Hae tästä blogista

lauantai 22. tammikuuta 2022

Ensikosketukseni mangaan

Luen harvoin sarjakuvia, koska on vaikea löytää (minua) kiinnostavia (olen nirso ja sarjakuvamaailman koen jossain määrin vieraaksi, vaikka se kuitenkin kiinnostaa) ja jos satun löytämään, niin mahdollisia jatko-osia ei usein saa kirjastostamme.

 

Nagabe: The Girl from the Other Side, vol. 1
Seven Seas Entertainment, 2017
japanista englannintanut Adrienne Beck

Luulin tätä ensimmäistä kirjaa lainatessani, että sarja on kuusiosainen ja ilahduin kun kaikki kuusi kirjaa on saatavilla kirjastosta (lainasin tosin vain ensimmäisen, koska en tiennyt haluanko lukea muita). Vasta luettuani ensimmäisen kirjan tajusin, että sarjassa onkin yksitoista kirjaa. Eli voi voi nyt taas. Mutta luetaanpa sitten ainakin ne kuusi, koska pidin tästä ensimmäisestä todella paljon.

Kirjasarjan kuvaus (kopsattu Seven Seasin sivulta):

In a world split between the Inside and the Outside, those living in both realms are told never to cross over to the other side, lest they be cursed. A young girl named Shiva lives on the other side, in a vacant village with a demonic guardian known only as “Teacher.”

Although the two are forbidden to touch, they seem to share a bond that transcends their disparate appearances. But when Shiva leaves Teacher’s care to seek out her grandmother, the secret behind her mysterious living arrangement comes to light.


Tämä kuvaus on erittäin... erhm, kuvaava. Tosin kirjassa ei mitään isoäitiä ole, vaan täti.

Teoksessa kuvataan kauniisti Shivan ja ”Opettajan” suhdetta ja hiljalleen avautuu tämän fantastisen maailman miljöö ja käytännöt. Tekstiä on minimaalisesti, mutta kuvat puhuvat sitäkin enemmän.

Piirrostyyli miellyttää ja ihastuttaa minua kovasti: miten pienin vedoin on saatu luotua ilmeet ja tunnelmat! Tarina etenee ja jännite tihenee kirjan loppuun asti jättäen melkoisen koukun. Nyt harmittaa, etten lainannut sitä seuraavaakin osaa valmiiksi! Suorastaan ottaa päähän, koska tekisi mieli heti jatkaa sarjan parissa. Noh, pakko malttaa maanantaihin.

Tämä taisi olla ensimmäinen lukemani manga. Kirja luetaan oikealta vasemmalle niin kuin Japanissa on tapana. Totuin yllättävän nopeasti ”takaperoiseen” lukemistyyliin – noin kymmenen sivun jälkeen lukeminen sujui rutiinilla. Oletin, että tottuminen olisi ollut tuskallisempaa, vaan väärin oletettu.

10 kommenttia:

 1. Meijän kirjastosta löytyy kans nämä kuus osaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tätä! Tämä ensimmäinen osa oli aivan super ihana ja eteerinen. Olen melko varma, että tykkäisit!

   Poista
 2. Mun ensikosketus mangaan oli poikani kautta, joka teininä tykkäsi tosi paljon siitä tyylistä, ja myös piirsi sen innoittamana. Mutta en ole lukenut mitään mangasarjakuvia, vaikka niitäkin oli silloin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis toki tiedän, mitä on manga ja olen jopa lukenut romaanin, jossa mangalla on keskeinen merkitys. Tarkoitin sitä, että tämä on ensimmäinen manga, jonka luin. :D

   Poista
 3. Teininä tuli luettua joitain mangajuttuja, enää en edes oikein muista nimiäkään. Voisi uteliaisuuttaan taas kokeilla, kun sarjakuvia on noin muuten tullut viime aikoina luettua taas pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sarjakuvien lukeminen oli runsainta ennen teini-ikää. Mangaa en tosin silloinkaan lukenut enkä tiedä oliko Suomessa niitä edes saatavilla (ainakaan suomeksi). Sarjakuvat kuuluivat vahvasti kesäisiin “pakkomökkeilyihin”, toki romaanejakin luettiin. :D

   En usko, että minusta ihan heti sarjakuvien suurkuluttajaa tulee, mutta onhan niitä mukava välillä lukea ja nauttia niiden taiteesta. Tämä oli todella positiivinen yllätys!

   Poista
 4. Ohho, meidänkin kirjastossa köytyy 2 osaa tästä, varasin. Siellä on samalta tekijältä myös Nivawa ja minä -sarjaa 3 osaa.
  En ole tiennytkään, että japania luetaan oikealta vasemmalle. Mutta ei sentään kirjan lopusta (meidän mielestä) alkuun kuten arabiaa.
  Saa nähdä miltä tuntuu lukea noin. Ihminen on sopeutuvainen.
  Kaunis kansi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja luetaan oikealta vasemmalle, kuten kirjoitin eli kyllähän se luetaan länsimaisittain ajateltuna nimeomaan lopusta alkuun eli kirja alkaa länsimaisen näkemyksen mukaan ”takakannesta”.

   Mielenkiintoista sitten kuulla, miten sinä tämän koet. Minua tämä ihastutti kovin. Menen huomenna kirjastoon haalimaan lisää tätä sarjaa.

   Poista
  2. Heh, niinpä tietenkin "takakannelta" alkaen, muutoin olisi hankala lukea.

   Poista
  3. Enpäs ollut tajunnut, että tuo suomennettu Nivawa ja minä on samalta tekijältä. Tästä The Girl From the Other Side -sarjasta tykkäsin kovasti ja luin kaikki 6 kirjatosta löytyvää osaa pari vuotta sitten. Nivawaa riitti yksi, vaikka kyseessä on käsittääkseni trilogia.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.