perjantai 9. joulukuuta 2016

9. Hyggeilyä

Joulukuukalenterin yhdeksäs luukku olisi periaatteessa helppo (Hanhiemon satuaarre), mutta en voi kuvata kirjaa, koska minulla ei ole sitä täällä. En löytänyt sitä viime kesänä suomalaisesta jäämistöstänikään (tavasin tätä sanaa varmaan minuutin ennen kuin sain sen oikein) ja itkuhan siinä oli tulla, mutta ei tullut.

Yhdeksännen luukun aihe on siis

9. Nostalginen lastenkirja

En jaksa nyt muistella menneitä (vaikka muistelin jo). Tulee vain paha mieli. Ei vaan, en jaksa muuten vaan. Hyggeily on uusi musta. Suomenkielinen vastine hyggeilylle voisi olla kotoilu. Kyseessä ei sinänsä siis ole mikään uusi ilmiö: se on vain nyt noussut/nostettu pinnalle.

Minulla on kotona useitakin "pisteitä", joissa teen erilaisia asioita. Alla vastikään siivoamani hyggeilypiste, jossa lueskelen kirjoja ja lehtiä ja tutkailen kaikenlaista sellaista, mitä en tutkaile netistä. Joskus piirtelen, vaikken osaa ja suunnittelen askartelevani kaikenlaista. Pidän siististä ympäristöstä, jossa ei ole turhaa (kirjat eivät ole turhia!) romua.


Ja joo, olen kotihiiri. Ei kiinnosta luuhata yötä myöten kylillä. Olen ohittanut sen vaiheen ja viihdyn muutenkin omissa oloissani. Joskus mietin, että vähän liiankin hyvin.

Miten sinulla: viipyiletkö kotona vai käytkö siellä lähinnä vain nukkumassa?

13 kommenttia:

 1. Ehdoton kotihiiri. Viihdyn niin hyvin kotona, että välillä ajaudun itsekin miettimään, että tulee oltua liikaa kotona. Ei tule juuri lähdettyä mihinkään illanviettoon tai keikoille. Vielä muutama vuosi sitten tuli käytyä keikoilla paljon ja muutenkin baareissa.

  Nyt kun koitan miettiä millon olen viimeksi käynyt baarissa, ei tule ihan heti mieleen... Muutun koko ajan vain enemmän kotihiireksi ja toisaalta ei se ole pelkästään hyvä juttu :D Olen ollut sitä aina, mutta täysi-ikäistyneestä kahteenkymppiin tuli pyörittyä edes baareissa, nyt 22vee eikä enää jaksa :D

  Meillä on jäänyt pari kuvaa taas kuvaamatta #kirjakuvapäivässä, mutta skarppaan taas huomenna.
  Niin ja muuten, ihana piste. ♥ Mä ajattelin laittaa vuodenvaihteen jälkeen olkkaria vähän uusiksi, ehkä mäkin saan muovattua jonkin kivan ihanan pisteen.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, paras vaan elellä niin kuin itse haluaa. Jos ei oma kotoilu itseä haittaa eli se on vapaaehtoinen valinta, niin mikäpä siinä. :) Itse muistan ajan, kun olin yksinäinen ja katselin ikkunasta ulos ja vihasin olla kotona. Olisin halunnut olla elämässä elämää enkä vain katsella ikkunasta, kun se kulkee ohi.

   Minä kävin eilen pubissa yhdellä. :D Peribrittiläiseen tapaan lenkki on hyvä päättää "palautusjuomaan" pubissa. Tarkeni ihan istua beer gardenissa, kun eilen oli melko lämmin päivä. Iltaisin en käy remuamassa yökerhoissa - remusin ihan tarpeeksi silloin joskus. ;)

   Laitapa kuvia sinunkun "pisteistä"!? Oma koti on tietenkin hyvin henkilökohtainen. Itsekin mietin kauan viitsinkö edes noinkaan neutraalia nurkkaa esitellä :D

   Poista
 2. Hieno nurkkaus, mielelläni lukisin ja joisin viinilasin tuossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla, siinä on mukava istuksia ja heittää pöllöshaali harteille, jos tulee vilu. Vieressä on ikkuna, josta voi katsella ulkomaailman maisemia, jos ajatus harhautuu. :)

   Poista
 3. Kotihiiri oon. Varsinki ku nyt on turvallinen koti, jossa saa olla rauhassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarooma, turvallisen kodin pitäisi olla ihmisoikeus. Onneksi sinulla on nyt sellainen <3

   Poista
 4. Koti-ihmiseksi tunnustaudun. Välillä (harvoin) ilmoittaudun joihinkin rientoihin ja sitten tuskailen, kun ei saa (eli kehtaa) jäädä vain kotiin. Yleensä kuitenkin käy niin, että hyvä on, kun tuli lähdettyä, mutta kyllä kotona on ihanaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, minulla tuo menee aivan samoin! Ilmottaudun mukaan, mutta sitten alkaakin ahdistaa eikä oikein kiinnostaisikaan enää. Sitten kun kuitenkin menee, niin huomaa että ihan mukavaahan se oli. :)

   Poista
 5. Olen kotona luuhaaja. Oireet pahenevat vuosien mittaan, kun tarve miellyttää muita laimenee. En ole hirviö, jos voi valita...

  Kuvassa on rakennettu bistromainen ilmapiiri kotiin. Enpä olisi tullut ajatelleeksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha, minäkin olen aina ollut himahiiri (paitsi teininä) ja kohta muutun varmaan erakoksi :D

   Nyt kun mainitsit bistromaisuuden, niin toden totta - miksipä ei. :D Ei olle kyllä tarkoituksellinen veto, vaan juontaa juurensa kaiketi viehtymyksestäni pyöreisiin pöytiin.

   Poista
 6. Kotona, aina, ehdottomasti. Ainakin tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 7. Kotihiiri täällä myös. Kuva näyttää kahvilan tai ravintolan nurkkaukselta. Oletko ajatellut avata kotikahvilaa? Eikö tv-kokki Rachel Khoolla ole? Onhan sinulla nimikin valmiina: Teetä syanidilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, haha :D Olisi ainakin vieraiden vaihtuvuus huippuluokkaa, kun kukaan ei tulisi kahta kertaa, if you know what I mean :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.