keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Asumisesta Brittilässä

Törmäsin sattumalta Ismo Leikolan stand up -koomikkoiluun netissä. Mies oli minulle ennestään täysin tuntematon. Katsoin muutaman esiintymispätkän Youtubesta eikä hän ole ns. minun pala kakkua.

Tässä Youtube-videossa Leikola kertoo hauskoja, kliseisiä "faktoja" brittilästä. Mitään uuttahan näissä ei varmasti kenellekään ole. Paitsi tuo vessanlukkoasia oli minulle, täällä asuvalle, ihan uusi juttu. Ehkä emme ole käyneet Ismon kanssa samoissa vessoissa.

Kaksi hanaa

Jostain syystä kahden hanan vessat suututtavat ihmisiä. Kaksihanaisuutta pidetään osoituksena milloin tyhmyydestä, milloin takapajuisuudesta. Kyse lienee kuitenkin enimmäkseen perinteestä.

Toki yhden hanan systeemi on huomattavasti kätevämpi, mutta "I agree, mixer taps are more convenient, but please think twice before insulting a whole culture because of the way they like to design their bathroom sink." Lainaus täältä.

Tässäkin kämpässä on kaksi hanaa. Ei se nyt mitään rakettitiedettä ole niitä käyttää. Suurimman osan vuodesta voi käyttää kylmähanaa kasvojen ja käsien pesemiseen, koska esim. kesällä vesi ei ole jäätävää, vaan juuri sopivaa. Saippuaa kun käyttää käsiä pestessä, niin kyllä ne "paskat" siitä lähtee. Itse en ole ainakaan kertaakaan saanut mitään myrkytyksiä tmv.

Muutamme ensi lauantaina. Uudenkin kämpän vessa tarjoillaan kahdella hanalla. Minulle se ei tuota ongelmia, siihen on tottunut. Toki tuntuu luxukselta, kun matkustaa esim. Suomeen (tai lähes minne tahansa) ja vesi tuleekin samasta hanasta, ooh.


"Utility room" rappukäytävässä. Yleiset tilat tulee pitää kunnossa ja kyllähän tuo toimii.

Lämmitys

Kämpät noin yleisesti ottaen ovat vetoisia ja kosteita. Kämpät lämmitetään pääasiassa kaasulla ja yleensä lämmitystä pidetään päällä pari kertaa päivässä: aamuin ja illoin. Mitäs sitä kämppää "turhaan" lämmittämään, jos ei ole kotona.

Kukaan ei kuitenkaan estä lämmittämästä kämppää vaikka koko ajan eli ei se ole mikään sääntö, että lämmitetään vain tiettyinä ajankohtina. Suurimman osan vuodesta kämppää ei tarvitse lämmittää ollenkaan. Täällä on tarvinnut lämmittää kaksi kertaa tämän syksyn aikana. Siihenkin riitti noin tunti aamulla.


Valaisin ei tosin toimi, mikä lienee ihan hyvä...

Välittäjät (varoitus: seuraa avautuminen)

Asuntoa etsiessä kannattaa olla tarkkana välittäjien kanssa. Sekaan mahtuu kaikenlaista vipeltäjää eikä edes tunnettu nimi ole tae mistään laadusta. Suosittelen ehdottomasti googlettelemaan välittäjän tietoja netistä ennen kuin tekee yhtään mitään soppareita.

Sekin kertoo omaa kieltään, jos suurella välitysfirmalla ei ole Facebook-sivuja. Kaikilla nykyään on, mutta jos ei ole, kannattaa ryhtyä vainoharhaiseksi. Lontoon alueella markkinoita hallitsee Foxtons, jota en suosittelisi edes pahimmalle viholliselleni. Yllättäin heillä ei ole Facobook-sivuja. En ihmettele miksi.

Me olemme olleet ns. loukussa tässä nykyisessä kämpässä, koska meillä on ollut pitkäkestoinen vuokrasoppari. Onneksi se loppuu ja luonnollisesti tässä yhteydessä meni samalla välitysfirma vaihtoon. Voin kertoa, että palvelu on ollut aivan eri luokkaa verrattuna Foxtonsiin.

