tiistai 20. maaliskuuta 2018

Menin vessaan


Portit eivat jaksa pysyä suljettuna. Täytyy olla kärsivällinen, sillä jonakin päivänä joku avaa ne, vaikka sinä et. Näet tästä suljetut ovet.


Vessassa voi hoidella monenlaisia asioita, vessaan voi kadota. Niin, pelkkään vessaan. Mutta enhän minä enää ole vessassa.


Olen  kadonnut kauas muualle, paikkaan missä seinään nojaava levy on maalaus.
En nähnyt lintua, vaan ihan muuta. Mutta sinulle haluan näyttää jotakin kaunista, joka on ristiriidassa muun miljöön kanssa.


Näen asioita, joita ei ole olemassa. Huoli pois, en ole psykoosissa. Tämä on erilaista. Minä muovaan maisemasta toisen. Nämä kuvat ovat sitä, mitä silmä näkee. Toisenlaisia kuvia katsellaan silmät kiinni.


Minulle todellisuus saattaa olla merkityksetön. Mitä sillä on väliä, kun seison haltioituneena vessassa mutta olenkin missä vain. Se missä mieleni on, on minulle yhtä merkittävä ulottuvuus. Melkein yhtä totta.


Aurinko sataa päälleni, vilkaisen vielä kerran taakseni ennen kuin avaan silmäni.


Tanssin keveänä alas, portin jätän auki seuraavaa tarinaa varten.

~~~

Jokunen saattaa muistaa tämän komean kartanon. Ilokseni voin ilmoittaa, että sen kunnostyöt ovat alkaneet. Olen onnekas, kun ehdin sen unelmoida ennen kuin se katoaa minulta kokonaan.

6 kommenttia:

 1. (niin kävi James Joyce ja Karl Ove Knausgård, kertovatkin siitä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Otaksun, että suurin osa on käynyt vessassa. :D En ole kyseisten herrojen kirjoja lukenut)

   Poista
 2. Että voi vessakin olla mielenkiintoinen paikka. :-) Kiitos kierroksesta! Näitä on aina niin hienoa katsella ja unelmoida, että kunpa pääsisi itsekin tuonne. Ja loistavaa, että kartanoa on alettu kunnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, olen jo kaksi kertaa käynyt siellä hengailemassa ja jännittämässä :D Kauhea himo olisi löytää lisää, mutta Lontoon alueella se on vähän hankalaa, kun kohteet ovat usein asutusten keskellä ja silloin ne on aidattu. On siis vaikea löytää tällaisia ja jos löytääkin, niin sisällepääsy on asia erikseen.

   Poista
 3. Hotelli Helpotus saa uuden elämän <3

  "Toisenlaisia kuvia katsellaan silmät kiinni." Tämä lauseesi iski lujaa. Nykyajan kuvien tulvassa tuo tulee usein mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että hotelli helpotus suljetaan taas pian, kun havaitaan että se on avattu. Eli ilo irti niin kauan kuin ehtii. :P

   Joskus tekee mieli "oikeasti oikeasti" sulkea silmänsä kaikelta <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.