Hae tästä blogista

torstai 2. maaliskuuta 2023

Sadan vuoden lukuhaaste

 

Kirjaimia-blogin Laura lanseerasi mainion haasteen nimeltä Sadan vuoden lukuhaaste. Ei, haaste ei kestä sataa vuotta, vaan vuoden. Sinä aikana on tarkoitus lukea kirja joka vuosikymmeneltä alkaen 1920-luvulta ja päättyen tälle vuosikymmenelle.

Alla lista, johon päivitän lukemani kirjat sitä mukaa kun niitä saan luettua.


2020-luku | Femi Kayode: Gaslight (2023)

2010-luku | Edwidge Danticat: Claire of the Sea Light (2013)

2000-luku | Cixin Liu: Ball Lightning (2005)

1990-luku | Jon Krakauer: Into the Wild (1996)

1980-luku

1970-luku | James Dickey: Syvä joki (1970)

1960-luku | Yasunari Kawabata: Kioto (1962)

1950-luku

1940-luku | Akimitsu Takagi: The Tattoo Murder (1948)

1930-luku

1920-luku

Bonuksena voi lukea niin halutessaan:

1910-luku

1900-luku


Tällä hetkellä minulla on luvussa 70-luku ja kirjana James Dickeyn Syvä joki (alkuper. Deliverance, 1970). Aika hitaasti etenevä kirja, jossa on paljon ajatuksia ja pohdintaa (mistä yleensä pidän), mutta valitettavasti ne ajatukset ja pohdinnat eivät varsinaisesti kiinnosta minua. Mutta luetaan nyt, kun kerran aloitettiin.


En ole tehnyt lukulistaa, vaan etsiskelen eri vuosikymmeniin sopivat kirjat kun siltä tuntuu omaa kirjahyllyä suosien. Haasteen logo on minun tekemä.

13 kommenttia:

  1. Mukana ollaan täälläkin! Logo on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiintoisaa mähdä, mitä kirjoja muut eri vuosikymmeniin lukevat. Erityisesti nuo vanhemmat vuosikymmenet kiinnostaa. Ja kiitos <3

      Poista
  2. On kyllä mielenkiintoista nähä, että mitä kaikkia ihmiset lukee tähän haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavan haasteen kehitit! Innostuin heti, kun ideasta minulle kerroit ja on ollut kiva huomata, että se kiinnostaa niin monia <3

      Poista
  3. Hitsi, Elegia ja Laura, miten inspiroiva haaste. Olen niin monesti ohittanut haasteet, mutta ihme jos en tähän tule osallistuneeksi!
    Aloitan kohta lukea Jenny Erpenbeckin romaania Kodin ikävä. Suomennos on vuodelta 2011, eli sen mukaan sitten 2010-luku (alkuteoksen mukaan olisi 2000-luku).
    Upea logo - sekin kyllä houkuttelee osallistumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain vastauksen Lauran blogissa: käännöskirjoissa alkuperäisen julkaisun (tietenkin), ei suomennosvuoden mukaan.
      Kyllä on kiva idea!

      Poista
    2. Huomasinkin jo, että olet käynyt ilmoittautumassa mukaan, hienoa! Ja kiitos kuvakehusta <3

      Kirjan käännösvuosi ei tosiaan ole mielestäni merkittävä, vaan alkuperäinen julkaisuvuosi ja itse toteutan haasteen sen mukaan. Mutta Laura antaa vapaaet kädet osallistujan itse valita.

      Poista
  4. Vastasinkin tuonne Marjatalle saman, mitä voisin vastata tähän, mutta tosi hyvä haaste! Kirjagramissa varsinkin huomaa, miten monet aikanaan isotkin nimet ovat täysin vieraita nykylukijoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastehan on Kirjaimia-blogin Lauran ideoima, itse tein siihen vain tuon logon. On kyllä mainio haaste ja haastaa tosiaan lukemaan vanhempaakin kirjallisuutta. Itse luen muutenkin jonkin verran vanhempia kirjoja, mutta aika 2000-painotteisesti kuitenkin, vaikkakaan en pelkkiä uutuuksia.

      Poista
  5. Hienon logon olet tosiaan tehnyt! Tämä on kiva haaste, kerrankin minuakin ihan innostaa. Pakko kai tähän on lähteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähde ihmeessä mukaan! Itse olen omia hyllyjä tonkimalla löytänyt jo useammalle vuosikymmenelle kirjan :D

      Poista
  6. Tämä on kiva haaste! Olen muistaakseni joskus tehnyt hieman vastaavan, olisikohan haaste silloin löytynyt Goodreadsista tms. Muistelen koukuttuneeni tähän yllättävän paljon, kirjojen etsintä varsinkin varhaisemmilta vuosikymmeniltä oli hauskaa hommaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä haasteessa mahtavaa tosiaan on nimenomaan se kirjojen etsiskely. Yritän saada omaa hyllyä luettua niin paljon kuin mahdollista, mutta toki kelpuutan muutakin. Ja varmaan mentaalinen lukulista taas kasvaa parilla maililla :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.