En jaksa selvittää, mikä tässä on ollut niin vaikeaa, mutta vanhasta blogistani voi luntata mm. putkivuodosta, joka tapahtui noin vuosi sitten ja kaikki on ollut pelkkää ongelmaa siitä lähtien.


Telttailua olkkarissa.

Tessa (Aamuvirkku yksisarvinen) kirjoitti jokin aika siten asunnon hakemisesta Berliinissä. Se on tämänkin postauksen eräs innoittaja, jotenka kiitos inspiraatiosta.

Ja sitten koska tämä on kirjablogi, laitan kuvan kengistäni (pieni otanta).Ps. Huomenna sitten vaihteeksi kirjamietteitä!

28 kommenttia:

 1. Se vessanlukkoasia oli mulle oikea oivallus kun aikoinaan kyseisen videoin näin. Se tiivistää monta asiaa brittikulttuurista, ainakin Skotlannissa asuneelle. Meillä oli yhdessä kämpässä mm. rapun ovenpielessä kolme (!!!) ovikelloa, laitettu aina vaan uusi tilille kun yksi meni rikki. Sanomattakin selvää, ettei näistä yksikään toiminut siinä vaiheessa kun itse satuin kyseisessä kämpässä asumaan. Vessanlukkoasia kuvaa myös homevaurioiden päälle maalaamista. Pistetään ongelma piiloon, koska olis liian rankkaa ratkaista se.
  Niissä kämpissä missä itse Skotlannin vuosina asuin (kolme eri kämppää) oli vessassa aina kaksi eri hanaa ja suurimman osan vuodesta (syksy, talvi, kevät) hanoista tuli todella kylmää tai todella kuumaa vettä. Käsien tai kasvojen pesu ei ikinä ollut nautinnollista. Luulisi, että vettä menee enemmän hukkaan, kun joutuu kahta hanaa pitämään auki samaan aikaan. Vaikka kaikkeen tottuu, niin tämä on mun mielestä yksi asia, mihin ei tarvitsisi joutua tottumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole Skotlannissa asunut, käynyt kylläkin joten en tiedä heidän lukoistaan. :D Meilläkin on olevinaan ovipuhelin ja se toimiikin - siis soi. Siihen se toimiminen sitten lakkaakin eli ei sen kautta voi puhua saati avata ovea (niin kuin olisi tarkoitus). Mutta se ei toiminut silloin, kun tänne muutettiin eikä toimi nytkään. Uudessa kämpässä on samanlainen - saas nähdä toimiiko sekään. Unohtui testata.

   Meilläkin vain maalattiin seinä putkivuodon jälkeen. Maali lohkeileekin jo, koska seinä oli kostea, kun se maalattiin (lienee selvää, ettei sitä edes kuivattu). Eli tuttuja juttuja täälläkin. Tällä hetkellä heiluu jo vessan laatatkin seinässä ja vesi vuotaa rappuun. Landiksemme on niin pihi, ettei halua sitä korjata. Hän on juuri sellainen laitetaan laastaria -ihminen.

   Sen seurauksena tämä kämppä pitäisi oikeasti rempata kunnolla viimeistään NYT. Tosin en usko, että niin käy, vaan välittäjä yrittää saada uudet vuokralaiset asap. Ja kun on nimi sopparissa, niin mitään ei tehdä, vaan annetaan olla.

   Uusi kämppä vaikuttaa hyvältä, vaan eipä sitäkään tiedä, milloin se romahtaa. Tosin noita landlordeja ja välittäjiäkin on erilaisia ja jotkut oikeasti pitävät huolta kiinteistöistään. Tällä hetkellä on hyvä kutina sen suhteen, joten en jaksa stressailla.

