sunnuntai 21. joulukuuta 2014
Katsaus kuluvaan lukuvuoteen
Vuosi vetelee viimeisiään, sen kunniaksi ajattelin repäistä ja tehdä jotain sellaista, mitä en ole koskaan ennen blogihistoriani aikana tehnyt. Ei kannata kuitenkaan hypätä kattoon jännityksestä, sillä kyseessä on niinkin kuivakka asia kuin tilastot. En ole tilastoihminen ollenkaan, mutta nytpä teen poikkeuksen koska voin, eikä kukaan voi minua estää. Sitä paitsi minua kiinnostaa omat lukemiseni.
Luetut, kokonaismäärä:
Vuotta on vielä jäljellä, samoin myös lukuaikaa, mutta tähän mennessä olen lukenut 73 (oikeasti 72, mutta yksi on kesken ja ehdin kyllä sen lukea loppuun tänä vuonna ja varmasti muutaman muunkin) kirjaa. Vastaava luku viime vuonna oli 84 eli melko samoissa luvuissa mennään. Minulla ei ole mitään määrällistä tavoitetta lukemisilleni eli en kilpaile edes itseni kanssa mistään. En ole kilpailuhenkinen missään muodossa.
Uudet kirjat eli vuonna 2014 julkaistut:
Kuluvana vuonna julkaistuja kirjoja olen lukenut kuusitoista (16). Tai periaatteessa viisitoista (15), sillä yhden jätin kesken. Toisaalta nyt on kesken yksi tuore tapaus, joten se nostanee luvun takaisin kuuteentoista.
Uutuuskirjojen laskentatapa oli ajoittain hieman vaikeaa, koska esimerkiksi Eunsum Kimin Pohjois-Koreasta kertova kirja on alun perin julkaistu ranskaksi vuonna 2012. Sehän ei siten periaatteessa ole uutuus, mutta olen laskenut uutuudeksi kirjan, joka on uusi joko Suomen tai Brittilän markkinoilla. Näitä tällaisia tapauksia on siten useampikin. Eli ihan kaikki uutuudet eivät välttämättä periaatteessa ole oikeasti uutuuksia.
Joskus korviini kantautuu vikinää siitä, että luetaan vain uutuuksia. No kuule, eipä lueta ainakaan tässä blogissa.
Suomeksi luetut: 32
Englanniksi luetut: 41
Arvostelukappaleet:
Pahamaineisia korruptiokappaleita tuli luettua peräti kahdeksan (8). Nämä kirjat olen merkinnyt postaukseen jännittävästi nimellä "arvostelukappale", että mahdollinen lukija voi päätellä, etten nuoleskele kenenkään peräpuolia. Kaikki korruptiokirjat olen itse pyytänyt paitsi yksi tuli pyytämättä (mistä suuri kiitos - oli nimittäin hyvä kirja!).
Kesken jääneet:
Herman Kochin Summer House with the Swimming Pool eli suomeksi Lääkäri jäi kesken reilun sadan luetun sivun jälkeen. En vain jaksanut sitä jaaritusta, jota en kokenut missään määrin kiinnostavana.
Koska vuosi ei ole vielä luettu loppuun saakka, nämä tilastot heittelevät muutamalla kirjalla sinne sun tänne. Kuvituksena on Goodreadsista ottamani ruutukaappaukset lukemistani kirjoista.
Ps. Pidätän oikeuden laskuvirheisiin; matematiikka ei ole koskaan ollut vahvinta osaamistani.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jaksoin blogin aloitettuani tehdä noin puolen vuoden ajalta tilastoja, sen jälkeen into lopahti täysin. Näitä on kiva katsella muiden blogeista, mutta enpä ole kokenut että lukemisten vääntäminen numeroiksi lopulta antaisi suurta lisäarvoa omaan lukuharrastukseen. :) Paljon kaikkea kiinnostavaa olet ehtinyt lukea. Esim. Kristina Ohlsson ja Inger Frimansson ovat kovasti omalla lukulistallani.
VastaaPoistaTämä tilastointi ei ollut kovin paha nakki, koska Goodreads hoiteli sen pääasiassa puolestani. Pitää vain muistaa merkitä lukemansa kirjat sinne ja siinähän olen oikein tunnollinen. Minä siis väänsin nämä tilastot ihan puhtaasti kuvia katselemalla. :D Minulla on hyvä muisti, joten kunkin kirjan kohdalla kyllä muistan, mistä se on peräisin jne. En kylläkään usko, että aion tähän toista kertaa ryhtyä, koska minäkään en käytännössä näe siitä olevan mitään lisäarvoa millekään. Mutta olipahan ihan kiva tietää. :)
PoistaMinulle Ohlsson oli tämän vuoden löytö: tulikin luettua häneltä kokonaiset kolme kirjaa ja onneksi on vielä yksi odottelemassa vuoroaan. Suosittelen! Samoin voin suositella Frimanssonia; häntä olen aiemminkin lukenut ja luen jatkossakin. :)
Ohlsson oli minullekin hyvä löytö. Viihdyn Janssonin ja Läckbergin seurassa, mutta lisälöytö oli kiva. Minäkään en välitä tilastoista, luen vain itseni takia.
