perjantai 20. syyskuuta 2013

Kotikonnut (aamu)yön sylissä


Perjantain ratoksi haluan esitellä kotikontuni (eli keksin pyörän uudelleen: juuri tajusin, että olen jo esitellyt. Mutta esitellään nyt lisää).

Aihe on sikälikin ajankohtainen (minulle, tuskin teille), että muutan ensi kuun alussa. Mikään dramaattinen muutto tai muutos ei ole kyseessä, vaan pysyttelen samalla alueella; uusi koti sijaitsee vajaan kilsan päässä tästä nykyisestä.


Koska sisälläni asuu kuitenkin pieni (joskus isohkokin) drama queen, esittelen konnut hämärässä. Kuvat ovat pitkin vuosia niiltä ajoilta kun täällä olen asunut. Ne eivät siis ole uunituoreita otoksia, kuten esimerkiksi lumikuvista voi päätellä.

En jaksa myöskään sen kummemmin selitellä kuvia (vähän on kyllä pakko selittää) enkä tarkemmin paljastella tarkkaa sijaintiani ihan vain folihatullisista syistä. Jos kovasti kiinnostaa, voi kysyä yksityisteitse tarkempia koordinaatteja.


Asumme lähellä Thamesin rantaa. Se on kaupunginosamme sydän.Roskapäivänäkymä alla. Menen erityisen mielelläni aamuyökävelylle tiistaina, koska silloin on roskapäivä. Katselen kettujen levittämiä roskakasoja ja ihmettelen, miten ihmiset ovat niin tyhmiä. Eivätkö he jo ole oppineet, ettei niitä rojuja kannata viskata kadulle ennen kuin aamulla!


 Britit ovat possuja. Olen kirjoittanut sikajuhlista vanhassa blogissani.


Rakastan näitä kapeita kujia, passageita. Niitä on runsaasti ja erään varrella on vanha hautausmaakin (josta en nyt jaksa laittaa kuvaa).


 Talvella saattaa joskus tuprutella lunta. Lumi harvemmin kestää kahta päivää kauemmin, yleensä ei sitäkään.


Alla olevan kuvan olen ottanut ikkunasta. Eihän kukaan täysjärkinen mene ulos tuollaisella kelillä, apua! Kermaperseeni paleltuu pelkästä ajatuksesta.


Jos tällaiset hämäräkuvat kiinnostavat, niitä on lisää täällä. Saatanpa jatkossakin pläjäytellä ei-kirjallisia juttuja kirjamietteiden oheen, jos satun eksymään kissanristiäisiin tai muihin rientoihin. Tai sitten muuten vain. Olkaa varoitetut!

21 kommenttia:

 1. Ooh, Lontoo! (roskakuvista huolimatta, roskaajia on valitettavasti kaikkialla.) Minulle on aina yhtä käsittämätöntä se, että joku asuu jossain muualla kuin Suomessa. =D Veljeni asuu Pariisissa, ja aina mietin, että hemmetti, se oikeasti asuu Pariisissa. Ja meitsi vaan täällä kuppasessa Suomessa... Ei sillä, ettenkö rakastaisi kotimaatani, onhan tämä maa melko kummallisen ihastuttava mesta. =D Olen ikäni haaveillut matkustelemisesta, ja Lontoo kuuluu aivan ykköskohteisiin listallani. Mutta se raha, ainainen rahakysymys... Kun ei sitä pelkällä pyhällä hengellä elä.

  Tsemppiä muuttotouhuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en oikein osannut itsekään ajatella asuvani täällä ennen kuin sitten asuin. Ja kyllähän siinä aluksi oli melko omituinen ja juureton olo, mutta se meni aika pian ohi. :)

   Suomi on minullekin totta kai rakas ja sellaisena se säilyy aina. Viihdyn kuitenkin erinomaisesti täällä ja koen löytäneeni kodin. Joka tosin vaihtuu parin viikon päästä, mutta eipä tuo muutos järin suuri ole, kun samalla alueella pysytellään.

