Hae tästä blogista

lauantai 4. toukokuuta 2013

Enpä jaksanut lukea loppuun asti

Minulla on erimielisyyksiä Bloggerin kanssa: se ei anna minun ladata kuvia, joten alkuperäinen postausaiheeni siirtyy johonkin hamaan tulevaisuuteen. Onko muilla muuten ilmennyt samaa ongelmaa?

Tässä välissä on nyt sitten hyvä kertoa niistä kirjoista, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kesken. Koostan tähän keskeneräiset about vuoden ajalta. En jätä helposti kirjaa kesken, joten pino ei ole vino.

Kirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä.


John van der Kiste: Surrey Murders

Kirjan nimi kertookin lähes kaiken eli kirjassa kerrotaan murhista, jotka on tehty Surreyssa, Englannissa. Murhat ajoittuvat aina 1700-luvun lopulta 1900-luvun puolivälille.

Ehdin lukea kirjasta muistaakseni neljä ensimmäistä murhaa ennen kuin kirja piti palauttaa kirjastoon. Olisin toki voinut uusia lainan, mutten jaksanut (kauhea vaiva, kun se voisi tehdä jopa netissä!). Lainaan ehkä kirjan joskus uudelleen ja luen loputkin murhat.

Lukemani murhat olivat varsin mielenkiintoisia ja etenkin ajankuvaus ja silloiset tavat toivat kiehtovan lisän kertomuksiin. Noin muuten kukin murha käytiin läpi samalla kaavalla eli kerrottiin murha ja sen taustat, sen jälkeen saatiin (tai ei saatu) murhaaja kiinni ja murhaajalle tuomio (hirttäminen oli tuohon aikaan yleistä).


Kate Morton: The House at Riverton

Yritin viime kesänä lukea tätä kirjaa, mutta olin pitkästyä kuoliaaksi. Sain luettua kirjaa lopulta himpan vajaat sata sivua, kunnes luovutin.

Tarinassa olisi ollut imua, mutta minua rasitti turhanpäiväisten yksityiskohtien vuolas kuvailu. Vähempikin olisi riittänyt. En olisi esimerkiksi jaksanut lukea siitä nuorten/lasten pelaamasta pelistä, josta piti jauhaa sivutolkulla ja joka välissä. Se oli väsytystaistelu, jonka hävisin.

Anteeksi, Kate, pidin kyllä kovasti The Forgotten Gardenistasi!


Marti Olsen Laney: How to Thrive in an Extrovert World

Luin aluksi kirjaa innoissani, mutta havaitsin etten saa siitä mitään sellaista, jota en jo tietäisi, irti. Alkoi tympäistä ja keskittymiskyky herpaantui enkä jaksanut uusia lainaa (kirja oli kirjastosta lainassa).


Alex Marwood: Wicked Girls

Tämä oli olevinaan - ja varmaan onkin - psykologinen trillerijännäri tai joku vastaava. Luin kirjaa reilut sata sivua ja haukottelin joka toisella sivulla.

Kahtiajako "köyhien" ja vauraiden välillä oli liioiteltu ja stereotypioitu tyyliin köyhät duunarit ovat vähän yksinkertaisia ja syövät paskaruokaa, kun taas yhteiskunnan kerma(perseet, oops sori) on älykästä ja kaunista eivätkä he tietenkään tupakoi, vaan juovat viiniä pikkurilli ojossa ja plaa plaa.

En enää tarkalleen muista, mitä kirjassa ehti tapahtua - ei vissiin pahemmin mitään paitsi jotain rahaongelmia oli ja yösiivousta. Saatan yrittää lukea tämän kirjan joskus uudelleen. Voi olla, että aika oli yksinkertaisesti väärä.


James Fielder: Slow Death

David Parker Ray oli sadistinen sarjamurhaaja, joka mellasti Jenkeissä, pääasiassa New Mexicossa. Kirjan alku oli ihan mielenkiintoinen, mutta alkoi levähtää käsiin lukuisten henkilöiden, päivämäärien, kellonaikojen, autonmerkkien ja ties minkä takia. Meni pää sekaisin moisesta määrästä tietotulvaa.

Lisäksi alkoi ärsyttää sitaatit kunkin luvun alussa: oletin sitaattien kuvaavan (ja löytyvän) kyseistä lukua, mutta kakkelinmarjat - niillä ei välttämättä ollut mitään tekemistä koko luvun kanssa! Sen sijaan ne saattoivat löytyä jostain toisesta luvusta. Siis haloo, mitä järkeä!?

