maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden viimeiset

Haluan esitellä vielä vuoden mattimyöhäiset eli kirjat, jotka luin mutta joista en todennäköisesti saa kunnon postauksia aikaiseksi. En edes Kankimäen inspiroivasta kirjasta, vaikka tarkoitukseni oli.

Minuun iski eilen salakavalasti flunssa - minuun, joka en noin ikinä saa mitään "kulkutauteja". No, onnekas olen kun ei tarvitse tällaisista usein kärsiä.


Aloin viime vuonna lukea Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (Otava 2013, s. 380) peräti kaksi kertaa, mutta vasta toisella kerralla sain kirjasta otteen ja se olikin menoa sitten. Kirja olikin hyvin erilainen kuin olin kuvitellut: se on mielestäni enemmänkin matkapäiväkirja (sekä ihan konkreettisesti että psyykkisesti) kuin varsinainen tietokirja, vaikka kirjan punainen lanka ja keskipiste onkin Sei Shōnagon ja hänen oletettu elämänsä. Täälläpäin kirja löytyisi non-fiction-osastolta.

Pidin kovasti Asioita jotka jne... ja Kankimäen paneutuminen aiheeseensa ihastutti ja inspiroi - suorastaan innosti - minuakin. En ole ollut järin kiinnostunut Heian-kaudesta enkä ole lukenut Sei Shōnagonin Tyynynaluskirjaa, vaikka toki siitä ole tietoinen. Murasaki on kuitenkin minulle tutumpi, sillä olen katsonut joskus The Tale of Genjin.

Moni asia johtaa toiseen ja kun bongasin charity shopissa Liza Dalbyn teoksen The Tale of Murasaki, piti se tietenkin ostaa.


Lueskelin joulupyhinä myös runoja. Vai pitäisikö sanoa "runoja".

Rob Sears: Beautiful Poetry of Donald Trump, Canongate 2017

Runot on koottu Trumpin sanomisista ja twiiteistä ymv. ja lähteet on mainittu kirjassa. Välillä nauratti, mutta aika vähän. Enemmänkin puistatti.

Joku voi pitää puistattavina myös Hugleikur Dagssonin piirroksia (Is this supposed to be funny, Michael Joseph 2007), joiden huumori on usein varsin brutaalia. Minä tykkään.


Toivotin jo hyvät uudet vuodet edellisessä postauksessa, mutta kertaus on opintojen äiti eli hyvää uutta vuotta 2019!

10 kommenttia:

 1. Minulla on vielä lukematta Mia Kankimäen Asioita.., mutta olen lukenut uusimman Naiset joita ajattelen öisin ja viihdyin todella hyvin kirjan matkakuvausten ja historiallisten naishenkilöiden seurassa. Ajattelin kyllä lukea myös Asioita...

  Hyvää uutta lukuvuotta 2019!

  Hyvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy tuo "Yönaiset" ehdottomasti myös lukea! Pidin Kankimäen tyylistä ja hänen ajatuksistaan oli kiinnostava lukea.

   Hyvää tätä vuotta!

   Poista
 2. Minua Kankimäen Asiat kiinnostaa kovasti nyt kun olen lukenut häneltä Naiset.
  Tyynynaluskirja on kiva, vaihtoehtoinen sana päiväkirjalle.

  Olet rakentanut suloiset asetelmat kuviisi. Trump makoilemassa helmien ympäröimänä on mukavan ristiriitainen, jopa ironinen kuva. :D

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua suoraan sanottuna kiinnosti tuo "yönaiset" enemmän, mutta koska minulla ei kirjaa ole niin päätin vihdoin lukea tuon hyllyssäni jo ainakin vuoden lojuneen Asioita jotka jne. Nyt en ymmärrä, miksi olen antanut sen lojua siellä niinkin kauan!

   Kävinkin muuten blogissasi lukemassa kirjoituksesti tuosta Kankimäen uudesta kirjasta, mutta en oikein osannut siihen kommentoida mitään. Mainio kirjoitus kyllä sinulta ja mielenkiintoista pohdintaa sinullakin siinä!

   Pidin kuvauskinkerit tuossa joulun alla. Rakastan vastakohtaisuutta ja sarkasmia ja olen iloinen, jos se välittyy kuvastakin :D

   Kirjavaa tätä vuotta, Marjatta!

   Poista
  2. En minäkään osaa kirjoittaa oikein mitään blogeihin, jos en ole itse lukenut postattua kirjaa. Olen myös aina myöhässä, kun monet lukevat kirjoja heti niiden julkaisun jälkeen ja ovat muutoinkin nopeampia.
   P.S. Tää tuli ensin väärään paikkaan, siksi poisto tuolla alempana.

   Poista
  3. Joskus on ihan ilo vain lukea kommentoimatta. Sitten kun syntyy sanottavaa, niin voi vuodattaa sen kommentteihin. Joskus on ainakin minulla myös päiviä, etten edes jaksa kommentoida vaan ainoastaan lukea blogeja ja miettiä aiheita sitten itsekseni.

   Minäkin olen aika hidas uutuuksien kanssa, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse heti tuoreeltaan lukea. :)

   Poistin ylimääräisen kommenttisi.

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta, Elegia! <3 Ja paljon mukavia asioita (ja hyviä lukukokemuksia) tulevaan vuoteesi. :-) Täällä vielä odotellaan vuoden vaihtumista, mutta sillä ollaan jo ensi vuoden puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, Satu <3 Minun vuoteni vaihtui vuoteessa enkä jaksanut edes ikkunasta kurkata raketteja :D Täällä niitä paukkui ihmeellisen maltillisesti, mutta se johtunee siitä että täällä paukkuu muutenkin pitkin vuotta, niin vuodenvaihde ei ole niin big deal.

   Poista
 4. Runoja Trumpin sanomisista? Huh mikä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä, mutta Brittilä on kaikenlaisen huumorin luvattu maa. Ei ole asiaa, josta ei voisi huumori(kirjaa) vääntää. :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.