torstai 1. maaliskuuta 2018

O-festareilla


Minulla on joitakin vuotuisia "perinteitä". Eräs niistä on käyminen ainakin kerran Kew Gardensin Orkideafestivaaleilla. Olen maininnut festareista blogissani aiemmin, kas tästä pääset katsomaan miltä kukkaloisto näytti vuonna 2015. Olen käynyt O-festareilla tunnollisesti muistaakseni vuodesta 2011.


Tänä vuonna festareiden teemamaa on Thaimaa. Se todellakin näkyy ja kuuluu (kasvihuoneessa soi thaimusiikki). Kävin siellä eilen ja saatan piipahtaa toistekin (minulla on kausikortti Kew Gardensiin, joten voin rampata siellä mielin määrin).Sain aluksi olla melko rauhassa, sillä olin ajoissa liikenteessä. Pian alkoi kuitenkin ihmisiä virrata paikalle, joten hieman tunnelma latistui. Mutta sellaista se on turistimestoissa.


Lisäksi paikka on koululaisten suosiossa ja niitä sinne ilmestyi ainakin kolme erillistä ryhmää (kaikki alakouluikäisiä). Olen silti mielissäni, että jo pienille lapsille opetetaan luontoon liittyviä asioita (kuulin opettajan antavan ohjeita lapsille ja kertovan, mihin kiinnittää huomiota jne.), vaikka rehujen keskellä sitten hieman ahdasta onkin.Tuntuu, että jokainen vuosi lyö edellisen laudalta. Joka vuosi huokailen ihastuksesta ja mietin, että tämän kauniimmaksi ei O-festarit enää voi muodostua.Silmät ja sielu lepäävät kukinnoissa ja koristeluissa.
Ensi kerralla ehkä kirjajuttuja - tai sitten ei. Riippuu fiiliksistä.

6 kommenttia:

 1. Oijoi, näin kevään kynnyksellä katselee niin mielellään tällaisia kuvia. Odottelen jo kovasti huhtikuussa Helsingissä perinteisestä järkättäviä kevätmessuja, joissa saa ihailla kukkaloistoa ja haaveilla kesästä :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kew Gardens on mahtava paikka, kun läpi vuoden pääsee kosketuksiin kukkaloiston kanssa. Täällä tosin kukkii yksittäisiä ruusuja pihoilla talvellakin. Tämä talvi on Briteissäkin ollut kolea maan keskiarvoihin verrattuna, mutta onneksi se taitaa nyt olla ohi. :)

   Kevätmessuista en ole kuullutkaan, mutta kuulostaa hyvältä idealta!

   Poista
 2. Olipas hienot festivaalit! Kiitos kuvapiristyksestä! Orkidea on muuten lempikukkani. <3

  Luulin muuten ensin tuon otsikon nähtyäni, että olet käynyt seksimessuilla tai jotain. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on minunkin lempikukkani (mehikasvien lisäksi: mehikasveista pidän niiden sitkeyden takia: niitä on vaikea tappaa) <3

   Haha, no nyt kun sanoit :D Lyhensin, ettei tule kauhea yhdyssanamonsteri otsikoksi. :D

   Poista
 3. Kaikkea sitä keksitään, niin kuin nyt tuollaisia upealta näyttäviä kukkafestareita! En ole ennen oikein tykännyt orkideoista, mutta nyt niissä on alkanut joku viehättää... Erikoisen ja monimutkaisen näköinen kukka, vähän kuin taideteos. Kiitos kukkamatkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideat ovat kieltämättä hieman omituisen näköisiä: itse asiassa ne näyttävät mielestäni joltain keijukaishumanoidienkeleiltä (lajista riippuen), kun niitä läheltä tarkastelee :D Minulla oli noin sata vuotta sitten orkidea, mutta joudun luopumaan siitä taannoin (maasta)muuton takia.

   Kukat ovat ihania, jotkin näennäisen rumatkin ovat kiehtovia kun tutkailee niitä tarkemmin!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.