maanantai 3. helmikuuta 2014

Vihannes vastaa kyssäreihin


Olen saanut muutamalta taholta haasteita, joissa tarkoitus on vastata haastajan antamiin kysymyksiin. Kiitän kovasti huomioimisesta. On tässä viime aikoina ollut melko aivokuollut olo (on yhä) ja se varmaan näkyy vastauksissakin. Mutta tässäpä niitä nyt kuitenkin.

Ensin Marika Oksan kysymykset.

1.    Selviätkö aamusta lukematta mitään? Vai onko pakko pyöräyttää esille vaikka maitopurkin kylki, jotta päivä lähtee käyntiin?

Selviäisin kyllä, mutta tykkään tsekata nettilehdistä uutiset samalla kun ryystän kahvia.

2.    Ärsyynnytkö, jos kirjastossa muutellaan hyllyjärjestystä, etkä enää löydä tiettyjä kirjoja tietystä paikasta?

Saatan hetkellisesti hämmentyä, mutta sopeudun nopeasti uuteen järjestykseen.

3.    Pidätkö erityisesti jostain tietystä vuodenajasta? Ihastuttaako kesän kuumuus, syksyn väriloisto, talven valkea kylmyys tai kevään orastava vihreys? Vai onko kelillä mitään väliä - satoi mummoja tai ei, eteenpäin mennään?

Kesä. Inhoan kylmää, koska palelen herkästi.

4.    Onko blogisi luonnoksissa useita tekstejä idea-asteella tai odottamassa loppuviilausta? Vai kirjoitatko tekstin kerrallaan ja sitten vasta on seuraavan vuoro?

Ei taida olla yhtään. Kirjoitan blogitekstit Wordissa ja kopsaan ne sieltä blogiini, kun ovat valmiita.

5.    Oletko koukussa kahviin, teehen tai johonkin muuhun juomaan?

Kahvia menee ihan kiitettävästi päivittäin.

6.    Oletko sisustusintoilija? Huomaatko esimerkiksi, jos työpaikalla ovat verhot vaihtuneet tai sisustus jotenkin muutoin muuttunut?

Olin ennen, mutten enää. Kaikki on niin väliaikaista, etten oikeastaan jaksa enää välittää. Parempi olla mahdollisimman askeettinen, niin lähteminen on helpompaa.

En myöskään välttämättä huomaa verhojen vaihtumista tai muitakaan yksityiskohtia, koska haahuilen usein ilman rillejä omissa maailmoissani enkä huomaa mitään.

7.    Onko retrobuumi ollut/on edelleen sinun juttusi/? Vai pidätkö enemmän modernista?


Ei ole eikä ole koskaan ollut. Mutta ei minulla sitä mitään vastaan ole.

8.    Oletko sanoma-, naisten- tai -harrastelehtien lukija (irtonumerot/kotiintilaus)?

En tilaa mitään lehtiä. Ostan kyllä irtonumeroita vaihtelevasti. Naistenlehtiä en lue lainkaan, koska ei kiinnosta. En oikeastaan lue enää harrastelehtiäkään: monet ns. yhden alan lehdet alkavat toistaa itseään jossain vaiheessa.

9.    Otatko elokuviin mukaan kaverin lisäksi mieluiten poppareita, karkkia, limsaa tai kenties jotain terveellistä naposteltavaa?

Eh, mieluiten olen kokonaan menemättä (en kestä sitä meteliä). Käyn elokuvissa noin kerran vuodessa (tosin viime vuonna en käynyt kertaakaan) enkä syö tai juo siellä.

10.    Bravuurisi keittiössä? Tiskikoneen tyhjennys, pöydän kattaminen, ranskalainen illallinen kahdelle...?

Ei ole bravuureita. Tai no, tuo tiskikoneen tyhjennys. Osaisin kyllä tehdä perusruokia, mutta eipä voisi vähempää kiinnostaa. Käytän sen ajan mieluummin tekemällä jotain muuta.


 Sitten Nadian kysymykset.

1. Mainitse henkilö tai asia, joka on toiminut lukuharrastuksen innoittajanasi?

Varmaan satukirjat ovat olleet suurimpia innoittajia. Ei tule muuta mieleeni.