   Meneehän sitä vodaa varmasti hukkaan enempi, kun joutuu kahta hanaa valuttamaan, mutta sellasta se nyt on täällä. Ja varmaan on jatkossakin, koska perinteet :D Jos ei sitä kestä, niin oma mielipiteeni on, että voi muuttaa muualle. ;)

   Poista
  2. Mielenkiintoista, vähän jännitystä elämään vuokranantajien ja kiinteistövälittäjien kanssa tapellessa.
   Onneksi tosiaan aina voi muuttaa pois tai rakennuttaa oman talon/vessahanat! :)

   Poista
  3. Juu, toivottavasti uuden kämpän (ja välittäjän) kanssa käy parempi flaksi. Se punnitaan oikeastaan sitten, jos jotain hajoaa. Veemäistähän tämä on ollut, mutta eipä sitä voinut oikein mitenkään ennakoida. Huono tsäkä voi käydä missä tahansa maapallon kolkassa, että ei se ole vain tämän maan "etuoikeus" :D

   Mietin lähinnä sitä, että jos muuttaa muualle eikä muuta tee kuin valittaa ja näkee kaiken ihan paskana, niin siinä tapauksessa kannattaa päästää itsensä piinasta ja palata takaisin siihen tuttuun ja turvalliseen. :)

   Poista
 2. Tyttäreni muutti viime talvena Lontooseen ja sain asunnon kimppakämpästä Itä-Lontoosta. Yli 400 puntaa älyttömän pienestä huoneesta ja yhteiskeittiöstä ja olohuoneesta on hävyttömän paljon. Jokunen aika alivuoralaisiksi muuttivat myös luteet(!). Sitten alkoi vuokraemäntä kenkkuilemaan ja nyt on tyttäreni muuttamassa pois. Nyt jännitetään suostuuko vuokraemäntä maksamaan vuokraennakon. Ei o helppoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallistahan täällä on asua, se on totta. Luteita ei ole onneksi meillä ollut, toivottavasti ei ole jatkossakaan. Hometta kyllä on kylppärissä repsottavan muovimaton alla, yäk.

   Jos tyttäresi muuttaa kesken sopparikauden, ei hän välttis saa sitä ennakkoa takaisin (saattaapa jopa joutua maksamaan vuokratkin sopparin loppuun asti tai ainakin jonkun sopparin purkumaksun). Luulen, että mekin joudumme tappelemaan omastamme, vaikka mitään syytä ei siihen ole. Paitsi valehteleva ja umpikiero välittäjämme ja landis.

   Poista
 3. Olen itse reissannut Englannissa useaan otteeseen (viimeksi pari viikkoa sitten), enkä oikein ymmärrä miksi ihmiset jaksavat valittaa vesisysteemistä ja muista brittiläisistä kummallisuuksista. Nehän ovat osa kulttuuria, ei kaikkialla voi olla asiat samalla tavalla kuin Suomessa ;)

  Toki briteissä reissatessa on hyvä ottaa huomioon se, että esim. suihku ei ole välttämättä samanlainen, mihin on kotona tottunut. Mutta sehän juuri on hienous, että maailmassa on erilaisia kulttuureja, perinteitä joita vaalitaan. Tykkään briteissä myös siitä ehkä teennäisestäkin kohteliaisuudesta, jolla esim kaupoissa tervehditään. Ihailen, miten turistikohteiden henkilökunta jaksaa olla ystävällistä, vaikka väkeä piisaa aamusta iltaan. Tietynlainen kohteliaisuus tuntuu kuuluvan kulttuuriin, Suomessa sellaiseen törmää niin harvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sitä paitsi jos täällä reissaa, muttei kestä niitä hanoja, niin voi mennä johonkin ketjuhotelliin. Niissä on kyllä yleensä yksi hana vessassakin. Ravintolaan mennessäkin voi tarkistaa vessan lukko- ja hanatilanteen ennen tilaamista, jos niin kovasti niitä pelkää. Tai sitten voi pysytellä vaikkapa Suomessa, jossa on kivat hanat ;)

   Jos suihku (tai sen paine) on tärkeä kriteeri, senkin voi testata etukäteen. Meillä on ns. power shower, joten vettä tulee ihan samalla paineella kuin Suomessakin. On tullut reissattua aika paljon täällä Brittilässä noin muutenkin ja suihkuvesien paineet vaihtelevat paljonkin: joskus tulee tihkua, joskus kunnon paineella. Me siis mieluummin majoitumme jossain muualla kuin ketjuhotelleissa juurikin niiden (pienten hotellien, majatalojen ja pubien) persoonallisuuden takia. Sitähän ei kannata tehdä, jos on ongelmia hanojen ja vesien kanssa.

