perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kirjapornoa

Vaihteeksi kirjoitan muuta kuin kirjamietteitä. Esittelen teille garderobini! Vitsi vitsi. Ihan vaan nörttinurkkaukseni paljastan. Kas tässä.


Tarvitsen paljon tilaa ympärilleni, mitä ei ihan heti uskoisi tästä kuvasta: olen ahdettuna pöydän ja seinän väliin. Mahdun kyllä ihan hyvin tuonne, eli se ei ole niin kapoinen, miltä näyttää. Pöydän pitää olla iso ja niin se onkin. Pituutta on 115cm ja leveyttä 75cm.

Tietokoneeni haluan olevan pöytäkone ja näytön pitää olla kookas. Kannettavaa käytän vain reissuilla ollessani.


Kyllä, olen järjestänyt kirjat (suunnilleen) värien mukaan hyllyyn. Kirjoja on tosin useammassa rivissä ja muuallakin kuin tässä hyllyssä.


Pimeähköä portaikkoa piristää oranssi. Mätsää hyvin kukkalaatikon (alla vasemmalla) kanssa.


Valkoinen tuo valoa portaikkoon.


Musta häpeäpilkku. Se pitäisi kyllä siivota. Otin oikeastaan kuvan juuri sitä varten, että voisin joskus esittää after-kuvan. Valkoinen härveli on verenpainemittari. Minulla on melko matala verenpaine ja sitä seurailen etenkin silloin, jos huippaa.


Tässä eräs "muuten vaan" -kasa. Se oli aiemmin Itä-Aasian teemakasa, mutta kirjat jotenkin kummallisesti levisivät ympäri kämppää ja tilalle tuli muita kirjoja.


Tällaisia vastaavia kasoja on lukuisia täällä kämpässä. Lisäksi kirjoja on näiden kuvien lisäksi myös muualla, mutta en jaksanut kaikkia kuvata, koska muut hyllyt ja kasat eivät ole värein tai teemoin koottuja. Ne vain ovat.

Miltä sinun kirjahyllysi/kasasi ja/tai "nörttinurkkauksesi" näyttävät? Moni on varmaan laitellut kuvia omistaan, mutta jos joku ei, niin laita ihmeessä ja vinkkaa minullekin, niin tulen katsomaan.

Useat käyttävät nykyään kannettavaa eli nörttäillä voi missä tahansa. Ihan uteliaisuudesta kysyn, kuinka monella edes enää on pöytäkonetta?

22 kommenttia:

 1. Oi kun ihanan paljon kirjoja :-D Omat kirjani ovat kahdessa hyllyssä arvojärjestyksessä, eli suosikit on näkyvimmällä paikalla ja yhdellä hyllyllä on lukemattomat kirjat. Kolmannessa vaan teeman mukaan. Värien mukaan järjestely on kyllä esteettisyyden ja sisustuksen kannalta hyvä vaihtoehto, ovathan kirjat myös kauniita esineitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ethell! Kirjojen järjestely on mukavaa ja joku logiikka on hyvä olla, että löytää helposti haluamansa. :) Minulla on hyllyn takariveissä kirjat, jotka olen jo lukenut ja tiedän, etten ihan heti ole lukemassa uudelleen.

   Poista
 2. Oivallista! Ja niin hallittua!

  Itse järjestän kirjat karkeasti aiheen mutta enimmäkseen koon mukaan. Matalammille hyllyille pienemmät niteet (kahteen riviin), korkeammille hyllyille isommat opukset ja taidekirjat. E-kirjat ovat sitten sekä aiheen että tekijän mukaan järjestyksessä. Hyllyjä kompatessa teen usein "ai niin" -löytöjä.

  Pöytäkone finns myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha, hallittua kaaosta voisi olla kuvaavampi :D

   Aiheen mukaan järjestäminen on fiksua. Itsekin harkitsin sitä, mutta idea kaatui kun en osannut päättää, minkä aiheiden mukaan järjestän. :D Minulla oli jo dekkarihyllykin erikseen, mutta sinne tunki sitten muitakin kirjoja. Omista hyllyistä voi tehdä tosiaan vaikka mitä jänniä löytöjä!

