varsin skeptinen).

The Night Manager on esitetty täällä reilu vuosi sitten, mutta meillä on käytössämme on demand -toiminto eli sen valikoimissa olevia ohjelmia voimme katsoa silloin kun haluamme. En tiedä onko tämä sarja esitetty Suomessa.Sotilastaustainen Jonathan Pine (Tom Hiddleston, melkoinen komistus) työskentelee Kairossa luxushotellin yöjohtajana. Rauhallinen elämä häiriintyy, kun Jonathan saa tietoonsa asioita, jotka eivät hänelle varsinaisesti kuulu. Sitten alkaa viikatemiehen vierailut ja Jonathanin on tehtävä päätös: hän suostuu tiedustelupalvelun agentin Angela Burrin (Olivia Colman) johtamaan vakoilutehtävään. Jonathan Pine saa uuden nimen ja taustan. Tehtävänä on paljastaa pahamaineisen liikemiehen Onslow Roperin (Hugh Laurie) bisnekset.

Näyttelijäkaarti on kaiken kaikkiaan mainio, vaikken tietenkään mistään mitään tajua, koska katson melko vähän telkkaria. En edes aluksi tajunnut, että Hugh Laurie on tuttu Housesta (en ole katsonut kys. sarjaa, mutta olen siitä tietoinen): ihmettelin ääneen, että siinäpä tutun näköinen näyttelijä. Sitten piuhat yhdistyivät päässäni. Mainittakoon, että minulla on vaikeuksia erottaa ihmisiä toisistaan.

Sarjan traileri on melko vauhdikas, mutta tämä sarja ei ole lainkaan niin actionpitoinen ja räjähtelevä, kuten siitä (trailerista) voisi päätellä, joten iso plussa myös siitä. En jaksa aivotonta ammuskelua ja maailman räjäyttämistä tai pelastamista.

Kulmakarvojani kohottelin Jonathanin ja Onslow Roperin nuoren tyttöystävän (Elizabeth Debicki) sutinalle. En oikein päässyt siihen sisään, että mites nyt noin leimahti ja oikeastaan koko asetelma ärsytti minua kliseisyydellään. Mietin onkohan heillä kirjassakin sutinaa keskenään?

Jännästi kävi niin, että muutama päivä sitten eläinsuojeluyhdistyksen charityssä kaydessäni silmiini osui juuri tämä John Le Carrén romaani. Silloin oli sarjan katsominen vielä kesken, mutta oli pakko korjata kirja pois kuleksimasta (maksoi peräti punnan).

Onko joku lukenut (tai katsonut)The Night Managerin, joka on suomennettu nimellä Yön pakolainen? Mielipide kiinnostaisi ja toki myös muista le Carrén romaaneista voi kertoa mielipiteensä ja/tai suositella luettavaksi.


En ole lukenut yhtäkää John Le Carrén eli David John Moore Cornwellin romaania, mutta ajattelin lukaista (joskus tulevaisuudessa) The Night Managerin helmet-lukuhaastetta varten (7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja).

EDIT 1.5. klo. 10:45

Lisään tähän linkin Ofelian kirjoittamaan juttuun tästä sarjasta. Kannattaa lukea, se on hieno ja kattava kirjoitus! Sieltä opin, että tämä sarja on esitetty myös Suomessa.

6 kommenttia:

 1. Meillä on Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja teos, mutta se jäi kesken aika alkusivuilla. Mies luki sen, mutta oli samaa mieltä, että puuduttavaa tekstiä. Mies on katsonut myös elokuvan, hänen mielestään hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, täytyykin varoa etten tuota le Carrén romaania lue :D Pitääköhän perustaa "älä vaan näitä lue" -lista "pakko lukea" -listan lisäksi. ;D Voiskohan le Carré toimia elokuvina tai sarjoina paremmin, hmm. No ehkä se selviää vain tutustumalla. Pidin kyllä tuosta Night Managerista niin paljon, että toivon kovasti että kirja olisi vielä parempi ja syvempi!

   Poista
 2. Joo, katsottu on. Kirjakin olisi kiva lukea. Näkemykseni täällä: http://ofeliaoutolintu.blogspot.fi/2016/08/miten-tehdaan-vakoojasarja-jonka.html

  VastaaPoista
 3. Olen nähnyt sarjan, Olivia Colman, joka esitti tuota Burria on niin upea näyttelijä. Sarja piti hyvin otteessaan ainakin minut, siinä oli todellakin verkkaisempi tahti ja hillitympi leikkaus kuin monessa nykyleffassa. Sopivan jännittävää oli myös.
  (minäkään en ole katsonut Housea!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Colmanista pidin minäkin! Todella vakuuttavasti veti roolinsa: kaiken kaikkiaan tosi hyvin valitut näyttelijät.

   Henkilöhahmoissa oli tosiaan syvyyttä ja juonen annettiin kasvaa rauhassa. Ja onneksi ei ollut lähdetty sille ammuskelu- ja toimintalinjalle. Olen tosiaan kurkkuani myöten täynnä sellaista machopelleilyä :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.