Hae tästä blogista

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Isoisän jalanjäljillä

Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Mainostin aiemmin ihan innoissani tätä Ransom Riggsin kirjaa nähtyävi upean esittelyvideon siitä. Nyt on kirja sitten luettu ja karvaasti petytty.

Videon perusteella odotin jotain todella jännittävää, lähes kauhumaista kirjaa. No, ihan turhaan. Täytyy olla aika arka löytääkseen kirjasta paljonkaan jännitystä saati sitten kauhua.

Laitan vielä videon tähän, koska en aio paljastaa juonesta yhtään mitään.Kirjaan pääsi nopeasti sisälle ja se on aika humoristinen ja kepeä. Joissakin kohdin hieman hymyilytti jopa, mutta luulen omalla kohdallani kirjan menneen "pilalle" juurikin tuon paljon lupaavan ja tunnelmaltaan erittäin spookin videon takia. Kirjasta sellaista tunnelmaa saa etsiä mikroskoopin kanssa.

Kirja on kuvitettu vanhoin kuvin ja onkin visuaalisesti kaunis ja mielenkiintoinen. Kuvat toimivat erittäin hyvin tekstin kanssa - siitä plussaa. Jos olisin oikein ilkeä, sanoisin, että kuvat olivatkin kirjan parasta antia.

Jos pidät fantasiasta, saatat pitää tästä kirjasta. Kunhan et siis odota mitään hiuksia nostattavaa kerrontaa, vaan kevyttä kenttäviihettä. Teksti on helppolukuista ja muutenkin kirja on tempoltaan miellyttävä.

Tämä kirja sopisi mielestäni myös lasten luettavaksi. Siinähän ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun minä odotin ihan erilaista ja paljon enemmän tältä kirjalta. Enkä nyt vain nähtävästi pääse pettymyksestäni yli.

3 kommenttia:

 1. No voi. Pitänee harkita, viitsinkö tilata tämän. Toisaalta pidän kovasti myös lastenkirjoista :D

  VastaaPoista
 2. Ii, Kyllä tämä ihan luettava oli, mutta itse odotin paljon enemmän ja paljon hurjempaa, joten siksi petyin. Aihehan tässä antaisi periaatteessa aineksia vaikka mihin.

  VastaaPoista
 3. Hih, jopa oli erilaiset lukukokemukset meillä ;D

  Vaikka en hirveän arka olekaan niin koin varsinkin tuon kirjan alkupuoliskon jännittäväksi :D Kuvat loivat osaltaan tunnelman, hieman jopa jännitin sivujen kääntämistä (kuvien takia) lukiessani kirjaa itsekseni illalla ;) Tosin sitten kun kirjan luettuani palasin selailemaan kuvia eivät ne enää tuntuneetkaan niin jännittäviltä.

  Minulla ei juurikaan ollut ennakko-odotuksia kirjan suhteen, ehkä senkin takia pidin kirjasta niin paljon.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.