   Pöytäkone rules!

   Poista
 3. Hauska postaus :) Kirjoja on kaikkialla! Käytän itse kannettavaa. Minulla on kirjoja kirjahyllyssä, kaapissa sekä pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katriina :) Kirjoilla on minuun rauhoittava vaikutus, pelkästään niiden olemassaolo tuo iloa. Tykkään istua lattialla/portailla/missä tahansa ja joskus vain lehteillä ja tutkia eri kirjoja, lukea sieltä täältä.

   Poista
 4. Ihana fiilis kuvissa.
  Minä sanoin läppärisuhteeni irti viime elokuussa eli varalla. Päädyin pöytäkoneeseen. Lisänä erillisiä kuva-asemia, koska kuvavarantomme on järisyttävä. Käsittelen laajoja tiedostoja. Olen ahtanut kirjat kahteen huoneeseen, joihin katit eivät pääse. Muussa osassa saavat olla vapaasti. Työhuoneessa on myös orkideat ja kissojen takia nekin suojassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Ulla! Minullakin on melkoinen kuvapankki koneellani. Pitäisi järjestää sekin: jonkin tietyn kuvan etsimiseen voi mennä tuntikin, kun olen päästänyt arkistoinnin ihan kaaokseen. Läppäri minulla on riisuttu versio eli lähes tyhjä. Siinä ei ole edes tekstinkäsittelyohjelmaa ja sen takia reissuilta bloggaaminen ei oikein innosta.

   Oi, sinulla on kissoja! Opin uuden asian sinusta. :)) Minulla oli kerran orkidea, mutta jouduin luopumaan siitä muuton takia. Muutimme silloin Suomesta tänne ja annoin orkidean ystävälleni, jonka kissa surmasi sen melko pian. :D

   Poista
 5. Olipa kiva vierailla Englannissa. Minulla on pöytäkone ja isolla näytöllä, joka on rakkaan mieheni syntymäpäivä/häälahja minulle. Hänellä on läppäri, jota käytän saaressa ja matkoilla, sitten hänellä on tabletti, eli mieheni on nörtti ja minulla on 24h tietokonetukipalvelu käytettävissä.
  Kirjahyllyt on kahdessa huoneessa ja kirjat pitää olla aakkosjärjestyksessä. Kirjoja on myös makkarissa ja vintillä laatikoissa ja saaressa. Suunnittelen saareen hieman isompaa kirjahyllyä. Ja nyt olisi aika viedä kirjoja kirpparille.
  Tuo värijärjestys on aika ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, minun mieheni on myös nörtti :D Hänellä on pöytäkone, useampi kannettava, kaksi tablettia jne. Kaikki eivät tietenkään samaan aikaan ja koko ajan käytössä. Minä perin hänen vanhoja laitteitaan, kun hän haluaa itselleen uudet. En tosin käytä niitä, koska olen "elektroniikkakammoinen" eli tykkään käyttää lähinnä pöytäkonetta tässä tietyssä paikassa. Kun hengaan muualla kämpässä, en halua ns. olla netissä.

   Aakkosjärjestys on kyllä kätevä! Laittaisin varmaan itsekin kirjat aakkosten mukaan, jos olisi yksi isompi yhtenäinen hylly. Nyt kun kirjoja on pitkin poikin, niin se ei oikein toimisi. Saari kuulostaa lumoavalta! <3 Onko teillä kesämökki/kakkosasunto sellaisessa?