   Turistialueilla palvelu on yleensä parempaa, vaikka on sitä (teko)pirteyttä muuallakin. Mutta kyllä paskaakin palvelua saa ihan siinä missä Suomessakin saa hyvää palvelua. Yleistunnelma täällä on kyllä rennompi ja sallivampi kuin Suomessa. :-)

   Poista
 4. Huh. Lontoossa minulla on ollut vähemmän ongelmia kuin Lissabonissa (siellä harrastetaan noita pintasilauksia - mun ekassa huoneessa siellä alkoi sataa sisällä & ongelman "ratkaisun" jälkeen seinään kasvoi sieni). Pienen ja (Lontoossa) edullisen kämpän vuokranantaja täällä huolehtii, että kaikki toimii ja jos ei, niin apu tulee nopeasti. Lähettää joulukortit ja järjestää vuokralaisille joulujuhlankin :) Mutta asunnon etsiminen oli kamalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla ei varmastikaan ole ongelmia asumisen kanssa täällä. Meilläkään ei ollut ennen putkivuotoa. Pikkuvikoja on ilmaantunut, mutta ne on aina korjattu. Sinulla taitaakin olla unelmainen landlord! Eivät kaikki landikset tosiaan ole mitään kauhuleffasta tulleita ;)

   Sinähän voisit joskus kirjoittaa noista Lissabonin (ja miksei Lontoonkin - meillä on varmasti erilaiset kokemukset) käytännöistä? Luulen, että monia muitakin minun lisäkseni kiinnostaa, miten kämppäasiat ovat muualla!

   Poista
  2. Täytyy harkita! :) Täällä kävi tuuri tosiaan, mutta kaikenlaistahan tällaiseen kaupunkiin mahtuu.

   Poista
 5. Höh, mitä mieltä olisi ylipäänsä matkustamisessa, jos kaikki olisi samanlaista kuin kotona?

  Muistaakseni, kun olin lapsi, meillä oli kotona kaksi hanaa kylppärissä.

  Ekan maailman ongelmia nämä hanat.

  Toivottavasti uusi välittäjä/asunto ovat sata kertaa parempia kuin aikaisemmat! Voimia muuttoon (kannattaa antaa muiden kantaa kamat, helpottaa huomattavasti omaa oloa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Jotkut matkustaa vissiin sillä periaatteella, että kaiken pitää olla mahdollsimman tuttua ja pienikin erilaisuus on katastrofi ja typerä piirre kulttuurissa. Mistään ei myöskään vaivauduta ottamaan etukäteen selvää ja sitten ihmetellään, kun on niin vaikeaa.

   Jos maalima kaatuu hanaan, ei kannata reissata Ruotsia pidemmälle. Ties nimittäin mitä kaikkea erilaista ja han(a)kalaa voi tulle eteen, iiik! ;)

   Hyvä kutina on tosiaan uuden ländiksen suhteen. Samoin uusi välittäjämme on aivan ihana, ihan eri maata kuin nämä nykyiset röyhkeät tärkeilijät!

   Poista
 6. Pelottavan näköisiä kuvia (paitsi kengät)! Varmaankin hyvä ratkaisu googlata etukäteen välitysfirman nimi. Monet pettyneet ihmiset avautuvat mielellään ja siitä voi sitten muut ottaa opikseen. Vaikuttaa kyllä sen verran hurjalta touhulta, etten varmaan uskaltaisi Brittilässä asua, vaikka ei tämä Helsinkikään mikään paratiisi ole. Toivottavasti uusi vuokranantajasi on parempi kuin edellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo rappu aika kamala, mutta ei ole ihme, kun sitä ei ole kertaakaan esim. siivottu sinä aikana kun olemme täällä asuneet. Talon omistaja, joka siitä on vastuussa, on saamaton itara pelle sekin. Sellaisia voi osua kohdalle, mutta eivät kaikki ole sellaisia. :)

