Hae tästä blogista

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Talvi kevään keskellä

Kevät eteni mukavasti lumikellojen inspiroimana. Jopa krookukset ja narsissit jo kukkivat ja osa kirsikkapuista.

Sitten yllätti talvi. Tai ei se varsinaisesti yllättänyt ainakaan sääennusteita seuraavaa ihmistä. Tiesin siis mitä on tulossa ja vaikka en lumesta piittaa varsinkaan enää tässä vaiheessa kevättä, niin toki sitä piti lähteä ihmettelemään.

Vaihteeksi siis kirjajuttujen sijaan paikallisia lumikuvia. Ei varmasti mitään ihmeellistä suomalaisille eikä siten periaatteessa minullekaan, mutta koska harvemmin tarvitsee lunta nähdä, niin oli se vähän jännää.

Huipuilla toki lunta on yleensä talvisaikaan useinkin, mutta harvemmin täällä alhaalla.

Tungin kilokaupalla vaatetta päälle, koska suomineito asuu minussa edelleen. On vaikea sisäistää kaikkien näiden vuosien jälkeenkään, että aurinko täällä lämmittää ympäri vuoden melko voimakkaasti, joten ylipukeuduin. Piti aloittaa riisuminen jo ensimmäisen sadan metrin aikana.

 
 


 Tein lenkin läheiselle fellsille, joka ei ole järin korkea. 

Osa rinteestä oli täysin sulaa.

 
 
Toisella puolella oli lumisempaa.

 
 
Alhaalta lumet ovat jo melko lailla sulaneet, mutta ylhäällä ne kestävät hieman kauemmin. Sunnuntaille on luvattu lämpimämpää ja kaatosadetta eli eiköhän ne sieltäkin siihen mennessä sula.
 
Mukavaa viikonloppua! Ensi kerralla sitten kirjajuttuja taas.

10 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista kevätkuvasta, joka sai sydämen sykähtämään toivosta ja odotuksesta!! Ja sitten perään kuvalle kontrastia loivat lumiotoksesti. Hrhh.
    Kyllä ovet kelit täälläkin vaihdelleet välillä lunta ja sitten kauniita aurinkoisia alkukeväisiä päiviä, mutta hirmupakkasilta olemme säästyneet.

    Mustarastas on näyttäytynyt, samoin yksi tunnistmaton perhonen ja kiurunkin äänen Kanssakulkija kuuli taannoisella lenkillämme sekä pajunkissoissa on valkoisia alkuja. Kyllä se siis tästä, kärsivällisyyttä kehiin ja onneksi on päivä pidentynyt eli aamulla on valoisaa ja mieli sen myötä virkeämpi. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumet onneksi jo sulivatkin eli eivät ne täällä koskaan kauan kestä, kun pakkasia ei juuri ole. Keskitalvellakin pakkasta on harvakseltaa vain öisin ja nekin yöt voi laskea melkeinpä kahden käden sormilla. Sopii minulle :D

      Mutta aika malttamaton olo jo on ja toivoisin kevään kunnolla pääsevän vauhtiin! Täällä mustarastaat hengailevat ympäri vuoden. Suomen keväät olivat/ovat brutaateja erityisen oikukkaine säineen. Muistan sen kauhun, kun lunta sateli huhtikuussa ja joskus toukokuussakin. Siinä sai itkua pidellä: olen niin kesäihminen, että kaikenlainen viivytys kauhistuttaa :D

      Poista
  2. Miten se lumi näyttääkin siellä jotenkin niin paljon idyllisemmältä 😅 Taisi olla sama myräkkä, joka vetäisi myös yli täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttää! :D Suomessa (ja muissa “lumimaissa”) lumi on niin normi, ettei siihen siellä kiinnitä huomiota (paitsi minä nykyään, jos erehdyn talvisaikaan Suomeen tulemaan, mitä tapahtuu erittäin harvoin ja vain pakon edessä).

      Sama rintama taisi olla, iso osa Eurooppaa sai osuutensa!

      Poista
  3. Itä-Suomessa on edelleen tukevasti talvi, joten ihan sinällään tutulta näyttää. :D Jospa se kevät alkaisi täällä meilläkin tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä kaipaa Suomen talvia enkä keväitä. Liian kylmää ja kevään odotus stressaavaa, kun sää oikuttelee :D Mutta kyllähän se sinnekin on aina tullut ennemmin tai myöhemmin! :P

      Poista
  4. Upeita kuvia, vuoret näyttävät melkein Alpeilta!
    Kevätaurinko todellakin lämmittää, myös täällä. Aamulla kalsaa, päivällä sulaa vaatteiden takia.
    Nauti lumesta, kohta se on kuitenkin poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä jännä nähdä nämä huudit valkoisen kuorrutteen peittelemänä! Nyt ne jo onkin sulaneet, mutta ehdin ottaa ilon irti. Miehen kanssa taannuimme jopa lumisotasille :D

      Poista
  5. Upeita maisemakuvia! Onhan se lumi eksoottista siellä päin, mutta eihän sitä varsinkaan kevään keskelle kaipaa. Itse tykkään talvesta, lumesta ja pakkasesta, mutta kyllä myös kaikista muista Suomen vuodenajoista, joten olen tyytyväinen melkein aina. Lähinnä marraskuu on usein vaikeaa aikaa. Täällä Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen rajamaillakin on edelleen ihan talvista ja hiihtely jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on atooppinen iho, joka on tosi hankalahoitoinen kuivalla pakkasilmalla. Olin Suomessa asuessani kroonisesti ruvella talvet – ihan sama, miten tunnollisesti jaksoi ihoa hoitaa. Siihen päälle silmien kuivuminen sun muut riesat. Se on eräs iso syy, miksi talviaika rasittaa. Täällä pääsen tosi helpolla talvet, kun ilma ei ole niin kuiva eikä pakkasia ole kuin satunnaisesti. Ja toisaalta tykkään kyllä muutenkin leudommasta ilmasta eikä talviurheilulajit kiinnosta :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.