perjantai 15. marraskuuta 2013

Kirjoja ruokakaupasta

Sainsbury's on tunnettu ruokakauppaketju Brittilässä. Sieltä saa myös kirjoja. Valikoima on suppea, mutta vaihtuu melko usein. Suurin osa kirjoista on uutuuksia ja ne saa heti alkuun suorastaan törkyhalvalla, yleensä vähintään puoleen hintaan.Käyn kerran pari viikossa Sainsburyssa ostoksilla, koska siellä on hyvä rehuvalikoima. Kirjatkin pitää tietenkin aina nuohota samalla läpi.

Tänään en ostanut mitään, vaikka periaatteessa pitäisi tuo Peter Jamesin Dead Man's Time ainakin hommata: se on Roy Grace -sarjan yhdeksäs osa (julkaistu viime kuussa). Minulta on vielä kahdeksas osa lukematta, vaikka se jo hyllyssä onkin.


2 kommenttia:

 1. Tästä tulee mieleen Suomessa tunteita kuohuttava, joka paikkaan pesiytynyt ABC!-liikennemyymäläketju. Sitä ilmeisesti pitäisi minunkin haukkua, mutta niin kauan kuin myymälien ohesta tuppaa löytymään Kirjatori, pysyttäydyn olemaan ns. "väärää mieltä". Että oliko ennen vanhaan niissä kusisissa wilenin-kuppiloissa kirjakauppaa? Eipä ollut. Ei ollut kuin hapokasta sumppia ja viidenkymmenen pennin pajatso. Ennen kaikki oli paremmin my ass.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on osunut minunkin silmääni noita valituksia ABC- ja muista liikennemyymälöistä. En ole vielä ymmärtänyt täysin, mitä kritiikki koskee. Siis sitä, että huoltoasemalta saa monensorttista pullaa sun muuta, mutta autotarvikkeita sitten ei ilmeisesti riittävästi?

   Minäkin tykkään noista "huoltoasemista" - ne katkaisevat mukavasti matkan ja tarjoavat kivan jaloittelutauon. Ja mielelläni tutkin kirjoja jaloitellessani. En siis oikein tajua, miksi ne (ABC:t sun muut) ovat niin "kauhistuttavia". Täällä vastaavia "lepokeitaita" on paljon ja kirjojakin niistä usein saa.

   Täällä on myös käyty kaikenlaista keskustelua noista joidenkin ruokakauppojen kirjaosastoista (kirjaosasto on yleensä yksi hylly). Milloin valitetaan, että valikoima on suppea (mikä toki on totta) ja huono (makuasia). Sitten kauhistellaan, että ns. oikeat kirjakaupat kärsivät näistä ruokakauppojen halpahinnotteluista ja vievät asiakkaita niiltä oikeilta kirjakaupoilta.

   No, itse käyn edelleen niissä oikeissakin kirjakaupoissa ja ostelen kirjoja, mistä ja miten sattuu. Myös Sainsburysta, jos sieltä löytyy joku pakko saada -kirja. Sen kun saa sieltä aina halvemmalla. Sitä olen kyllä miettinyt, miten he voivat myydä uutuuskirjatkin heti puoleen hintaan. Kai joku siitä kärsii.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.