torstai 31. lokakuuta 2019

Halloween-lukuhaasteeseen lukemani kirjat


Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Halloween-lukuhaasteeseen jalona aikeenani lukea aiheeseen sopivia kirjoja omasta hyllystäni. Noh, yhtään oman hyllyn kirjaa ei tullutkaan luetuksi, koska haasteen muhiminen alitajunnassa sai minut lainaamaan siihen sopivaa kirjallisuutta kirjastosta. Ja kirjaston kirjat pitää tietenkin lukea aina ensin.

Haasteeseen lukemani kirjat ja perustelut, miksi sopivat haasteeseen:1. Jane Harper: The Lost Man

Kirjassa esiintyy “kummitustarina”, jonka alkuperän moni on unohtanut. Kirjan tunnelma on muutenkin hikisen nahkea ja jännitteinen, joten mielestäni se sopii haasteeseen mainiosti.


2. Amanda Mason: The Wayward Girls

Puhdasverinen kummitustarina, mukana menossa muun muassa poltergeistiä.


3. John Arcudi ja Jonathan Case: The Creep

Kylmäävä sarjakuva, jossa selvitellään itsemurhaa.


4. Yoko Ogawa: The Memory Police

Kylmäävä dystopia siitä, kun kaikki katoaa. Hämäräperäinen ja mystinen.


Osallistuin haasteeseen rennolla otteella ja nautin teemaan sopivien kirjojen tutkailusta. Vaikka sain luetuksi “vain” neljä kirjaa, niin olen tyytyväinen “suoritukseeni”. Mukava haaste, johon osallistunen ensi vuonnakin!


Hauskaa Halloweenia! Minä en sitä(kään) juhli, mutta ihailen sujuvasti siihen liittyviä koristuksia. Näiden kinkereiden koristeet ovat ehdottomasti minun makuuni – kyllä pääsiäinen tipuineen kalpenee näiden rinnalla.

6 kommenttia:

 1. Itsellänikin tuli luettua neljä kirjaa ensikertalaisena! Toki tuli luettua myös haasteen ulkopuolista kirjallisuutta, joten ehkä vähän huijasin! �� Hyvä me, joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin ”huijasin” lukemalla myös aiheen ulkopuolelta :D Luen fiilisten mukaan, että säilyy lukemisen ilo ja neljähän on varsin mainio suoritus! Hyvä me :)

   Poista
 2. Oletpa laittanut mainion kuvan postaukseen. Tähän vuodenaikaan sopii just kurpitsat, lepakot, hämähäkit, noidat, vampyyrit, pääkallot ym. Pimeyden hahmot.
  Harperin toinen kirja ilmestyy keväällä ja varasin sen kirjastosta. Eka oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos alinta kuvaa tarkoitat, niin otin sen jokunen päivä sitten ihaillessani täkäläisiä Halloween-koristuksia. Täällä moni koristelee pihansa teemaan liittyen, mikä on aivan ihastuttavaa ja just minun makuuni. :D

   Olen lukenut sen toisenkin Harperin kirjan eli Force of Naturen, josta tulee suomennos nimellä Luonnonvoimat. Oli hyvä sekin!

   Poista
 3. Ehditpä lukea tähän monta kirjaa. Minulla jäi osallistuminen yhteen kirjaan... Harperin dekkari ja Creep-sarjakuva kiinnostavat minuakin. Harperilta on muistaakseni keväällä tulossa käännös (mutta se ei taida olla tämä lukemasi kirja), sitä aion kokeilla. Creepissä on tosi upea kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin aika kovasti tästä haasteesta :D Tuo sarjis oli tosi hyvä, suosittelen! Harperilta tulee tosiaan suomennos kirjaan Force of Nature nimellä Luonnonvoimat. Olen senkin lukenut ja pidin siitä.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.