Hae tästä blogista

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kesäkauden avajaiset


Täällä on ollut tavanomaista koleampi kevät, mutta nyt aletaan olla normilukemissa. Heti säiden lämmettyä jaksoivat puutkin vaatettaa itsensä.


Kuvat ovat perjantaiselta lenkiltäni Thamesin rannalla. Tulee nykyään kuvattua enemmän, koska sain pokkarin joululahjaksi. Se mahtuu kätevästi vaikka taskuun.

En  jaksa lenkille roudata järkkäriä mukaan - järsyn kanssa menen yleensä "suunnitellulle" kuvausretkelle ja tietty hämärähommat (eli yö/aamuyölenkit plus muut hämäräkuvaukset) pitää kuvata järkkärillä, koska siihen ei pokkari pysty.


Huomenna (tai ylihuomenna) tulossa:14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia olet pokkarillakin saanut! <3 Tuo on ihan totta, että järkkärin kanssa kuvaaminen vaatii pienoista suunnittelua. Onneksi kännyssäni on kohtalainen kamera.

  Vaikuttaapa mielenkiintoiselta tuo tulolla oleva teos. Kävin jo kannen inspiroimana vilkaisemassa kotikirjaston tietokannan mutta ei, ei ollut tätä siellä suomeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits <3 Pokkari on tosi kätsy päivänvalossa ja ns. muisto- ja turistikuvien ottamisessa. Järsyä käytän halutessani ottaa erilaisempia kuvia ja etenkin hämäräkuvauksessa se on ihan ehdoton. Pokkari ei sellaiseen pysty - tulee vain rakeista mössöä ;)

   Tämän kirjan kansi on kyllä jotenkin tenhoava. Tosin moni kakku päältä kaunis... :D Siitä enempi sitten, kun olen lukenut kirjan loppuun asti.

   Poista
 2. Täälläkin on vaan ihan snadit hiirenkorvat, puut ja pensaat ovat todella paljaat. Teillä näyttää hieman keväisemmältä.

  Minulla ei ole koskaan edes ollut järkkäriä, en varmaan jaksaisi edes opetella sellaisen käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo ihan kesä, jei! Tälle päivälle luvattu taas yli 20 astetta, eilenkin oli ihanan lämpsää (yli 20) ja sama meno näyttäisi jatkuvan eli t-paitakelejä on pidellyt ja pitelee. :))

   Minulla on pitkä historia järsyjen kanssa (jo filmiajalta), joten olen melko sinut omani kanssa. Tosin järsy on jäänyt nyt vähän paitsioon, koska olen edelleen niin innostunut pokkarista ja sen kätevyydestä. Ja ihan hyviä kuvia sillä tulee eli ei kuvaamiseen välttis mitään järkkäriä tarvitsekaan. Riippuu käyttötarkoituskesta :)

   Poista
 3. Onpa siellä kaunista!

  Minä olen totaalisesti hukannut taas pokkarini jonnekin.. Kuvaamista lisäsi paljon, kun hankimme Olympusn PENin; enemmän tehoa kuin pokkarissa mutta pienempi kuin Canonin järkkäri (joka minulla myös on).

  Jos näen oikein niin kirjan kannessa viitataan Black Swan -elokuvaan? Kuulostaa kiinnostavalta, mutta odottelen arviotasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt todella vihreää ja muutenkin värikästä, kun magnoliat ja kaikenlaiset ruusut kukkivat, väriterapiaa saa heti kun katsoo ikkunasta ulos <3

   Kannattaa etsiä se pokkari pian - minä ainakin tykkäisin katsella kuvia! Minulla on pokkarina Canon (kuten järkkärinäkin, taidan olla merkkiuskollinen tässä tapauksessa).

   Näet ihan oikein ja sainkin juuri putkautettua mietteeni ulos tuosta kirjasta. Ristiriitainen kirja, mutta kannatti lukea. :-)

   Poista
 4. Ihanan pitkällä teidän kevät jo on, meillä kaikki on vielä harmaata tai ruskeaa... Mutta pikkuhiljaa! Huomaan että olen itse laiskistunut järkkärin mukana kuljettelussa ja räpsin lähinnä kännykällä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järsyn roudaaminen vaatii omat välineensä (mm. isompi laukku), joten minäkin olen laiskistunut sen kanssa. Onneksi on tuo pokkari siis!

   Poista
 5. Niin saman tyyppinen paviljonki Tukholmas, olisko sama arkkiteht...?

  http://hannelesparadis.blogspot.se/2009/08/picknick-la-gustav-iii.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kaunis paviljonki siellä teillä! Arkkitehdista ei ole hajuakaan: täällähän noita paviljonkeja on joka nurkassa. :-)

   Poista
 6. Ihania jokinäkymiä! Täällä on ollut tänään ihan kesä. Nättiä ja vihreetä ja vehreetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinnekin on kevätkesä saapunut! Kyllä tuntuu siltä, että on uudestisyntynyt :D

   Poista
 7. Kyllä vaan teillä on upeita puistoja siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on, britit osaa! Tämä ei tosin ole puisto, vaan lenkkimaisemia Thamesin varrelta :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.