perjantai 8. helmikuuta 2013

Ihanan runsaat lastenkirjat!

Arpaonni suosi minua joulukuussa Sannabananan Pinon päällimmäinen -blogissa. Sannabanana arpoi aussilaisen lastenkirjailijan, Roland Harveyn, kirjoja.

Minä siis sain valitsemani kaksi kirjaa: In the City (Allen & Unwin, 2009) ja In the Bush (Allen & Unwin, 2007).


 Kiitos vielä kerran, ihana banaaniSanna!

En juurikaan lue lastenkirjoja, koska oma lapsuus meni jo eikä ole lapsia. Toisaalta pidän kyllä saduista ja on minulla satukirjojakin. Suurin osa tosin Suomessa, mutta on minulla täällä mm. Andersonin satukirja.

Nämä Roland Harveyn kirjat ovat ihastuttavia ja viihdyin hyvin niiden seurassa. Tällaista aussifania ei haittaa ollenkaan, että pääsi samalla ikään kuin matkalle sinne. Olen käynyt Ausseissa pari kertaa ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Runsautta In the City -kirjassa.
Tekstiä on kirjoissa melko vähän, mutta kuvat ovat sitäkin runsaampia, suorastaan rönsyilevän tuhteja. Mutta juuri siksi niissä onkin paljon katseltavaa ja tutkittavaa. Ihastuin kovasti ja voisin kuvitella, että pikkuväki tykkää tutkailla niitä vähintään yhtä suurella innolla kuin minä nyt.

In the City
Kuvilla on suuri merkitys lapsuudessa, uskoisin. Ainakin minulle on jäänyt mieleen monien satukirjojen kuvitukset (esim. Hanhiemon satuaarteessa oli tosi jänniä kuvia!) ja osasta on vielä ns. tunnemuistijäki eli saatan muistaa jopa tuntemukset, joita tietyt kuvat herättivät.

In the Bush
Vaikka nämä kirjat ovat englanninkielisiä, voisin hyvinkin kuvitella lukevani ja tutkivani näitä sisareni lasten kanssa. Tekstit on helppo kääntää ja lapset voivat samalla tutkia kuvia - siihen ei kieltä tarvita.

In the Bush

5 kommenttia:

 1. Oi mitä yksityiskohtia! Eipä tuota itselläkään muksuja ole ja moinen ikäkausi niin kaukana että kauhistuttaa, mutta noita vois kyllä selailla :D Haaveissa kun on lastenkirjan teko, täytyy kartuttaa kenttää monipuolisesti ;D

  Täytyypä laittaa Harveyn nimi ylös

  VastaaPoista
 2. Näyttää ja kuulostaa hauskalta. Mä luen nykyään päivittäin lastenkirjoja, mikä on yksi suurimmista työni parhaista puolista! Ei tunnu työltä, kun voi lukea työaikana :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä lastenkirjoja voi lukea siltikin, vaikka lapsuus olisi mennyt eikä ole omia lapsia. :D Harmi, ettei näitä näytä saavan kirjastosta täältä - olisin halunnut päästä tutkimaan kirjoja tarkemmin.

  VastaaPoista
 4. Hannele, herrasta itsestään en tiedä, mutta nämä kirjat ainakin olivat hauskoja :)

  Disa, suosittelen lämpimästi näitä! Noissa kuvissa on niin paljon katseltavaa ja paljon hauskoja yksityiskohtia ihan ihmisten ilmeistä lähtien :))

  Helmi-Maaria, lukeminen työajalla kuulostaa unelmaiselta ;) Minäkin tykkään lukea ääneen lapsille. Harmi, etten kovin usein pääse sitä tekemään, koska välimatka.

  Velma, aivan totta! Ja kyllähän ne sadut kolahtaa vielä tälläkin iällä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.