keskiviikko 22. elokuuta 2012

Minkä kirjan sitä lukisi seuraavaksi?Minulla on usein todella suuria vaikeuksia päättää, minkä kirjan luen seuraavaksi. Valintatuokioon saattaa kulua jopa tunteja, kun selailen ja tutkailen ja lääpin kirjapinoa.

Yleensä teen ensin esikarsinnan eli valitsen hyllystä (tai lattialta tai kaapista tai missä kaikkialla niitä kirjoja nyt onkaan) tietyn läjän kirjoja. Sen jälkeen alan käydä tuota läjää läpi ja siitä pitäisi sitten se seuraavaksi luettava kirja valita. Mahdottoman vaikeaa!

Ajattelinkin nyt kokeilla sellaista, että te saatte päättää, minkä kirjan luen seuraavaksi. Anna äänesi jollekin kasassa olevista kirjoista (alla listaus numeroineen).

Luen eniten ääniä saaneen kirjan seuraavaksi. Jos joidenkin kirjojen kanssa menee äänet tasan, valitsen niiden kesken kirjan arpomalla.

Vaihtoehdot (äänestys on voimassa perjantaihin 24.8. kello 22.00 Suomen aikaa asti) :

1. Rosamund Lupton: Sister
2. Henning Mankell: Isidorin tarina
3. Louise Douglas: The Secrets Between Us
4. Kate Morton: The House at Riverton
5. Victoria Hislop: The Island
6. Leonel Shriver: We Need to Talk about Kevin
7. Inger Frimansson: Good Night, My Darling
8. Charlaine Harris: From Dead to Worse
9. Inger Frimansson: Kissa, joka ei kuollut

Onko muilla samaa valintaongelmaa havaittavissa?

21 kommenttia:

 1. Joo. Tuttu ongelma on, lukemista odottavien kasa on suuri mutta ihana!

  Minä annan ääneni numerolle 6, eli Kevinille. Käytiin katsomassa tästä tehty leffa vähän aikaa sitten, oli ahdistava mutta hyvä. :)

  VastaaPoista
 2. Aijai kun vaikeaa, tossa listalla on niin paljon hyviä kirjoja... Kiinnostaisi tietää mitä tykkäät Sisteristä, muhun se iski kuin häkä päähän (varastettu lainaus ;) mutta toisaalta Shriverin Kevin on niin sun kirja... Sanon 1 ja 6, mutta jos pakko päättää niin 6 :D

  VastaaPoista
 3. Ei oo vaikeeta, karsin ensin jonkinlaisen järjestyksen ja sitten luen aina yhtä asiakirjaa samalla ;)

  Ota 7. Se on parempi :) Muut mä melkein oonkin lukenut.

  VastaaPoista
 4. Sanoisin, että 4 tai 6. Molemmista itse pidin kovasti. Sanon kuitenkin, että 6!

  VastaaPoista

 5. Mankell.

  Itse luen sarjoja kerrallaan, juuri sain loppuun Åke Edwardsonin Winter-kirjat, seuraavaksi vuorossa Arne Dahlin A-ryhmädekkarit. Valitettavasti en jaksa vieläkään lukea muuta kuin dekkareita paitsi joitain Mankellin ei-dekkareita.

  VastaaPoista
 6. tasapuolisuuden nimissä ja kauhun tasapainottamiseksi äänestän numeroa 9. Jotta kamppailusta ei tulisi liian helppo.
  Minä haen luettavat kirjani kirjastosta, 6 - 8 kirjaa kerrallaan. Valinta ON vaikea, mutta pyrin lukemaan kyseiset kirjat erilaisuusjärjestyksessä. Eli ei kahta saman tyyppistä peräkkäin. Se onkin sitten vähän vaikeaa, koska lainaan lähinnä dekkareita...

  VastaaPoista
 7. ÄÄNESTÄN 6 ja 1:stä /sun pitää varmaan lukea KAKSI eniten ääniä saanutta seuraavaksi :)

  VastaaPoista
 8. Näistä olisi minunkin hankala päättää seuraava kirja, etenkin ykkösen, nelosen ja kutosen väliltä (tosin ykkösen ja kutosen olen jo lukenut). Hmm, äänestän silti kutosta! :)

  VastaaPoista
 9. Vampyyrifanina suosittelen Sookien tarinan lukemisen jatkamista:) Itselläni on vielä kolme viimeisintä lukematta.