   Kyllä täällä siis asua uskaltaa - moni on säilynyt hengissä, näkeehän sen väkiluvustakin ;))

   Poista
 7. Katsoin ensin ekasta kuvasta, että tuo revennyt tapetti on verho, mutta ei tainnutkaan olla :D

  Ainoa kosketukseni noihin erillisiin hanoihin on Dublinin lomalta kolmisen vuotta sitten, eikä niiden käyttäminen mielestäni hirveästi aivosoluja tarvinnut :D Myöhemmin asuin Lontoossa vähän aikaa erään työnvälitysfirman kautta, ja Hounslow'n kimppakämpässä oli samanlaiset hanat ja suihkut kuin Suomessa, paitsi hella toimi kaasulla. Seinissä oli tosin reikiä, keittiön laattalattia oli jäätävä ja oman huoneen ikkunasta puhalsi kylmää ilmaa, mutta yllättävän nopeasti kaikkeen tottui (varsinkin kun vietin suurimman osan ajasta joko töissä tai kaupungilla vaellellen). Tuo teidän putkivuoto onkin sitten jo ihan toinen juttu, en yhtään ihmettele jos ärsyttää. Ja vielä paska välitysfirmakin, huh.

  Halusin siis vain kommentoida sitä, että en ymmärrä minäkään jos valitetaan pikkujutuista. Jos ei pidä brittiläisistä kämpistä niin ei varmaan kannata muuttaa sinne. Tai sitten voi säästää rahaa johonkin luksuskämppään. Joka tapauksessa, on aika naiivia kuvitella kaikkialla maailmassa olevan samanlaiset käytännöt. Musta on vain hauska nähdä, minkälaisia erilaisia tapoja eri maissa on, ja ei ole vielä tullut vastaan sellaisia käytännön juttuja, joista ei olisi selvinnyt. Paitsi kaasuhella oli aluksi vähän pelottava, kun en ollut ennen sellaista käyttänyt :D

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Tuon välittäjävinkin laitan korvan taakse, jos joskus päätän palata kaupunkiin :)

  PS. Kenkäfriikkinä on pakko mainita, että pisti heti silmään nuo kuvan oikeassa laidassa olevat superkorkeat korkkarit! Ihanat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se on pesuhuoneen tyylikästä "verhoilua" :D

   Minäkään en tajua, mikä noissa hanoissa on niin vaikeaa. Kyllä niistä ihan normaalijärjellä, ehkä jopa hieman alhaisemmallakin, selviää ;) Toki noita yhden hanan vessojakin on, että ei se sinänsä mikään harvinaisuus ole. Kaksihanaiset vessat ovat kuitenkin edelleen "voitolla", koska se nyt on pitkä perinne täällä.
   Meillä on muuten keittiössäkin sellainen "vanhanaikainen" hana, jossa on kierrettävät namiskat kuumalle ja kylmälle. Ei siis sellaista hienoa "liukuhanaa" niin kuin Suomessa. Osaan käyttää sitäkin :D Ja kaasuhella myös, itse tykkään oikeastaan siitä jopa enemmän kuin sähköliedestä.

   Tuo Leikolan video oli hauska esitys noista kulttuurisista piirteistä, juuri sellaista junttimaista ihmettelyä. Minusta se oli hyvällä mielellä tehty - kyllähän kulttuureista saa vitsiä vääntää. Sen sijaan ne kommentit, voi jeesus - ei olisi pitänyt lukea niitä! Koko maa haukutaan paskaksi. Jopa siellä käymätön toteaa STAND UP -koomikon esityksen perusteella, että paska maa!

   Foxtonsia kannattaa ehdottomasti välttää! En väitä, etteikö asiat voisi hoitua ja toimia sen kautta, mutta ongelmatilanteissa he eivät tee mitään. Lisäksi he ovat röyhkeitä ja heidän tyylinsä on aggressiivinen. Siitä on ollut puhetta ihan julkisestikin täällä.

