Hae tästä blogista

perjantai 29. maaliskuuta 2019

Kirjojen lisääntymisorgiat ja uusi tapetti


Ei kuuta ilman kirjoja eli kas tässä maaliskuun ostokset. Osassa selityksen makua, osaa en jaksa edes selitellä, mutta suurella sydämellä ja rakkaudella on kaikki valittu.

1. Zlatan Ibrahimović and David Lagercrantz: I am Zlatan Ibrahimović

Tätä on moni kehunut ja sanonut, että sopii luettavaksi vaikkei futis kiinnostaisi.

2. Taichi Yamada: In Search Of a Distant Voice

Olen lukenut Yamadalta yhden kirjan (Strangers, pidin) aiemmin ja pidin siitä, joten haluan lukea lisää. Ei saa kirjastosta.

3. Fred Vargas: The Three Evangelists

Haluan lukea, ei saa kirjastosta.

4. Gail Tsukiyama: The Samurai’s Garden

5. Richard Barnett: The Sick Rose

6. Sy Montgomery: The Soul of an Octopus

Aloin lukea tätä jo kirjakaupassa enkä voinut poistua sieltä ilman kys. kirjaa.



7. Yukio Mishima: Death in Midsummer

8. Yukio Mishima: The Frolic of the Beasts

9. Eka Kurniawan: Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash

Koska Indonesia on valloittamatta.


Yhteensä ostin siis yhdeksän kirjaa, joista paria olen jo aloitellut mutta lukeminen on hidasta, koska on "pari" muutakin kirjaa kesken.

~~~

Sitten ulkoasu-uutinen: Uusi "tapetti" ei varmaan jää huomaamatta, sen verran kuvaisa se on. Toivottavasti se ei ole liian levoton. Haalensin ja häivytin värejä, ettei se hyppää niskaan. Tasapinoitin taustaa myös vaihtamalla banneriksi "kartanon", joka on kuvana ilmavampi. Lisäksi levensin blogin kirjoitusosiota hieman. Luettavuus on minulle tärkeää, joten jos se tästä muutoksesta mielestäsi kärsii, niin saa huomauttaa ja muutenkin antaa palautetta.

Toisia eivät blogin ulkoasut paljon kiinnostele, mutta minua kiinnostaa koska tykkään tehdä niitä enkä halua pelkkää valkoista tai muutakaan yksiväristä. Ne eivät sovi luonteelleeni ja tokihan haluan, että blogini on näköiseni kaikin puolin.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Oikein hieno tapetti, Elegia♥ Se ei häiritse yhtään! Pääasia, että teksti on mieluusti valkoisella pohjalla, muuten silmät väsyvät/kuivuvat.

    (Siis dekkareista tällä hetkellä sun kanssa niin samaa mieltä. Ja se yksi, jonka luin, jätin kuitenkin kesken aika lopulla, kun suututti. Tekijän eka oli ihan suosikkini! Lukijaa ei saisi aliarvioida. Laitoin sulle kolme kovaa kehiin, jos aussitrilleri ei olekaan sun makuusi. Minun oli.)

    ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena, kiva saada palautetta <3 Valkoista pohjaa en lähde muuttamaan, koska se on minullekin helpoin lukualusta. Tumma pohja vaalealla tekstillä rasittaa minunkin silmiäni.

      Kävin jo tsekkaamassa suosittelemasi dekkarit ja aion tutustua niihin paremmin – kiitokset vinkeistä, sellaiset ovat aina tervetulleita! Ja lukemallahan se oma mielipide tosiaan selviää. Aloin muuten oikein toden teolla innostua siitä Harperin kirjasta, joten ottanen sen lukuun melko pian (saa kirjastostamme, menen ensi viikolla käymään).

      Poista
  2. Kyllä on kaunis tapetti! Kyllä minulle blogin ulkoasu merkitsee paljon, usein mennessäni uuteen blogiin, katson ensimmäiseksi blogin yleisilmeen. Ja tietysti luettavuus on tärkeää.
    Hyvää huhtikuuta ja hyvää lukukuukautta hyvien ostostesi kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Anneli! <3 Luettavuus on tosiaan tärkeintä, joten se ei saa kärsiä. Minäkin tykkään, jos blogissa on hieman erilainen yleisilme: silloin se jää paremmin mieleenkin. Tosin ymmärrän, etteivät kaikki halua tapetoida tai muuten koristella blogiaan ja tekstihän se tärkeintä onkin – muu tulee sitten plussana :)

      Poista
  3. Blogisi näyttää hyvältä. Mitä kirjaostoksiin tulee, itse alan väsyä tähän jatkuvaan kirjakaaokseen ja olen ainakin yrittänyt alkaa suunnitella, että ehkä en enää ostelisi kovin paljon kirjoja, ainakaan hetkeen... Nähtäväksi jää miten siinä käy! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)) Itse en enää ostele holtittomasti mitä tahansa (kuten joskus aiemmin), koska tila on tosiaan rajallinen. Mutta jos haluan lukea intressieni mukaan, niin on pakko ostaa kirjoja: täällä ei suinkaan kirjastosta saa kaikkea haluamaansa ja jos alkaisin lukea vain kirjaston tarjontaa, joutuisin muuttamaan lukuintressejäni melko lailla.

      Poista
  4. Zlatan kirjasta teki loistavan se, että se jo kerrontatyylilla kuvasti hyvin Zlatanin persoonaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, että oma Zlatanin ääni kuuluu. Olen hieman kirjaa selaillut ja alkua lukenut, mutta odottelen vielä sopivaa mielentilaa kirjan lukemiselle. :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.