maanantai 24. helmikuuta 2014

Kaikki elämäni krookukset


Missä tahansa asunkin tarvitsen keitaan. Keidas on paikka, jossa voin hukkua luontoon kaikkine aisteineni.


Kew Gardensista on tullut minulle hyvin rakas paikka vuosien saatossa. Kyseessä ei ole mikään pieni viherläntti, vaan melko kookas alue.


Krookukset (ja narsissit, joita en jaksanut kuvata - anteeksi narskut, olette tekin kauniita) ovat vallanneet nurmikentät.


Kew'ssa kukoistavat edelleen pajutaiteilija, Tom Haren, kättenjäljet.


Maaliskuun alkuun asti juhlistetaan orkideoiden kukintaa.


Minulla on kausikortti Kew Gardensiin, joten voin rampata siellä niin usein kuin sielu sietää. Voisin toki muutenkin, mutta todennäköisesti menisin siinä tapauksessa konkurssiin pääsymaksujen kanssa. Vuoden voimassa oleva kausikortti maksaa £71, kertamaksu on £14,50.

Ps. Nämä eivät ole orkideoita.

24 kommenttia:

 1. Mitä unelmaa ja tuohon minäkin pyrin!

  Olen huomannut, että lilat krookukset lisääntyvät vuosi vuodelta, mutta keltaiset vain kuin pienenevät ja sitten häipyvät. Ei sen niin väliä, sillä en ole kovasti keltaisen ystävä.

  Mustarastaskin siellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on, Leena, kotipiha kuin keidas - ainakin blogisi kuvista päätellen! Todella kaunista siellä :))

   Täällä on muuten sama ilmiö havaittavissa eli valkoisia ja liloja krookuksia on eniten, mutta keltaiset ovat aika paitsiossa. Niitäkin toki on, mutta huomattavasti vähemmän. Minuakaan se ei haittaa, sillä samaan aikaan kukkivat narsissit, jotka loistavat sitten keltaisina. :)

   Poista
 2. Voi jestas, miten upea paikka! Minä varmaan asuisin tuolla. *huokailee*

  Minulla on ihan sama juttu, että lähelläni pitää olla paikka, jossa sielu niin sanotusti lepää. Olen joskus miettinyt, että olisi kiva asua Helsingin keskustassa, mutta varmaan tukehtuisin sinne. Täällä Espoossa lähellä on meri, enkä koskaan kyllästy kulkemaan rantapoluilla, oli sää mikä tahansa (ja on ollutkin! :-D). Se vaan antaa jotain sellaista mielenrauhaa, jota ei mistään muualta saa.

  Kukkivatko nuo krookukset (ja narsissit) ihan villeinä, vai ovatko ne istutettuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kew on upea paikka; käyn siellä keväisin yleensä vähintään kerran viikossa ja muutenkin useita kertoja kuukaudessa.

   Meri! Minulla on joskus kauhea ikävä merta, koska olen tottunut sen läheisyyteen. Samoin järviä tulee ikävöityä joskus. Thames ei ole sama asia kuin meri eivätkä nämä (teko)järvet tai lammet, vaikka kauniita ovatkin, ole sama asia kuin Suomen isot vesistöt. Minulla oli Suomessa useita keitaita ja eräs niistä on Lauttasaaressa. Tykkäsin fillarilla kiertää Lauttiksen rantoja pitkin - kauneutta!

   Ja Espoossa on ihan mielettömästi ihania keitaita myös! Tunnen Espoota ja Helsinkiä aika hyvin, koska harrastin fillarointia paljon ja tuli tutkailtua eri seutuja aika perusteellisestikin välillä. :)

   Krookukset ja narsissit ovat täällä käsittääkseni luonnonvaraisia. Ainakin niitä on joka paikassa, mihin ei niitä kyllä varmasti ole istutettu. Ne vissiin leviävät aika herkästi: varmaan vähän niin kuin Suomessa voikukat ja lumikellot. Lumikelloja on muuten täälläkin ja ovat just nyt kukassa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kevät on mielestäni kaunein vuodenaika täällä. Etenkin se aika, kun magnoliat puhkeavat kukkaan. Vielä eivät ole kukassa, mutta pieniä nuppuja on jo. :)

