perjantai 28. helmikuuta 2014

Ylistys kirjoille ja lukemiselle


Innostuin tekemään tällaisia inspiraatiokuvia kirjoihin ja lukemiseen liittyen. Jotkin sitaatit ovat niin kuluneita/yleisiä/vanhoja, ettei niiden alkuperää voi oikein määrittää.

Alla olevan kuvan teksti on väännökseni Ozzy Osbournen kappaleesta Dreamer


 Alla: Ovi lukemattomiin maailmoihin.


Tällaisia kirjakuvia onkin kiva tehdä, joten niitä saattaa esiintyä täällä toistekin. Seuraavassa postauksessa (huomenna) on vaihteeksi kirjajuttua.

16 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen sattuma, että laitoit postauksen lukemisen ylityksestä. Itse olen nimittäin suunnitellut lähes päinvastaista postausta, jossa ruikuttaisin, mihin lukuiloni on kadonnut. Välillä tuntuu, että lukuiloni on taas palaamassa, mutta sitten se uhkaa kadota. Onko sinulla mitään vinkkejä tai viisaita ajatuksia tästä? Onko sinulla ollut kausia, jolloin kirjojen lukemisesta ei vain jostain syystä pysty nauttimaan tai keskittymiskyky on kadoksissa? Onneksi sentään pystyn innostumaan elokuvista ja musiikista, joten tilanteeni ei ole aivan toivoton.

  Ps. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kun on paljon intressejä, niin ehkä ne (innostukset) vain kiertävät eli joinakin kausina elokuvat ja/tai musiikki kiinnostaa enemmän ja niistä nauttii enemmän. Sitten tulee kausi, kun kirjat ovat etusijalla jne. Voisiko sinulla olla noin?

   Minulla ei ole varsinaisesti koskaan ollut lukujumia (paitsi opiskeluaikoina, heh), ellei jokin (minun mielestäni) tosi tylsä kirja sitä aiheuta. Vuoden alussa meinasi lukuilo kadota tyystin lukiessani sellaista kirjaa, että olin kerta kaikkiaan kuivua kasaan sitä lukiessani, ja elämänilokin oli jo koetuksella. Silloin tajusin jättää kirjan kesken. Kirja oli muuten nimeltään The Shadow of the Cresent Moon, kirjailija Fatima Bhutto. Voi olla, että aika oli väärä tai sitten oikeaa aikaa ei koskaan ole (tuolle kirjalle).

   Mutta siis, jos minulta kysytään niin jos ei luetuta, ei kannata lukea (ellei siis ole ihan pakko). Kyllä se into sieltä varmaan joskus tulee takaisin. Ja jos ei tule, niin kannattaa yrittää aloittaa sellainen ns. takuuvarma kirja, josta on lähes varma, että tykkää.

   Minun suurin "lukuongelmani" taitaa olla silloin, kun en osaa päättää minkä tyylistä kirjaa haluan lukea. Silloin tulee aloiteltua ja lopeteltua samantien useitakin kirjoja. Nyt on sellainen kausi päällä, että pitäisi olla lukemassa kaikkia kirjoja samaan aikaan, kun tuntuu että kaikki kiinnostaa samaan aikaan. :D

   Poista
  2. Kiitoksia perusteellisesta vastauksestasi! Niin kai se on, että välillä on kirjakausi, välillä leffakausi ja joskus musakausi.

   Yksi tapa parantaa lukufiiliksiäni olisi juuri se, että opettelisin jättämään kirjan kesken, jos ei kerta kaikkiaan kiinnosta. MIkä siinä voi olla niin vaikeaa? Olen joskus hölmöllä tavalla sitkeä. Joskus olisi hyvä vain lopettaa kesken eikä ajatella, että se on tappio. Tai ettei se olisi ainakaan minun tappioni vaan kirjailijan.

   Eilen kuitenkin yllättäen pidin Päivi Alasalmen romaanin lukemisesta. Lisäksi innostuin Donna Tarttin kirjan lukemisesta englanniksi. Eli jotain kivaa kuitenkin välillä. Jospa tämä tästä lähtisi vähitellen parempaan suuntaa :-o

   Poista
  3. Hah, minulla oli eilen puheripuli. :D Minäkin olen huono jättämään kirjoja kesken. Vieläkin kaihertaa tuo Fatiman kirja, kun luin kuitenkin sitä about puoleen väliin asti. Mutta kun ei niin ei. En minäkään tajua, miksi kirjan kesken jättäminen tuntuu niin pahalta - ikään kuin luovuttaisi!

   No niin, siitäpä se lukuilo taas hiljaksiin tulee takaisin. :)

   Poista
 2. Kuvat ovat todellakin lukijan unelmaa!

  VastaaPoista
 3. Oooh, ihania, varsinkin ensimmäinen kuva, ja toisen kuvan mietelmä! =D

  VastaaPoista
 4. Noistahan saisi hienot kirjankannet;D Minä luen bussissa,ja joskus unohdan mennä oikealla pysäkillä pois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Minä en uskalla tuosta syystä lukea bussissa, koska todennäköisesti suhaisin aina ohi :D

   Poista
 5. Kauniita kuvia, rakastan juuri tällaisia postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, näitä varmaan ilmaantuu jossain vaiheessa lisääkin. :)

   Poista
 6. I'm just a reader...upeasti muokattu tuo lause!

  Näistä tulisi makeita kirjanmerkkejä, vähän kapeampina. Hmm, yritän aina epätoivoisesti keksiä jotain myytävää, joka menisi kaupaksi.
  Näitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Jotenkin innostuin nyt tällaisista niiden ainaisten tummaapuhuvien kuvien sijasta. Tosin pitkään aikaan en ole innostunut mistään, joten hyvä että edes jostain. :D

   Kirjanmerkit - ei hullumpi idea!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.