keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Viekoittelevat orkideat


On taas se aika vuodesta, kun orkideat kukoistavat Kew Gardensissa. Minulla on niitä joka vuosi tapana käydä kuolaamassa, yleensä käyn useammankin kerran (minulla on kausikortti kyseiseen puistoon). Tässä kuvia eilisen reissulta. Jaksan aina ihailla, miten eri tavoin orkideoiden kukoistus tuodaan esille vuosittain.Minulla on itsellänikin ollut orkidea. Sain pidettyä sen hengissä, vaikka se ei kukkinutkaan kuin kerran (eli ostaessani sen). Mutta sen lehdet olivat terveet eli kaiketi se olisi jossain vaiheessa kukkinut uudemmankin kerran. En vain koskaan ehtinyt nähdä sitä, koska muutimme silloin tänne (Lontooseen). Ornan (orkideani nimi: kyllä, minä nimeän kasvit) annoin ystävälleni, jonka luona se sittemmin menehtyi.

Olen harkinnut uuden orkidean ottamista, mutta en toistaiseksi ole viitsinyt. Mahdollisista matkoista kun ei aina tiedä, enkä halua jättää sitä tänne yksin kuolemaan. Olen todella tunnollinen näissä kukkaisasioissa: mitä järkeä ottaa kasvia, jos ei voi sitä hoitaa? Hmm, meneeköhän vähän överiksi tämä minun "kukkaishoivaviettini"!

Tällä hetkellä taloudessamme asuu vain rahapuu, Perna. Se tosin kuoli jo melkein kokonaan (tyhmä minä: siirsin Pernan isompaan ruukkuun ja se homehtui), mutta sain siitä pienen osan pelastettua.

Ai niin, ja kasvaa tuossa ikkunalla ruohosipuliakin. Mutta se onkin jo ihan toinen tarina.


 Tuolta näyttää ulkona: ensimmäiset lumikellot ovat saapuneet!


10 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Hyvä, että siirryit äiti-Theresan hirviömurhaajamaailmasta tähän kukkakaunottarien maailmaan! ;)

  Olen viherpeukalon vastakohta, mutta sen tiedän, että rahapuu on mehikasvi eli se varastoi vettä. Siksi sitä ei saa kastella kuin about kerran kuukaudessa. Mehikasvien solut kai räjähtävät, jos niitä lotraa liikaa. Minulla oli nuorena rahapuu, mutta se kuoli. Kaikki lehdet tipahtelevat yksitellen... Nykyään kasvivalikoimaani kuuluu vain aloe vera (kuolemaisillaan) ja anopinkieli (hädin tuskin hengissä) ;)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Vähän kukkia murhien raoissa, ettei ihan kuolleeksi mene touhut. ;)

   Ei kannata luulla, että minäkään olisin mikään viherpeukalo. Keskityn lähinnä rehuihin, joita on vaikeahko tappaa. Sekin kyllä nähtävästi onnistuu, kun sain rahapuun tapettua, mikä ei ole ihan helppo tehtävä. Kohtaloksi koitui uusi ruukku, joka oli liian iso ja siksi juuret homehtuivat. Olisi kannattanut lukea ensin vaikkapa netistä, että rahapuut tykkää olla pienessä ruukussa. Mutku halusin vapauttaa Pernan! :D

   Viherpeukalon neuvo hoito-ohjeeksi vielä eläville rehuillesi: jätä ne rauhaan! ;)

   Poista
 2. Ihanassa paikassa olet käynyt. Orkidea on minun lempikukkani!

  Miksi en ole keksinyt nimetä kasvejani? Tosin ei niissä olisi hirveästi nimeämistäkään, kun mulla on vain tuo yksi anopinkieli, joka on jaksanut sinnitellä läpi nälänhädän ja jääkauden (tyyliin ollut kastelematta useamman kuukauden). Sinnittely palkittiinkin muutama viikko sitten, kun vaihdoin kukalle mullan, mitä olin suunnitellut ehkä vain noin kaksi vuotta. Perna olisi kyllä hyvä nimi anopinkielelle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on minunkin lempparini, mutta ovat melko haastavia eli niitä ei voi jättää kotiin yksinään, kun haihtuu määrittelemättömäksi ajaksi reissuun.

   Anopinkieli on aika nätti rehu, hmm. Pitäsköhän ottaa Pernalle kaveriksi... :D

   Poista
 3. Tuonne pitäisi joskus päästä. Sen ainoan kerran kun kävin Lontoossa, suuntana oli Chelsea Flower Show. Hienot kukkamessut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä Kew:tä, jos on vain riittävästi aikaa. Sinne saa helposti kulumaan koko päivänkin. Tai ainakin minä saan. Kesällä menen sinne kirjan kanssa: ihana miljöö lukea! Plussaa myös siitä, että vaikka se turistirysä onkin, niin siellä ei tunnu yleensä ahtaalta. Aika rauhassa saa olla.

   Poista
 4. Upea paikka. Itse en uskaltaudu orkidean omistajaksi, sen verran kova kukantappaja olen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana paikka! Minä mielelläni ottaisin orkidean, mutta nyt on sellainen elämäntilanne, ettei voi. :D

   Poista
 5. Voi miten hurmaavaa <3 Suomen kevät on niin julma ja huhtikuu kaikista julmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä voi ihan hyvin jo odotella kevättä. Näin eilen ensimmäiset krookuksetkin jo <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.