   En tiedä onko Suomessa mitään sivustoa, jossa voi arvostella eri palveluita (ei ainakaan ennen käsittääkseni ollut enkä jaksa nyt googlettaa). Täällä on ainakin sellainen kuin "Reviw centre", jota voi hyödyntää. Myös arvauskeskuksista on saatavilla julkisia arvioita netistä. Olisi muuten nekin pitänyt lukea ennen kuin valitsi omansa :DD

   Ps. Tämä maa on kenkäparatiisi, niin kuin varmasti tiedätkin!

   Poista
  2. Joo, kommentit oli lievästi sanottuna vähän älyvapaita.

   Suomessa on käsittääkseni mahdollisuus arvostella vain ravintoloita sun muita vapaa-ajan paikkoja. Laitankin tuon sivun muistiin, kiitos!

   Poista
 8. :) Mielenkiintoinen jutunaihe. Asumisjutut kiinnostaa aina, vaikka en itse ole ulkomaille muuttamassakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kiinnosti. Olen ajatellut, että voisin kirjoitella enemmänkin näistä käytännön jutuista täällä, niin ei tule niin hiljaista kirjamietteiden välillä :-)

   Minuakin kiinnostaa kovasti eri kulttuurien tavat, vaikka en ole täältä toistaiseksi pois muuttamassa. :)

   Poista
 9. nama on taas niin sita lintukotolaisten paisuttelua nama hana- ja kosteusjutut... suurimmassa osaa maailmaa asiat menee juuri niin; 99% maailman vaestosta ei tela kuten suomalaiset joten suomalaiset. heidan vuokrakulttuurinsa ja priimakunnossa olevat kampat ne suuremmassa mittakaavassa poikkeuksia on.
  7 vuotta asuin lontoossa 5 eri asunnossa eivatka nama asuntoasiat minua hairinneet. superdrugistahan voi ostaa parilla punalla muovitotsan jonka voi esim kylvyssa pistaa yhdistamaan seka kuuman etta kylman veden. ja by the way; esim siina asunnossa jossa mina asuin 4 vuotta OLI vain yksi hana; seka kylpparissa etta keittiossa.

  En koskaan kokenut asioita niin suuriksi etta niiden perusteella en uskaltaisi UK:ssa asua! :) huh! sitten on jo kyse aika heikosta omasta elamasta jos joku HANA tai pieni kosteus esim kylpparin kulmassa pistaa ihmisen pysymaan poissa jostakin tietysta MAASTA.

  eika se ongelmien ratkaisu mitaan mahdotonta itsekaan ole. korjasin kerran massiivisen vesivahingon itse; purin kostuneen parketin, vuokrasin kuivaajakoneen 1.5kuukaudeksi ja rakensin lattian uudelleen itse minimibudjetilla. vuokraemanta ei valittanyt vesivahingosta eika siita korjaanko asian vai en. mutta koska tuho oli massiivinen ja halusin jatkaa kampassa asumista ja kosteus oli myos alakerran katossa, paatin vain yksinkertaisesti hoitaa asian. LAASTAROIN paalle, mutta suomalaisen perinpohjaisesti ja saastin 3500 puntaa. Jos olisimme kutsuneet ammattilaiset paikalle koko homma olisi maksanut about 4300 puntaa. Ei sellaisen maksaminen kannata maassa, jossa melkein jokaisessa kampassa on jotain kosteutta kuitenkin.
  RP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen noita "hanayhdistäjiä" nähnyt, mutten ole jaksanut innostua niistä. Minua tuo hana-asia ei rassaa mitenkään, joten en jaksa nähdä vaivaa :D Mutta ehkä useista hanoista häiriintyville siitä voisi tosiaan olla apua.

   En usko, että tuota "en uskaltaisi asua UK:ssa" -kommenttia oli heitetty mitenkään vakavalla mielellä. Luulen, että se oli enemmänkin vitsi ;) Sen sijaan tuon linkkaamani Leikolan videon alla olevat kommentit olivat melko karseeta luettavaa. Silmiin pisti etenkin se, että moni valittaja ASUU (tai ainakin on asunut tai asui) täällä ja vali vali on kamalaa. Heille voisi siis sanoa, että muuttakaa nyt ihmeessä äkkiä pois ennen kuin kuolette v**tukseen!

