keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. Pitkä nimi ja sitaatti

Olemme edenneet joulukuussa jo seitsemänteen päivään. Olen nyt siis onnistunut viikon päivittämään päivittäin tätä joulu(kuu)kalenteria. Enpä olisi uskonut näinkään kauan kestäväni, jos suoraan sanon. Mutta aiheeseen, joka on

7. Pitkäniminen kirjaKen Keseyn Yksi lensi yli käenpesän lienee monelle ainakin elokuvana tuttu. Itsekin olen kys. elokuvan nähnyt noin miljoona kertaa. Sen sijaan kirjaa en ole vieläkään lukenut kokonaan. Minulla on kyllä tämä kirja sekä suomeksi että enkuksi ja olen sitä suomeksi joskus aloitellut. Nähtävästi luin noin sata sivua ennen kuin keskeytin. Uusi yritys enkuksi seuraavalla kerralla. Jospa saisi tämän luettua klassikkohaasteeseen.

~~~

Luen tällä hetkellä erittäin mielenkiintoista ja häiritsevää kirjaa. Kirjan nimi on Never Mind (Edward St Aubyn), olen ihan rakastunut sen kieleen!6 kommenttia:

 1. Hienosti olet jaksanut joulukalenteria päivittää, vaikka päätös tulikin niin nopeasti. Sama homma täällä, pakko olla tyytyväinen. Hieno kirjakuva! Enpä muuten ole elokuvaa edes nähnyt. :D Pitäis varmaan joskus paikkailla näitä aukkoja...
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia! Tästä kalenterin pitämisestä on tullut minulle pakkomielle :D Hyvä me!

   Kannattaa ehdottomasti katsoa Yksi lensi yli käenpesän! Tai oikeastaan kannattaa lukea se kirja ensin, niin saa lukea sen puhtaalta pöydältä. Minun oli tosi vaikea lukea kys. kirjaa (ja se jäikin kesken), koska vertasin sitä koko ajan elokuvaan, joka on melko erilainen kuin kirja.

   Poista
 2. Loisto sitaatti!

  Yksi lensi yli käenpesän kirjaa en ole lukenut, sopisi tosiaan klassikkohaasteeseen jonain kertana. Leffa on tuttu, mutta eniten tykkäsin aivan mahtavasta teatterisovituksesta jonka näin Tampereella jo useampi vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Moni on katsonut Käenpesän elokuvana, mutta harvempi kai lukenut. Nyt en ole pitkiin pitkiin aikoihin katsonut kys. elokuvaa, joten uskon että kykenen lukemaan kirjan ilman pään totaalista hajoamista. ;) Teatterisovitus vaikuttaa kiinnostavalta - voin kuvitella, että on ollut vaikuttava!

   Poista
 3. Hienoa, kun olet jaksanut kalenteria pitää. Toivon jaksamista jatkoonkin!
  Upea sitaatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Jonna, toistaiseksi riittää vielä intoa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.