Jaksoin lukea kirjaa peräti sivulle 204 asti, kunnes pitkien lukutaukojen takia putosin kärryiltä. Fielderin tyyli on muutenkin sekava. Hän yrittää kuvata Parkerin kiinnijäämistä ja oikeudenkäyntiä paikallislehden toimittajan sekä poliisitutkijan kautta. Siinä välissä on sitten ties mitä sälää sikin sokin.

On varmasti haastavaa kirjoittaa elämäkertaa, mutta huolellinen suunnittelu ja raamitus voisi auttaa. Nyt käteen jäi vain läjä sekavaa lätinää.

~~~

Muitakin keskeneräisiä kirjoja on, mutta niistä en kirjoita, koska olen sataprosenttisen varma, että luen ne kuitenkin jossain vaiheessa.

18 kommenttia:

 1. Mitä selainta käytät? Firefox ei annan minun laittaa kuvia, mutta Chromella onnistuu (liekö jokin tapa saada ihmisiä käyttämään saman firman tuotteita?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Firefoxia käytän enkä saa ladattua kuvia Facebookiinkaan eli epäilen tietenkin, että kyseessä on joku salaliittoteoria m i n u a vastaan! Tosin testasin äsken Naamista ja sain sinne yhden kuvan, joten otankin foliohatun pois päästäni :D

   Chromea olen kokeillut myös, mutta ei auta sekään, kellottaa ja jumittaa vaan eikä anna laittaa kuvia. Googlemailitkin ovat kyllä temppuilleet eli ehkä nyt on jotain vikaa (minun) tileissäni, nyyh.

   Poista
  2. Oletko kokeillut ladata kuvat johonkin palveluun 8esim. flickr, imgur)? Minulla aittaa vaikeissa tapauksissa linkkaamalla liitetyt kuvat. (Tätä vaivaa on liikkeellä muissakin blogeissa, lienee joku blogger-päivitys tms. ollut menossa. Nythän täällä kuvia siulla taas onkin.)

   Poista
  3. Minulla ei aiemmin ole ongelmia ollut ja tämäkin latausongelma osoittautui nettitarjoajan syyksi eli yhteys takkuili ja "paketteja" katosi. Sen takia nettiä saattoi selailla, mutta juuri mitään ei voinut tehdä.

   Ongelma korjaantui ainakin toistaiseksi buuttaamalla modeemi. Eli kriisi ohi! ;)

   Poista
 2. Hmmm. Minä olen saanut laitettua postaukseen tänäänkin kuvan Firefoxilla ver. 20.0.1 ihan ongelmitta verkkoalbumista, mutta ehkä kuitenkin kannattaa kokeilla selaimen vaihtamista tai päivittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selaimen vaihtaminen ei tosiaan poista onkelmaa. Meillä on kyllä ollut ongelmia tämän nettiyhteydenkin kanssa eli ehkä siinä(kin) on vikaa. Täytyy varmaan keksiä muuta tekemistä kuin kuvien latailua ;)

   Poista
 3. Just laitoin postaukseeni runsaasti kuvia, ei ollut ongelmia. Onpa ärsyttävän kuuloista tuo Bloggerin kiukuttelu.

  Mulla on karsea lukujumi. Hengailen ennemmin netissä kuin luen ja se ei ole ollenkaa "mua". Ehkä tarvitsisin vain kunnolla potkivan dekkarin tähän saumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäreilua, tässä on joku salaliitto ja kaikki ovat minua vastaan!!!! :D

   Jos on tosi paha lukujumi, niin anna itsellesi vapaata eli ole lukematta jonkun aikaa. Minulle tuli tuo "pakollinen" tauko, joka sitten venyi yli viikon (kuvittele!) pituiseksi ja nyt on sellainen olo kuin olisin juuri mennyt naimisiin kirjojen kanssa - kuherruskuukautta vietän edelleen enkä malttaisi edes nukkua, kun pitää lukea ja muuten vain hiplata kirjoja :D

   Poista
 4. On ilmennyt kaikkien muiden ongelmien lisäksi, siksi vaihdoinkin takaisin Wordpressiin... :D

  Miksihän kesken jättäminen riipaisee aina niin pahasti? Ottaa kupoliin, kun ei kykene lopettamaan, jos on kerran aloittanut? Eihän siinä ole mitään väärää, mutta melkoinen "ammattitauti" monellakin lukijalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, luinkin muuttoilmoituksesi blogistasi jo viikkoja sitten, mutten saanut aikaiseksi päivittää osoitetta tuohon rullaan. Nyt sen tein, niin osaan taas kylään! :)

