Hae tästä blogista

torstai 28. joulukuuta 2017

Haastekoonti 2017

Tämän vuoden lukuhaasteet menivät kohdallani enemmän tai vähemmän penkin alle. Osallistuin kolmeen haasteeseen ja  tässä postauksessa on koosteet kustakin.

Helmet-lukuhaasteeseen lukemani kirjat voi katsastaa täältä. Kaksi jäi uupumaan eli sain luettua vain 48/50. Ehkä ensi vuonna saan haasteen luettua kokonaan. Vuoden 2018 haastelista julkaistaan huomenna.Frau, Signora & Bibi 1.1.-31.12.2017 (hdcanis)

Tähän haasteeseen lähdin innolla mukaan ja erityisesti alkuvuodesta oikein etsimällä etsin (lähinnä pidin tutkan auki muun muassa charity shopeissa, kirjastossa ymv. eli järin systemaattisesta etsimisestä ei ollut kyse) kirjallisuutta haasteeseen liittyen. Tulos olisi varmasti ollut parempi, jos olisin tehnyt kirjalistan ja metsästellyt kirjoja sen mukaan järjestelmällisemmin.

Noh, voihan tätä projektia jatkaa henkilökohtaisesti tänä vuonna ilman haastettakin. Hyllyyn nimittäin jäi muutama tätä haastetta varten löytämäni kirja, jotka "unohdin" lukea.

Monesti kävi myös niin, että luulin löytäneeni sopivan kirjan, mutta sitten osoittautuikin, että kirja on alkujaan englanninkielinen. Luulin esim. löytäneeni intialaisen naiskirjailijan, joka kirjoittaa intiaksi, mutta kirja onkin alun perin kirjoitettu englanniksi. Kyseessä on Amulya Malladin romaani The Mango Season, joka kyllä vaikuttaa kiintoisalta ja luen sen heti kun ehdin.

Haastesaldoksi tuli lopulta kolme:

1. Esmahan Aykol: Hotel Bosphorus (Turkki)
2. Slavenka Drakulic: As If I Am Not There (Kroatia)
3. Emma Reyes: The Book of Emma Reyes (Espanja)


Tuskin olisin tajunnut lukea mitään näistä kirjoista ilman tätä haastetta. Kaikista kirjoista kuitenkin pidin eli haaste tarjosi minulle edes nyt sitten kolme elämystä.

Drakulicin bongasin Hdcanisin blogista ja minun piti lukea ihan muu romaani häneltä, mutta As If I Am Not There oli ainoa, jonka sain käsiini. Esmahan Aykolin kirja oli melko hauska dekkari, johon on olemassa jatko-osiakin. Ne haluan lukea, mutta eipä ole osunut toistaiseksi eteeni eikä kirjastostamme niitä saa. Tiedän, että lähes minkä tahansa kirjan saa tilaamalla jostain (esim. ebaysta), mutta yritän hillitä kirjojen ostamista joskus siinä onnistuen.

Haastekoonti Hdcanisin blogissa eli täällä. Siellä on myös runsas lista, josta voi poimia tämän haasteen teemalla kirjoja luettavaksi. LISÄYS 1.1.2018: edellä mainittu ei olekaan koontipostaus, mutta jätän silti linkin tähän. Lisään varsinaisen linkin koontipostaukseen, kun se on tehty.Muuttoliikkeessä 1.1.-31.12.2017 (Suketus)

Tämä haaste sujui minulta parhaiten ja ikään kuin itsekseen, koska luen muutenkin tällaista kirjallisuutta mielelläni ja vapaaehtoisesti. Saldoksi muodostui yhdeksän mitenkään erityisesti yrittämättä. Luku olisi varmasti ollut pulleampi, jos olisin yrittänyt.

Haasteeseen lukemani kirjat:

1.Rowan Hisayo Buchanan: Harmless Like You (toisessa polvessa)
2. Yaa Gyasi: Homegoing (valtaa käyttämässä)
3. Jason Donald: Dalila (kriisin jaloista)
4. Janice Y. K. Lee: The Expatriates (kohti parempaa)
5. Esmahan Aykol: Hotel Bosphorus (kohti parempaa)
6. Slavenka Drakulic: As If I Am Not There (kriisin jaloista)
7.  Susanna Jones: The Earthquake Bird (kohti parempaa)
8.  Melissa Fleming: A Hope More Powerful than the Sea (kriisin jaloista)
9. Xiaolu Guo: Once Upon a Time in the East (kohti parempaa)


Lisään linkin koontipostaukseen, kun se on julkaistu.Kukko Kainalossa 28.1.2017 - 27.1.2018 (Sannabanana)

Kukko Kainalossa -haasteeseen sain luettua yhden vaivaisen kirjan ja sekin oli norjalaisen kirjoittama. Mielelläni olisin lukenut ns. autenttista kamaa, mutta aina ei käy niin kuin toivoo. Haaste jatkuu tammikuun lopulle, mutta heitän jo tässä vaiheessa hanskat tiskiin.

Haasteeseen luettu kirja:

1. Jo Nesbø: Cockroaches (Thaimaa)


Lisään linkin koostepostaukseen, kun se on julkaistu.


Edit: 1.1.2018 kello 10:26 (UK time)

Lisäsin Muuttoliikkeessä-haastekirjojen perään aihealueen, jota kukin kirja käsittelee.