2. Aihealue, jota et vielä tunne, mutta josta haluaisit lukea?

Niitä on varmasti monia, mutta nyt ei tule mieleeni mitään yhtä yli toisen. Minulla on aivokuollut olo.

3. Mikä oli lapsuutesi rakkain kirja?

En muista, mikä voisi olla rakkain. Satukirjoista varmaan Hanhiemon satuaarre. Pupu Tupunasta muistan myös kovasti pitäneeni, samoin Pekka Töpöhäntä -kirjoista.

4. Mikäli näet hyvän elokuvan, haluatko lukea siitä myös kirjan, mikäli sellainen on julkaistu?


Joskus, mutta en välttämättä aina. Katsoin jokunen aika sitten Jane Eyren, vaikka minun oli tarkoitus lukea se kirja ensin. Nyt en saa tartuttua kirjaan, koska elokuva on vielä liian tuoreena mielessäni. Pitää siis odotella, että dementia iskee.

5. Mikä on paras tapa välittää lukuharrastusta myös muille?

En ole välittäjä-ihminen. Tarkoitan, ettei tuputtaminen kuulu tapoihini. Kaipa blogin pitäminen on minulle paras tapa levittää lukemisen ilosanomaa.

6. Mikä on suhteesi julkisiin kirjastoihin?


Ovat tärkeitä ja käytän itsekin niitä.

7. Mikä on suosikkilukupaikkasi?

Varmaan jossain kaukana määrittelemättömässä paikassa, jossa on lämmintä. Oikeasti luen suurimmaksi osaksi sängyssä. Paitsi kesällä menen ulos lukemaan: minulla on useita kohteita tässä lähellä, joihin tykkään mennä lueksimaan.

8. Pyritkö ostamaan lukemasi kirjat vai lainaatko ne mieluummin kirjastosta?


Ostan ja lainaan vaihtelevasti. Juuri ostin Johan Theorinin The Asylumin (Sankta psyko), koska sitä ei ole lähikirjastossani. Eräässä toisessa se olisi, mutta ei koskaan hyllyssä. Oli siis pakko ostaa omaksi.

9. Mikä on suosikkimaasi, josta luet kirjallisuutta?


Sekin vaihtelee. Noin yleisesti ottaen suosikkimaani on enemmänkin maanosa, Afrikka.

10. Luetko enemmän suomalaista vai ulkomaista kirjallisuutta? Onko valintasi tietoinen?


Ulkomaista. Suomalaistakin toki luen saatavuuden rajoissa. Pidän suomalaisesta kirjallisuudesta enkä sitä hyljeksi.


Muutama haaste odottelee vielä takataskussa. Vastaan niihin myöhemmin, ettei tämä postaus leviä kokonaan käsistä.  Koska tämä haaste on nähdäkseni kiertänyt jo lähes joka paikassa, en haasta ketään erikseen. Sen sijaan haasta sinä itsesi eli valitse yllä olevista kysymyksistä kymmenen ja vastaa niihin blogissasi.

~~~

Kuvitus on vähän urpo eikä sovi tähän juttuun. Paitsi että tykkään tuoksuista ja kuvaamisesta.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vastauksista. :) Tuoksut sopii kuvitukseksi mihin vaan... minulta löytyy kotoa tuo ensimmäinen (jos en väärin tunnista pulloja...) eli Diorin J'adore ja toistakin on ollut pikkupullo (Bvlgarin Noir). Kolmas tuoksu jäi arvoitukseksi. :) Minun mieskään ei tykkää leffojen metelistä, mutta sillä on korvatulpat usein mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tunnistettu tuoksut. ;) Kolmas on Diorin tuoksu nimeltään Addict (aivan ihana!). Parfyymipullot ovat usein todella kauniita ja kuvauksellisia. :)

   Korvatulppia voisikin kokeilla ensi kerralla, kun päätyy leffateatteriin!

   Poista
 2. Näitä haasteita on aina kiva lukea;oppii enemmän bloggaajasta:)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, hilpeitä vastauksia sulla, muru! Sankta Psykon arviota odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa, että pääsen Sankta Psykoon käsiksi! Olen sen jo niin kauan halunnut lukea ja sitten tosiaan kyllästyin siihen, ettei sitä saa mistään (minun piti se lopulta tilata netistä).

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.