   Poista
 4. Ah, minä haluan Lontoon puistoihin. Olen käynyt Lontoossa, hetkinen ... 1983. Sitä ennen kävin taajaan. Oliskohan jo aika!
  Ja kevät saisi kyllä tulla tänne Suomeenkin. Äsken sanottiin uutisissa, että helmikuu on ollut lämpimin sataan vuoteen ja kiuru on jo tavattu. Kuu kiurusta kesään - sen mukaan meille tulisi kesä maaliskun lopussa.
  Lähdenkin huomenna katsomaan, joko sinivuokkopaikssani on mitään eloa. No, ei varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nyt olisi jo sitten aika tehdä visiitti Lontooseen, jos edellisestä kerrasta on noin paljon aikaa! ;)

   Olen seuraillut Suomen uutisia ja siellä näyttää tosiaan tänä talvena olleen melko leutoa ja vähälumista (siis pk-seudulla ainakin). Täälläkin on ollut poikkeuksellinen talvi nimittäin tammikuussa satoi eniten vuosikymmeneen. Ja sen kyllä huomasi!

   Jos leudot säät jatkuvat siellä, niin varmaan ainakin lumikellot alkavat hiljaksiin nousta. :)

   Poista
 5. Voi mikä keidas! Ja kevät on siellä jo noin pitkällä!

  Tunnistan tuon keidastarpeen. Moskovassa asuessa oli myös äärettömän tärkeää, että oli kunnon iso puisto vieressä. Sinne pääsi hoitamaan kuntoa kävelemällä ja lataamaan muutenkin akkuja lähes päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin kevät on ajallaan eikä tänä talvena ole satanut Lontoossa kertaakaan lunta :D

   Keidas tuntuu olevan monelle tärkeä. Tykkään asua kaupungissa enkä voisi kuvitellakaan muuttavani maaseudulle pysyvästi, mutta en kyllä voisi missään asfalttiviidakossakaan asua. Eli luontoa pitää olla helposti saatavilla :)

   Poista
 6. Oi, mitä kukkaloistoa ja nuo pajupuut, vau!

  Hgissä upea helmikuu, plus viisi astetta! Kohta voisi herätä talviunilta. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pajutatit ovat ihania! Ne ovat ihanan surrealistisia suuren kokonsa takia muun luonnon keskellä :)

   Toivottavasti leudot säät siellä jatkuvat - moni ei lunta vissiin enää kaipaakaan! Täällä huidellaan yli kymmenessä asteessa ja muutaman kerran aurinkoisella säällä on tehnyt mieli heittää takki syrjään. :D

   Poista
 7. Ne jessus mikä paikka! Tahdon tollaset sienet meidänkin pihaan. Sinne alle tuolin , joo tahon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan askartelemaan omaa pajutattia! ;) Ei tosin taida olla mikään maailman helpoin puhde se :D

   Poista
 8. Teillä kevät on jo noin kukka loistossaan.
  Ihania kevään tunnelmia kuvistasi välittyy.

  Täälläkin on jo lumi poissa, joku ripe joissain paikoin.
  Eilen katsoin, että pienenpieni sarjatulppaanin lehden kärki nousee pihassa maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikellot ja krookukset ovat täällä ne ensimmäiset kevätkukat. Hieman niitä jäljessä tulevat narsissit. Sitten voi tulla mitä tahansa :D

   Jos siellä sää jatkuu leutona, niin ei varmaan mene kauan kun sinnekin saadaan kevän ekat kukat!

   Poista
 9. Wau, näyttääkö siellä jo tuolta?! My god. Upea paikka, niin kuin Liisan Ihmemaa! Täällä on ollut niin kummallinen talvi tähän asti (periaatteessa talvea on ollut noin kaksi viikkoa), enkä edes asu Etelä-Suomessa. Vähät lumet ovat sulaneet urakalla parin päivän ajan, viisi astetta lämmintä, joki on sula, siis on helmikuu! Kävin aamulenkillä metsässä, ja paikoitellen ei ollut lunta ollenkaan, oli hieman absurdi olo. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuvat otin maanantaina eli ihan reaaliaikaisia ovat. ;) Kevät on kyllä kauneinta aikaa, kun maa alkaa hiljaksiin värittyä kukkasin. Jotkut kirsikkapuutkin kukkivat jo.

   Ihan mukavaa varmaan vaihteeksi, kun on hieman vähälumisempi talvi. Johan Suomessa on monena talvena ollut kunnon kinokset (myös eteläisessä Suomessa). ;)

   Poista
 10. Meillä ei ole lunta ollenkaan. Ihana paikka ja sinne haluan joku päivä mennä, vaikka viikoksi. Viimeksi Lontoossa kävin Kukkamessuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tulekaan teille enää lunta ;) Kukkamessut kuulostaa kivoilta: kukat ovat hauskoja, niitä voisi tuijotella tuntikaupalla. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.