   Poista
 6. Elegia, onpas kivoja kirjarivejä ja pinoja sinulla! Kuvissa näkyy muutakin elämää, laukut valmiina ja käsivoide saatavilla. :)

  Minä kirjoitan tätä työtason ääressä, joka on seinästä seinään, 2,5 metriä pitkä ja 64 senttiä leveä. Toisessa päässä on vetolaatikoita ja toisessa kaksihyllyinen kaappi. Tämä upea lakattu pöytätaso oli olemassa tässä kun muutimme. Se oli edellisellä asukkaalla ompelutasona, jolla hän mahtui leikkaamaan ja ompelemaan. Olimme ensin aikeissa purkaa tämän, mutta sitten huomasin, että minähän tarvitsen juuri tällaisen.
  Taso on ikkunan edessä, joten voin lepuuttautua katselemalla puiden latvoja ja vastapäisen talon parveke-elämää.
  Molemmissa päissä pöytää on kasoja, joita järjestän välillä, kun alkavat levittäytyä keskemmäs.
  Minulla on uusi kannettava, jota en siirrä paikaltaan. Se on niin hyvä, että olen hylännyt ennen yksinomaan käyttämäni ison pöytäkoneen, jonka näyttö toimii myös kakkostelkkarina meillä. Pöytäkone on niin vanha, että sen näppäimistö on kuin vanhanajan kirjoituskoneessa. Se on myös hidas toisin kuin tämä uusi ihanuus, jolla teen myös kuvat. Isolla koneella on niin paljon miehen kuvatiedostoja, että se voi ehkä siksikin toimia jähmeästi.

  Kirjoja on olohuoneen ison kirjahyllyn lisäksi (josta olen josksus laittanut kuvan), myös molempien työhuoneiden lundioissa ja ovien päällä hyllyissä, keittiön keittokirjahyllyssä ja yöpöydillä sekä tietysti olkkarin pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, laukut on tungettu nurkkaan, koska eivät mahdu muualle. :D Televisiohuoneessa on lisää laukkuja kaapin päällä. Meillä on tosi huonosti kaappitilaa, joten siksi niitä joutuu pitämään esillä. Toisaalta tuleehan noita laukkuja kyllä käytettyäkin. Kohta olisi reissu edessä, jos biorytmit ynnä muut osuvat kohdilleen. ;D

   Wow, sinulla onkin iso pöytä, siinä mahtuu tekemään vaikka mitä. Niin hyvin kuvailit sen, että voin melkein sen nähdä edessäni. Ikkunasta iso plussa! Minä näen ikkunasta ulos kääntäessäni päätä hieman vasemmalle. Näkee toinen talo ja pala taivasta eli ei mitenkään erikoinen maisema.

   Täytyypä tulla etsimään blogistasi kirjahyllykuvasi! En ole varman olenko nähnyt, ehkä olenkin, mutta ainahan voi kerrata! :)

   Poista
  2. Tässä hylly hienoimmillaan kovan järjestämisen jälkeen.
   http://marjatankirjat.blogspot.fi/2015/03/hajamietteita-bloggarin-elamasta.html
   Hylly on ollut meillä aina, hankittu 1975, merkkiä Scala, jota ei enää valmisteta. Se oli alun alkaen tummanruskea, mutta yhdessä vaiheessa halusin kaiken kesäiseksi ja sain miehen purkamaan ja maalaamaan hyllyn näin sulosävyiseksi. Vähän tekisi mieli uutta väriä, mutta homma on aika iso.

   Poista
  3. Ooh, komea hylly ja olinhan minä sen nähnyt! Ei vain tullut mieleeni ilman muistinvirkistystä :)) Väri on just hyvä, mutta jos nyt jostain syystä värjäätte sen uudelleen, niin lila (eräs lempivärini!) olisi kiva ylläri :D

   Poista
 7. Haa! Heti bongasin, että nyt se on laittanut ne värien mukaan hyllyyn :) Jee! Kirjakasat ovat aina mielenkiintoisia, toisinaan rasittavia (siivotessa), mutta silti niin tarpeellisia.

  Läppäri 1, läppäri 2, puhelin ja talblet 1 ja tablet 2, joten en taida tarvita pöytäkonetta. Työpiste liikkuu siis mukana jossain muodossa aina. Nyt olen keittiön pöydän äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis, oli pakko kokeilla värien mukaan järjestämistä. Aluksi vain portaikko oli värien mukaan, mutta sitten siivosin hyllyn ja sijoitin sinnekin kirjat väreittäin. Porttiteoria... :D Kirjahyllyt ja -kasat ovat siivoamisen kannalta tosiaan rasittavia. Mutta mitäpä sitä ei tekisi "rakkaittensa" takia. ;)

   Liikkuva työpiste on kätevä ja osittain kai myös tottumiskysymys. Itse olen niin paikkaan jämähtänyt ja haluan ison näytön, niin pöytäkone on minulle se juttu.