  VastaaPoista
 10. Minun ääneni menee Hislopille eli numerolle 5!

  VastaaPoista
 11. Sanotaan nyt vaikka nro 9, erikoisen nimensä perusteella ;)

  Ja kyllä, kirjan valinta on vaikeaa minullekin. Haahuilua, pyörittelyä, selailua, päättämättömyyttä.

  VastaaPoista
 12. Numero 2. Koska minua viehättää ajatus siitä, että luemme samaa kirjaa samanaikaisesti, sinä siellä ja minä täällä :) Saat tosin varmaan sen luettua ennen minua, vaikka olen aloittanut jo ajat sitten (tai siis nythän jatkan siitä, mihin kesällä jäin).

  VastaaPoista
 13. Kiitos teille kaikille mielipiteenne kertoneille ja äänestäneille!

  Tällä hetkellä siis näyttää siltä, että seuraavana lukuvuorossa on Kevin. Kirja kiehtoo minua kovasti, mutta jostain syystä olen lykännyt sen lukemista ja varmaan lykkäisin nytkin, ellei se voita äänestystä :D

  En tiedä, miksi. Olen onnistunut luomaan jonkun ennakkopelon kirjan tyylin suhteen. Olen siis ymmärtänyt, että se on kirjemuotoinen ja se hieman pelottaa. Mutta ehkä tämä onkin hyväksi ja pääsen lukemalla eroon ennakkoluulostani.

  Toki vielä on aikaa äänestää iltakymmeneen asti - eli pelastakaan minut Keviniltä ;D ;D

  VastaaPoista
 14. Hah hah, sattuipas sopivasti, vielä 10 minuuttia aikaa äänestää:D Annan ääneni ihanalle Paluu Rivertoniin -kirjalle. Siinä on kirja, jonka kumppaniksi sopivat täydellisesti viltti, teekupponen ja suklaalevy.

  VastaaPoista
 15. Ei kun luet Kevinin ;D Itse en edes muista, että se oli kirjemuotoon kirjoitettu, joten se ei haitannut yhtään. Kirja on kuin tehty sinulle :)

  VastaaPoista
 16. Sonja, mukavaa kun äänestit, vaikka se ei nyt pelastanutkaan minua Keviniltä ;D Luulen, että luen tuon Rivertonin kyllä melko pian, koska se on kiinnostanut jo niin kauan.

  Annika, juu - Kevin voitti eli seuraavaksi se (kunhan saan nykyisen kirjan luettua alta pois) :D Ehkä ihan hyväkin näin, koska en olisi varmaan sitä muuten valinnut seuraavaksi luettavaksi ja kuitenkin uskon, että se on hyvä kirja. Ja nyt ei sitten tarvitse enää pähkäillä sen lukemisen kanssa, kun kansa on puhunut ;)

  VastaaPoista
 17. Miun blogissain on siulle jottai :)

  VastaaPoista
 18. Tuo "mitä lukisin seuraavaksi" -dilemma on tuttu täälläkin. Selailen kirjoja ja luen muutaman sivun ja yritän sitten päättää minkä luen. Kirjaston kirjojen kohdalla päätöstä joskus helpottaa se, että eräpäivä lähestyy eikä kirjaa pysty uusimaan.

  Minunkin blogissani on sinulle jotain. :)

  VastaaPoista
 19. Luen melkein aina pari kirjaa samaan kertaan....

  VastaaPoista
 20. Annika, kiitosta - tulen kylään piakkoin!

  Kuutar, ei ole tosiaan aina helppoa tuo päätöksenteko ;) Itse en ole saanut aikaiseksi vielä(kään) hommata kirjastokorttia, mutta olen kyllä alkanut lämmetä ajatukselle. Suurin pelkonihan on, etten ole vieläkään oppinut palauttamaan kirjoja ajallaan. Siinä on syy, miksi taannoin lopetin kirjastossa käymisen.

  Hannele, minulla on myös usein kesken useampi kirja samaan aikaan. Ei tosin aina.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.