   Poista
 2. Ihana ihana ihana! Tuli oikein pakahduttava olo, kun katsoin kuviasi. Hirveästi tekisi mieli takaisin Londoniumiin! Eniten sävähdytti horror-tyyliset kuvat kapeasta kujasta ja Thamesille vievistä portaista. Ne sopisivat erinomaisesti kauhukertomuksen näyttämöksi. Energiaa muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä sainkin idean: jossain vaiheessa otan horror-kuvasarjan kotikonnuilta! Sopivat kuvat löytyisivät kyllä jo valmiina, mutta haluan tuoretta kamaa. Eli pitääkin joku aamuyö tehdä pieni kierros tässä lähimaastossa kameran kanssa. :)

   Kiitos muuttoenergiasta, sitä tosiaan tarvitaan kun ei yhtään nappaa mikää paikkailu.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Waterstone's näyttää tutulta, ja Thames :) Smoothia muuttoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään käydä Waterstonessa hiplaamassa kirjoja ja tekemässä löytöjä. Se on paikkana kiva, ja siellä on kirjakahvilakin. :)

   Poista
 4. Nuo roskat ovat kyllä kuvauksellisia, mutta eivät järin mieltä ylentäviä muuten.

  Onnea uuteen kotiin, toivottavasti talvesta tulee vähäluminen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, roskista saa hyviä kuvia. Myös meheviä makroja, joita en nyt viitsinyt tänne lätkäistä, kun ei ihan sovi teemaan :D

   En malttaisi odottaa, että se muutto on ohi. Muuttaminen on rasittavaa, mutta uusi kämppä on kiva!

   Poista
 5. Ihania kuvia<3 Hitsi miten sydän tahtoisi viedä minut Suomesta pois, mutta muu elämä ei ainakaan vielä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa, ehkä myöhemminen, pääset sinäkin lähtemään. Eihän sitä koskaan tiedä! :)

   Poista
 6. Telkkarista tuli joku sarja, jossa näytettiin engl. sotkuja kaduilla ja sisällä taloissa ja niiden siivoamista (hyvä opettavainen ohjelma). Yksi ohjelma yökötti, jossa siivousporukka keräsi yön aikana tulleet ruiskut pienestä puistosta, niitä oli suorastaan satoja.
  Oulussa asuessani siellä oli tempaus, että ei kerätty viikon aikana roskia kaupungin puolesta. Sotku oli aivan hirvittävä. Meidänkin hiljaisella asuntoalueella roskia oli joka paikassa.
  Onkohan koulut ja kodit unohtaneet yhden tärkeän oppiaineen, siivoamisen.
  Kiitos kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä käy tosiaan siivouspartiot aamuvarhaisella korjaamassa roskat pois kaduilta ja tyhjentämässä ylitäydet roskikset. Joskus olen miettinyt, että jättäisivät kerran siivoamatta, niin ihmiset näkisivät, millaisia possuja ovat.

   Suomessa yleisilme on paljon siistimpi kuin täällä, vaikka tokihan siellä roskata osataan. Taitaa olla universaali taito. ;-)

   Poista
 7. Hauskaa, tällaisia kotikontujuttuja on mukava lukea ja katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Tee sinäkin esittelu omilta konnuiltasi! vai oletko jo tehnyt joskus, ei ainakaan heti tule mieleeni?

   Poista
 8. Hih, löysinpäs tänne. :-)

  Kotikontusi näyttävät varsin jännittäviltä. Mieluustihan tuolla asuisi, kun lumikin kestää vain kaksi päivää. ;-)

  Ilmeisesti televisiohjelmien luoma kuva briteistä (=britit ovat hirveitä dokaamaan ja örveltämään) pitää siis paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva törmätä täälläkin! :))

   Hämärässä kaikki näyttää jännältä, jopa lumi. Periaatteessa siis sallin muutaman lumisateen tällekin talvelle, kunhan eivät kestä kauan. Ei sillä, että kukaan minulta lupaa pyytelisi :D

   Kyllähän brititkin osaavat örveltää - ei se ole suomalaisten yksinoikeus. ;)

   Poista
 9. Kaupungissakin voi olla hianoa, huomaa peikko, vaikka metsässä taitaa olla lystimpää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki on kiva, kun se on autio ja hämärä. Mutta ei ole metsän voittanutta. Uusi koto sijaitsee liki metsikköä, mutta silti on kaupunki liki. Win-win -tilanne minulle :D

   Poista
 10. Britit on possuja, se et kuppasia sohvia dumpataa pisin jalkakäytäviä ym o iha peruspuuroa...hyhhyh :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.