   Poista
 8. Mielenkiintoista! Mitä ovat punaiset roikkuvat nauhat mustakirjakuvassa? Itse on ole vieläkään sisäistänyt värijärjestyksen ideaa, mutta ihan hyvältä näyttää. Kirjoituspöytäni taitaa olla vielä isompi kuin sinun. Kaikenlaista törkyä lojuu pöydälläni, kuten puisia kirahveja ja reiällisiä norsuja. Kirjahyllyihini on kasautunut ties mitä: cd- ja dvd-levyjä, koruja, vihreitä lasinorsuja, alabasterirasioita, puurasioita, helmiä, intialainen päänhierontalaita, postikorttipinoja, viuhkoja, espanjalainen tanssijanukke... Parempi etten ota valokuvia ja häpäise itseäni blogissani. Riittää kun häpeisen itseni teksteilläni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, minuakin häiritsi punaiset roikkuvat nauhat, mutten jaksanut niitäkään nostaa pois. Silkkinauhat roikkuvat kellokotelostani. Kyllä, sain mieheltä rannekellon joululahjaksi, kun edellinen lakkasi toimimasta. Olen riippuvainen rannekellosta, koska en kanniskele mukanani kännykkää (minulla ei ole kännykkää) josta voisin tarkistaa ajan.

   Värijärjestämisessä ei kai olekaan mitään ideaa tai järkeä. :D Monissa asioissa, joita teen, ei ole mitään järkeä. Tosin portaikon oranssi ja valkoinen kyllä oikeasti tuovat valoa muuten hieman pimeäköön tilaan. Lisäksi yhtenäinen värilinja näyttää siistimmältä kuin jos kirjoja olisi kaikenvärisiä.

   Tilava pöytä näyttää olevan arvossaan muillakin. Sinullahan mahtuu mukavasti roipetta isolle pöydällesi. :D Minun pöydän pitää olla siisti ja "tyhjä" - ajatus toimii paremmin silloin. Meillä ei tosin muutenkaan ole juuri muuta irtokamaa kuin kirjat eli olisi aika tyhjät hyllyt, tasot sun muut, jos ei olisi kirjoja.

   Itsehäpäisy kunniaan, hei! Kuvat kehiin :D

   Poista
 9. Olipa kiva tutustua sun kasoihin. Hirmu houkuttelevia Miellyin erityiesti valkoisten kirjojen estetiikkaan. Mulla ei ole kirjoituspöytää, joten ei ole pöytäkonettakaan. Kirjat ei ole tällä hetkellä oikein missään järjestyksessä.

  Teoriakirjat on kyllä aika lailla erikseen. Naisten kirjoittamat on olohuoneessa ja miesten makuuhuoneessa. Noin suurin piirtein. Raivasin makuuhuoneessa yhden kirjanhyllyn, jossa on nyt niitä kirjoja, joita aion lukea lähiaikoina + johon kerään Bowien listalla olevia kirjoja. Tarkoitus olisi, että joskus saisin pöydän, mutta itseni tuntien se ei varmaan tapahdu kovin pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, pakko tunnustaa että valkoinen kirjajono miellyttää minuakin eniten. Nurkkaus on tosin päässyt hieman räjähtämään, joten siivous ei olisi pahitteeksi. Noh, heti (heti ja heti, heh) mustan häpeäpilkun jälkeen käyn siihen käsiksi. ;)

   Minusta on kiva järkkäillä kirjoja. Seuraavan siivouksen yhteydessä mennee taas värikoodit uusiksi ja syntyy jokin muu järjestys. Sinullakin on siis teemakasa, Bowie-kasa! Kasat on kyllä ihania, minun pitäisi koota uudelleen se Itä-Aasia-kasa, joka levähti jonnekin. Ja sitten kauhukasa!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.