12 kommenttia:

 1. Nauratti tuo toteamuksesi Helmet-haasteesta, "vain" 48/50 😀 Pääsen suurin piirtein samaan tulokseen mutta mielestäni ihan hyvä tulos tuo on! Muuttoliikkeessä-haasteessa olin myös mukana ja niitä kirjoja kertyi tosiaan ihan itsestään! /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, se "vain" on ilmeisesti ilmaantunut siihen vahingossa tekstiä liimatessa ja leikatessa. Kirjoitan joskus ellen peräti usein blogitekstit vähän missä järjestyksessä sattuu ja sitten vain järjestelen ne uudelleen. Kun kirjoittelee kaikenlaista sekaisin eikä oikolue kunnolla teksiään, voi käydä näin. Eli olen kyllä oikeasti tyytyväinen tulokseen. :D

   Muiden haasteiden kohdalla sen sijaan olisin voinut petrata eli oikeastaan juuri Helmet-haaste on ainoa, johon olen tyytyväinen.

   Poista
  2. No jo ihmettelenkin 😂 Mulla jäi nyt se oseanilainen kirjailija niin viime tinkaan, ettei ehdi tälle vuodelle paitsi jos fuskaan vähän, kirja on kyllä tuossa pinossa odottamassa... oma tulokseni on siis 49/50.

   Poista
  3. Toisaalta tavoittelin kyllä täyttä 50/50-tulosta, että eipä tuo silti pettymys ollut :D Harmillista kyllä on, etten edelleenkään saanut sitä Westöä luettua (piti lukea se siihen kirja kertoo Suomen historiasta -kohtaan): milloinkohan onnistun siinä? :D

   Hieno lukutulos sinulla! Ja tänä vuonna uusi yritys :))

   Poista
 2. Kiitos osallistumisesta, ja kiinnostavan oloisia teoksia nuo...ja tosiaan haasteen puitteissa on joskus tulevaisuudessa luettavaksi noussut kyllä aika hyvä kasa kirjoja.

  Minunkin Kukko kainalossa -osallistumiseni on tähän mennessä yksi kirja, mutta nyt tulikin mieleen toinen teos joka pitääkin kaivaa esiin ja blogata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kolme lukemaani naiskirjailijan kirjaa olivat tosiaan varsin positiivisia ylläreitä enkä olisi osannut kirjoihin tarttua ilman tätä haastetta. Eli vaikka lukumäärä ei ole huima, niin kyllä elämyksiä sain kuitenkin. Ei se määrä vaan laatu :D

   Kukko kainalossa -haaste jäi jotenkin unholaan, vaikka etsin siihenkin luettavaa ja ainakin yksi haasteeseen sopiva (Tash Aw: The Harmony Silk Factory) on hyllyssäni. Jännä katsastaa sitten, mitkä kirjat sinä sait luettua. Kirjat kyseiseltä alueelta kun kiinnostavat, niin ehkä löytävät kauttasi tiensä minunkin lukulistalleni.

   Poista
 3. Hienostihan sulta Helmet-haaste sujui! Jännä nähdä miltä uusi näyttää.

  Kukko kainalossa -haaste on mennyt multa ohi. Sannabananan Kurjen siivellä -haasteeseen osallistuin ed. vuonna.

  Kipaisenpa tutkimaan löytyykö noita Frau, Signora & Bibi -haasteeseen lukemiasi kirjastosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, niin meni. Haasteista parhaiten. "Vain" jäi tekstiin vahingossa. :D Kurjen siivellä oli minulle helppo haaste, koska sen alueen kirjoja luen muutenkin. Srn sijaan tämä Kukko kainalossa olisi vaatinut kunnon etsintää ja myös enempi mukavuusalueelta poistumista ja sitten se hieman unohtuikin.

   Poista
 4. Minustakin Helmet-haasteen 48/50 on todella hieno suoritus. :) Itse olen parina viime vuonna jäänyt jonnekin 40 luetun tienoilla, mutta tänän vuonna onnistuin hieman väkisin pinnistellen lukemaan kaikki haastekohdat. Ensi vuosi mennee sitten taas kevyemmin... Onpa hieno lista Muuttoliikkeessä-haasteeseen. Minulle haasteen aihepiiri avasi uusia lukunäkymiä (eli eipä yleensä tule luettua siirtolaisuutta tai maahanmuuttoa käsitteleviä kirjoja) ja olin kovasti tyytyväinen viiteen luettuuni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä tulos se on. Opettelen tänä vuonna oikolukemaan tekstini paremmin. :D :D Minulle viime vuosi oli ensimmäinen Helmet-haasteen osalta ja pidin kovasti kys. haasteesta. Tämän vuoden haaste näyttää minulle asteen vaativammalta, mutta sitäkin mielenkiintoisemmalta. Eli hyvä juttu, että on sitä haastetta!

   Tulenkin katsomaan, millaisia kirjoja sinä luit "Muuttoliikkeeseen": minua aihe kiinnostaa kovasti, joten uudet lukuvinkit ovat aina tervetulleita. :)

   Poista
 5. Mahtavaa, että osallistuit näihin kaikkiin ja etenkin omaani eli Muuttoliikkeessä. Rustailen koosteen jossain vaiheessa kasaan. Minä sain ilokseni Helmet-haasteen valmiiksi jo joulukuun puolivälissä, eikä tarvinnut edes erityisemmin pinnistellä. Innolla siis odotan huomista ja ensi vuoden haasteen julkistamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteen järjestämisestä! Se oli kyllä minulle mieluisin haaste viime vuonna ja siksi myös helpoin, ja luettavaa tuli eteen kuin itsekseen. :) Olin näkevinäni, että olet nyt tehnyt koontipostauksen - tulenpa heti tutkimaan!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.