VastaaPoistaViides Ohlsson (Davidsstjärnor) ilmestyy suomeksi käsittääkseni keväällä eli kannattaa olla kuulolla. :) Olen lukenut yhden Läckbergin kirjan ja muutaman Janssoniltakin joskus aikoja sitten. Kumpainenkaan ei innostanut minua jatkamaan heidän parissaan.
PoistaToisten tilastoja olen kyllä tykkäillyt lukea ihan uteliaisuudesta. Omia ei vain ole tullut aiemmin tehtyä, joten piti kokeilla. :)
Minä merkitsen lukupäiväkirjaani kirjat juoksevalla numerolla, josta näen paljonko on tullut luetuksi. En ole tehnyt toistaiseksi muita tilastoja, mutta olisi kyllä kiinnostavaa tehdä aina silloin tällöin. Näkisi muuttuuko lukuvalinnat.
VastaaPoistaOn mielenkiintoista, että luet lähes saman verran englanniksi ja suomeksi. Minäkin olen luullut tekeväni niin, mutta ehkä blogiaika on vienyt minua enemmän suomenkielisiin ja uutuuksiin. Minunhan pitäisikin verrata vuoteen ennen bloggausta, niin näkisin pitääkö tämä olettamukseni paikkansa. Sait innostumaan...
Onko sinulla ihan paperinen lukupäiväkirja vai koneella? Minulla oli joskus aikoja sitten ihan kunnon kirjanen lukemisiani varten. Sinne väliin liimailin myös joskus lehtikritiikkejä lukemistani kirjoista. Se oli oikeastaan aika ihana "manuaalinen" harrastus! Mutta nykyään kaikki on niin nopeaa ja helppoa netissä, niin sekin jäi. Goodreads on tosi kätevä tilastoinnissa eikä se vie aikaakaan juuri htään, ellei itse halua.
PoistaMinäkin oikeastaan yllätyin - iloisesti kylläkin! - suomeksi luettujen määrästä. Suomeksi lukeminen on oikeastaan ainoa asia, jota olen tietoisesti pyrkinyt lisäämään ihan kielenhuollollisistakin syistä. Aina ei lukeminen suomeksi näyttänyt näin ruusuiselta kuin tänä vuonna. :)
Jos ollenkaan innostuit, niin tee ihmeessä jonkinlainen tilasto. Minua ainakin kiinnostaisi se lukea! Tällaisen tilaston tekeminen oli oikeastaan aika kivaa ja vaikka jo uhkailin, etten ensi vuonna sellaista tee, niin eihän sitä koskaan tiedä. Mutta sitä on nyt turha mietiskellä vielä tässä vaiheessa. :D
Juu, juu, paperinen vihko, jo viides menossa. Olin kirjoittanut ennen blogiaikaa muistiinpanoja noin 700 kirjasta. Silloin oli mukana leikkeitä ym., mutta nyt blogiaikana taso on heikentynyt :D. Söhrään nopeasti muistiin tekijän ja kirjan nimen.
PoistaWow, melkoisen mittava kokoelma sinulla! Toisaalta harmi, että nykyaika (blogit) on näivettänyt tuollaisen jatkumon. Mutta niin se elämä ja kehitys kulkee. :)
PoistaKivat tilastot ja nuo kirjat seinällä on nappi suoritus.
VastaaPoistaOhlsson on tosi hyvä ts. luin kaikki neljä tänä vuonna, enkä kyllästynyt. Toinen uutuus oli Seppo Jokisen dekkarisarja, josta olemme kuunnelleet mieheni kanssa yhdessä kolme ensimmäistä kirjaa ja niitähän riittää.
Goodreadsista oli helppo ottaa kuvakaappaukset luetuista kirjoista. Ajattelinkin, että sopivat hyvin kuvitukseksi tähän. :)
PoistaMinulla on vielä yksi Ohlsson lukematta ja sen varmasti luen piakkoin. Minua kiinnostaisi monetkin suomalaiset dekkarit (ja toki muukin kirjallisuus), mutta olen niistä melko pihalla, koska kirjojen haaliminen tänne kohtuuhintaan ei ole ihan helppoa.
tuossa muutama uusi, josta utelias
VastaaPoistaMitkä mahtavat olla kyseessä?
Poistaoi, että tälläisiä postauksia on kiva lukea. Goodreads on kyllä oiva keino seurata luettuja kirjoja. Olen iham koukussa siihen, en voisi elää ilman goodreadsia. :D Paljon hyviä kirjoja olet lukenut ja muutama tuolta listasta kiinnostaa itseänikin kovasti kuten Ohlsson ja Kuokkamummo. Minä muuten pidin Lääkäristä valtavasti. Luin sen itse asiassa viime uutena vuotena. :D
VastaaPoistaMinäkin olen ihan koukussa Goodreadsiin juuri sen kätevyyden takia - se hoitelee kivasti tilastoinnin. :D Minusta on myös kiva penkoa ja etsiä kirjoja sieltä: se on kuin löytötori!
PoistaOhlssonit kannattaa lukea järjestyksessä, koska siinä taustalla kulkee päähenkilöiden elämään liittyvä juonensäie. Minä olen ihan ihastunut Ohlssoniin eli kannatti häneen tutustua! Kuokkamummosta pidin myös. :)
Moni on Lääkäristä pitänyt. Minäkin luulin, että pitäisi koska pidin Illallisesta, mutta niin vain kävi että uuvuin Lekurin kanssa. :D