Hae tästä blogista

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kirja, jota mahdollisesti inhoaisin

Pernilla Lamb: Kartanossa kuhisee
(The Mansion of Passion)
S. 869

Bella on intohimoisesti rakastunut Georgeen, mutta kopea George ei noteeraa siivojaansa. Koska Bella työskentelee Georgen kartanossa, hän pääsee sitä kautta vakoilemaan Suuren Rakkautensa elämää. Jokainen sana Georgelta on hunajapupua Bellan korville - ihan sama kenelle nuo sanat on sanottu.

Mutta miten saada Georgen huomio kiinnittymään itseensä? Kun Bella on ruma kuin rusina. Tai oikeasti hän ei ole ruma, mutta hänen kauneutensa on piilossa siivoojan arkisen asun alla. Bella ei tietenkään itse tiedä olevansa oikeasti kaunis.

Vittu ku oisin yhtä nätti ku Anastasia. Ehkä George sitten innostuis mustakin. Ku totta vitussa mä tiedän, että se panee muitakin kuin vaimoaan. Eli periaatteessa Anastasia ei siis ole este. Mistähän mä saisin hillot kauneusleikkaukseen, Bella pohtii. Hän tietää, että Tiina Jylhällä on Tallinnassa edullinen kauneusklinikka, jonne hänelläkin voisi olla varaa, jos...

Jos vain saisi parempaa liksaa! Saatanan itara tuo George ja työolosuhteetkin on ihan perseestä. Ylitöitäkin pitäisi tehdä perkele melkein joka ilta, kun ei viittitä palkata tarpeeksi henkilökuntaa ja...

Eräänä päivänä Bella hypistelee Georgen vaimon, Anastasian, garderobista löytämäänsä silkkistä iltapukua. Hänen on suorastaan pakko kokeilla tuota upeaa luomusta ja niinpä hän heittää koltun niskaansa.

Mutta voi - juuri silloin komea Georgemme sattuu kävelemään huoneen ohi (ovi on tietenkin sattumoisin jäänyt raolleen) ja vasta nyt hän huomaa siivoja-Bellan kauneuden. Kalu kovana hän jää tarkkailemaan ovenrakoon, kun Bella keimailee peilin edessä.

George katsoo tyrmistyneenä huoneessa keimailevaa siivoojaansa, jonka nimeä hän ei saa päähänsä. Hetken mielijohteensa George kaivaa taskustaan kännykkänsä ja ottaa vaivihkaa sarjan kuvia poseeraavasta Bellasta.

Riittävästi itseään ihailtuaan Bella alkaa riisua iltapukua vaihtaakseen takaisin omat rättinsä. George huokailee ovenraossa, kun Bella kuoriutuu ulos silkkiunelmasta ja on siinä sitten yhtäkkiä aivan alasti. Viettiensä valtaama George ryntää huoneeseen ja kaataa Bellan sänkyyn kourien tätä samalla haarovälistä.

Bella pyristelee vastaan kuin varpunen jouluaamuna, mutta George vaientaa hänet suudelmilla. Yhtäkkiä Bella ei enää tykkääkään Georgesta, koska tämä onkin niin kovakourainen ja määräilevä. Bella yrittää estellä, mutta George työntää jättimäisen elimensä häneen väkivalloin ja Bella vinkuu kivusta kuin kojootti aavikolla.

- Vitun lehmä, George huutaa ja losauttaa avokämmenellä Bellaa naamalle. - Jos ikinä koskaan kerrot kenellekään tästä, levitän juuri äsken susta ottamani kuvat nettiin. Laitan ne saatana ainakin Twitteriin ja vittu Facebookiin!

Tyydytettyään itsensä kolme ja puoli kertaa George jättää nyyhkyttävän Bellan vuoteelle. Kartanon nuori puutarhuri löytää myöhemmin itkuisen Bellan. Bella avautuu puutarhurille ja yhdessä he lähtevät kirkkoon kysymään neuvoa paikalliselta papilta.

Pappi on kuitenkin Georgen kätyri, ja luonnollisesti hän varoittaa tätä siitä, mitä on tulossa. Yhdessä tuumin pappi ja George keksivät juonen, jolla George saadaan pulasta. Pappi ryhtyy Bellan hengelliseksi isäksi ja terapeutiksi. Kirjassa siteerataan paljon Paulo Coelhoa ja muutamia itsehoito-oppaita.

Pastori pitelee tutisevaa Bellaa kädestä. - Tulevaisuutta ei voi tietää ennen kuin on elänyt sen, hän lausuu.

- Joskus elämä on vähän arvaamaton, mutta on otettava vastaan se, mitä annetaan. Ja kelleen ei anneta liikaa kannettavaksi.

- Elämä on kuin sipuli ja sitä kuoriessa voi joskus itku tirahtaa. The Ajattelija sanoi ennen muinoin, että on parempi elää elämäänsä kuin olla elämättä. Mieti näitä tarkasti, Bella, niin löydät The Sanoman.

