maanantai 11. huhtikuuta 2016

Aamuisia kuvia ja ajatuksia


Pidän varhaisaamuista, kun linnut ovat jo heränneet mutta moni muu vielä ei. Tosin suurkaupunki ei koskaan nuku: linja-autoja kulkee 24/h, kadunlakaisijat aloittavat työnsä kukonlaulun aikaan, markettien jakeluautot aloittavat kierroksensa jne. Kaupunkia aletaan herätellä, sillä eihän se herää jos ei sinne kukaan mene.


Tiesin, että tänään Thames haluaa ulos uomastaan heti aamulla. Pakkasin kamerani ja lähdin katselemaan tuota luonnon esitystä. Bonuksena sain ihastella kaunista aamupunaa.Aamua ihastellessani päätin, etten julkaise Samuel Bjorkin kirjasta I'm Travelling Alone (Minä matkustan yksin) kirjoittamaani mielipidettä. Kirjoitus on ollut valmiina jo pidemmän aikaa, mutta siitä tuli niin hapokas, etten viitsi sitä edes julkaista. Nyt on helpottunut olo, ja voin keskittyä pohtimaan muita lukemiani kirjoja.


Linnut eivät olleet vielä tulleet uimaan, mutta roskat olivat karanneet kasseistaan. Onneksi on ne kadunlakaisijat: tämä kaupunki nimittäin hukkuisi paskaan, ellei olisi - taitaapa tosin hukkua muutenkin.


Loppukevennykseksi, vaikka eivät nämä mitkään kybän uutiset olekaan, haluan esitellä Miss Magnolian. Magnolia toivottelee mukavaa alkanutta viikkoa!


13 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, tuo vaaleanpunertava aamuvalo on niin ihastuttava. <3 Minäkin pidän varhaisaamuista, etenkin kesällä varhainen aamu on päivän parasta aikaa. Useimmiten niitä aamuja tulee tosin katseltua työpaikan ikkunan takaa, mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuissa on ihan omanlaisensa taika, josta olen aina pitänyt. Ja nimenomaan kesäaamut ja aamuyöt. Minulla oli muinoin unettomuudesta kärsiessäni tapana tehdä pitkiä fillarilenkkejä aamuyöllä. Tämä siis vielä Suomessa asuessani.

   Poista
 2. Hienoviritteisissä ja -sävyisissä kuvissasi olet vanginnut aamuvarhaisen maagisen taian: kaupunki on vielä yksin sinun, hiljaisuus, ympäristön heräileminen ja koko päivä on puhtaana sivuna edessäsi... Jatkukoon päiväsi yhtä kauniissa merkeissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kauniisti kirjoitettu, kiitos! Täällä onkin nyt saatu nauttia auringon hellästä lämmöstä. :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia hienossa aamunpunassa mietiskelykävelyllä. Yksin suurkaupungin hiljaisuudessa, joka on erilaista kuin korven hiljaisuus, juuri ennen kuin kaikki pyörähtää vauhtiin, kun päiväihmiset täyttävät kadut ja arjen hyörinä alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hapokas kirjoitus olisi myös hapokkkaan kiinnostavaa luettavaa. :)

   Poista
  2. Todellakin, hiljaisuutta on monenlaista. Itse pidän myös korven hiljaisuudesta. Oikeastaan tuli ikävä Suomen kesää. Kaipaan järviä ja "suomalaisia" puita ja muutakin luontoa.

   Yleensä en sensuroi hapokkaitakaan juttujani, mutta tuon kirjan kohdalla tein poikkeuksen, koska se kirja ei ollut periaatteessa huono, mutta mietteissäni keskityin liikaa sen negoihin. Pitäisi lisätä niitä hyviä asioita tekstiin enempi, niin säilyisi tasapino. Mutta en taida jaksaa, joten päätin että antaapa olla. :D

   Poista
 4. Oi, olisin niin halunnut tähän aamuun mukaan kanssasi! Tuo ruusunpunainen rauha näyttää niin hyvää tekevältä.

  Magnolia on kuvauksellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit sopinut tuohon aamuun just hyvin! Ihanan levollinen tuokio ja vuoroveden vaihtelua en koskaan kyllästy kyttäämään.

   Miss Magnolialla on ehkä snadisti hihat palaneet, hoho :D

   Poista
 5. Rakastan aamuja, mutta harvemmin sitä on aikaa ihastella rauhassa, kun pitää kiirehtiä töihin.

  Ihania kuvia Thamesin varrelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää herätä aikaisemmin tai sitten ottaa ilo irti työmatkalla. ;)

   Thames on minun mereni ja järveni korvike.

   Poista
 6. Olipa kiva postaus ja ihanat kuvat! Minäkin tykkään kovasti aamun aikaisista hetkistä - niissä on jotain maagista. Olen ihan varma, että aikaiset aamuhetket pidentävät elämää jollakin tavalla, siis samalla tavalla kuin nauru. Pitäisi vaan useammin päästä ylös ja ulos tuohon aikaan, mutta kun ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, nyt kun aamut ovat valaistuneet kovasti, niin tulee varmaan useamminkin mentyä aamulenkille. Fillarinkin sain jokunen aika sitten huollosta eli kohta voisi sitäkin ulkoiluttaa aamuyöllä. :P

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.