   Minulla ei pahemmin ole ongelmia Bloggerin kanssa ollut eikä olisi ollut nytkään, ellei nettiyhteytemme olisi niin surkea. Eli se oli Virginmedian syy tällä kertaa :D

   Minäkin olen miettinyt tuota, miksi kirjan kesken jättäminen on niin raastavaa. Etenkin tuon Slow Deathin kohdalla melkein itkin verta, mutta pakotin itseni raastamaan kirjanmerkin pois. Slow Death oli ollut minulla jo niin kauan kesken, että tiesin etten siihen enää palaa. Täytyy lukea loput faktat vaikka Wikipediasta ;)

   Poista
 5. Mukava lukea myös keskenjääneistä kirjoista perusteluineen! Slow Death kuulostaa aika ahdistavan sekavalta, Surrey Murders puolestaan jopa sellaiselta jonka voisin uskaltaa lukea. :)

  Minulla Blogger ei ole pitkään aikaan kiukutellut kuvien kanssa, joskus teki sitä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se Slow Death olisi voinut olla hyvä (voiko noin sanoa sarjamurhaajan elämäkerrasta, heh), jos Fielder olisi käyttänyt enemmän aikaa lukujen suunnitteluun ja tekstin jäsentelyyn. Aihe on minusta mielenkiintoinen: päästä kurkistamaan murhaajan pään sisälle.

   Surrey Murders oli oikeasti kiinnostava ja nyt harmittaa, etten taannoin uusinut lainaa. Kävin eilen kirjastossa ja yritin pikaisesti (mies mukana eli pitää toimia pikana, heh) katsella, josko se löytyisi hyllystä, mutta en huomannut. Pitää mennä uudelleen ensi viikolla :D

   Poista
 6. Oletkos tallentanut ensin kuvat omiin tiedostoihin ja sitten ladannut sieltä? Mun koneella ei muu auta. Ja sitten mun mies sanois, että onko sun koneella liikaa tiedostoja eli kone on täynnä. Mun pitää aina välillä tyhjentää konetta ja sen jälkeen kaikki toimii taas. Käytän Firefoxia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataan kuvat aina suoraan koneeltani eikä ole ollut ongelmia ennen. Nytkin selvisi, että vika oli meidän nettiyhteydessä, joka on reistaillut (taas!) viime aikoina. Piti buutata modeemi ja nyt pelittää koko netti paremmin ja voi latailla kuviakin. Saas nähdä kuinka kauan, koputan puuta. ;)

   Koneen täyttymisstä ei ole vaaraa, koska minulla on melko tehokas pöytäkone (en tykkää kannettavista ja käytän sellaisia vain reissuilla). :)

   Poista
 7. Minä pidin kovasti Rivertonista, mutta ymmärrän että se voi olla vetkutteleva monen mielestä :).

  Onpa harmi ettei kuvanlataus toimi, minäkin äsken latailin kuvia ja hyvin näytti toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Riverton on jakanut lukemani perusteella melko paljon mielipiteitä: osa tykkää kovasti, osa ei lämpene oikein ollenkaan. Mutta makuja on monia ja olen muuten havainnut (empiirinen yleistys!), että ne jotka pitivät Rivertonista ja ovat lukeneet esim. tuon The Forgotten Gardenin, pitivät silti Rivertonista enemmän. Itse taas ihastuin kovin juurikin Forgotten Gardeniin :)

   Kuvan latailu toimii taas, jee! Syyllinen oli tällä(kin) kertaa Virginmedia. ;)

   Poista
 8. Mä jätän harmikseni aika helposti kirjan kesken. Mutta onkohan niin että nykyisin lainaan / ostan pelkästään hyviä kirjoja, kun viimeaikoina ei ole tarvinnut montakaan kirjaa kesken jättää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on oikeastaan ihan hyvä, että osaa jättää kirjan kesken, jos ei vain nappaa! Maailmassa on niin paljon kirjoja, joten miksi haaskata aikaansa sellaiseen, joka ei nappaa. Itse yhä harjoittelen tuota kesken jättämisen jaloa taitoa ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.