Pastori miettii tovin siteeraisiko myös Matti Nykäsen elämä on laiffii, mutta päättää jättää sen seuraavaan kertaan.

Papin avustuksella Bella onnistuu antamaan Georgelle anteeksi ja muuttaa luostariin nunnaksi. Puutarhuri on katkera kuin kumipuun siemen, koska oli rakastunut Bellaan. Hän miettii, miten kostaisi kaikille.

- Vittu mä tapan kaikki!

Kirjasarjan toisen kirjan nimi onkin enteellisesti Puutarhurin kosto (The Revenge of the Gardener).

~~~

Idean tähän postaukseen sain eräästä hmmm... kirjallisesta keskustelusta.

Millainen olisi sinun kammotuskirjasi? Olisi hauska, jos moni lähtisi mukaan tähän leikkimieliseen haasteeseen. Toteuttamistapa on vapaa!

17 kommenttia:

 1. Huh, olinpa onnellinen, että tämä kirja paljastui kuvitteelliseksi! Voi apua. :D Tämä olisi kyllä ehdottomasti kammotuskirjani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, juu ei ole pelkoa että tähän törmää oikeassa elämässä. Tai eihän sitä tiedä, jos vaikka kirjottaiskin sen ;D

   Poista
 2. Mietin haastetta paremmalla ajalla, mutta se piti sanoa, että juttu meni vähän ohi kun jäin ihastelemaan tuota kuvaa kaikessa kolmiulotteisuudessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti ihmeessä ja osallistu myös, jos vain aika antaa myöten! Kuvaa oli hauska tehdä :)

   Poista
 3. Peikosta hirmu kiinnostava tarina, siinä on selvästi ainakin romantiikkaa ja kasvukertomus, jotka romahtavat pornoksi ja farssiksi. Kirjassa on ristiriita oman tarinansa kanssa. Sitä paitsi tuo 3D kansikuva on tavattoman kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on aika montakin ristiriitaa, mutta hei niin on sivujakin. Nostan Peikolle hattua (tai häntää), jos se jaksaa lukea tuollaista soopaa 869 sivun verran. Ai niin, mut eihän sitä ole vielä edes kirjoitettu ;)

   Poista
 4. Olinpas hyvin hämmentynyt aluksi! :D
  Jäin tutkimaan liian pitkäksi aikaa kirjan kansikuvaa, aikas hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, halusin tehdä kansikuvasta mahdollisimman epärealistisen, ettei kukaan luule että tällainen kirja on todella olemassa :D

   Poista
 5. Mä ajattelin jo, että herranjesta mitä soopaa olet lukenut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sitten olinkin vain kirjoittanut soopaa :D

   Poista
  2. Bloggerissa pitäisi olla tykkäys-nappula kommentoinnissa, että voisi tykätä kaikista hyvistä kommenteista!

   Poista
 6. Minulta meinasi mennä koko jutun juju ohi kun vain tuijotin kirjan kantta ja mietin, että MITEN. Mutta joo. Minä olen sattanut jopa lukea yhden oman kammotuskirjani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun aloin oikein miettiä, niin ei ihan heti tule mieleeni yhtään oikein kammottavaa kirjaa. Tai no joo, ehkä Nick Gaven Bunny Munron kuolema, se oli kyllä melkoista kuraa :D

   Kirjan kannen väänsin Pohtarissa käyttäen ottamiani kuvia.

   Poista
 7. Ihana hämäyspostaus. Minua alkoi tämä kirja jopa kiinnostaa. :D Tarina vaikuttaa niin itse ironiselta ja intertekstuaaliselta, että tämä voisi jopa myydä. Kirjoita tämä kirja, "salainen" taiteilijanimikin jo olemassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoh, juu ei - tuskin kirjoitan tätä. Jotain rajaa sentään. Kuivuisin itse varmaan kuoliaaksi tätä kirjoittaessani :D Mutta ehkä Pernilla Lambilta tulee jotain muuta jossain vaiheessa :D

   Poista
 8. Voi elämä! Minä myös täällä luin aluksi silmät ufolautasen kokoisina, että mitä ihmettä se Elegia on mennyt lukemaan, ja hoin vaan täällä ääneen, että ei herran pieksut, miten kamalia lainauksia jne! Sitten kun lopussa tajusin jujun, niin kyllä nauratti! Tämähän olisi siis minun täydellinen unelmakirjani... not. Yök. Mutta eikös joku tällainen vastaava ole suurinpiirtein jo julkaistu... =D *Hän miettii ja menee takaisin sillan alle kiroamaan kaikki miljoonia myyvät roskakirjailijat alhaisimmalle kaatopaikalle*. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä, eikö kirja kiinnosta?! Kauhean kranttu olet :D Kyllä nyt kirjailijan mieli pahottuu :((( Ai niin, mut eihän tätä olekaan olemassa, voi voi. =)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin, vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.