   Toki voi itsekin ratkaista ongelmia. Vuokra-asumisessa vain on se huono puoli, että mitään isompaa ei saa itse tehdä. Moni asia on myös sellainen, jota ei voi itse korjata (esim. meiltä rikkoutui vessanpönttö: sen vedin lakkasi toimimasta ja siihen tarvittiin joku erikoinen osa). Emme myöskään saa tilata huoltomiestä tänne, vaan kaiken pitää landiksen kautta. Ja landis oli sellainen, että hän hoitaa kun hoitaa, jos hoitaa.

   Poista
 10. Kävin tämän postauksen äärellä jo kerran kärkkymässä, mutta minut keskeytettiin ennen kuin pääsin kommentoimaan.

  Sen verran kun olen Ismo Leikolaa kuullut, en ole koskaan hänen jutuistaan välittänyt. Hänen juttunsa tuntuvat olevan lähinnä sellaisia ylihelppoja navanalustarinoita. Ja ylipäänsä aika rasittavaa kuunnella jonkun asiantuntevaa vitsailua jostain maasta parin viikon lomareissun perusteella. :P Esim. mä saatan hyvinkin panetella mielelläni Ranskaa muiden täällä asuvien kanssa, mutta jos joku "ulkopuolinen" alkaa aukoa mulle päätään Ranskasta, saatan jopa ottaa nokkiini. :D Tai vähintään näiden ulkopuolisten huomio kiinnittyy usein niin pinnallisiin ilmiöihin, että ne johtopäätökset tuntuvat jotenkin menevän vikaan. Tai voihan olla, että itse vaan on tullut turhan sokeaksi joillekin asioille. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi onni toisella yrittämällä siis ;)

   Itse törmäsin ikään kuin vahingossa Leikolaan vasta muutama päivä sitten. En innostu minäkään hänen tyylistään: hänen elekieli ja puhetyyli pelkästään rasittivat minua.

   Tuo kyseinen video oli ihan hauska, mutta mitään uuttahan siinä ei ollut eli samoilla stereotypioilla hän ratsastaa kuin lähes kaikki muutkin. Minusta kulttuurieroilla ymv. voi ihan hyvin vitsailla ns. hyvässä hengessä. Mutta sellainen pilkkaaminen ja jeesustelu etovat.

   Kritiikkiä saa esittää jne. mutta sellainen iha paska maa ei ne osaa mitää kämpätkin on kaik homees eikä ne osaa edes laittaa vodaa tulemaan yhdestä hanasta ja plaa plaa. Typerää, minuakin suututtaa sellainen ja otan siitä nokkiini :D Ehkä se on tämä suomalainen luonne, kun suomalaiset ei kestä sitä että niiden kotimaata arvostellaan :DDDD

   Leikolalla oli muuten ranskalaisistakin esitys. Se oli oikeasti hauska . :)

   Poista
 11. On kyllä tutun kuuloista!:) En sanoisi, että noi olisi niinkään järkyttävän ärsyttäviä/kamalia asioita (vaikka välillä rankasti vatutti, kun aina sai vaan liian kylmää tai kuumaa vettä kun yritti pestä naamaa). Ainakin mulle nää on sellasia juttuja jotka tekee Britanniasta sen kotoisan Britannian, jota voi välillä rakkaudella kutsua kehitysmaaksi. Ja noi vessan ovet, joo'o..niin se vaan toimii, ainakin Skotlannissa :D Välitysfirmoista en muuten edes ala sanomaan sen kummemmin mitään tai siitä avautumisesta ei tule loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, arkisia eroavaisuuksia nämä. Ei niiden takia kannata hiuksia repiä päästä. Tai jos tulee tunne, että kannattaa, niin kyllä sitten äkkiä muutto yhden hanan kämppään ;D Itse en edes ajattele tuota hana-asiaa normaalisti: se nyt on niin ja sillä piste. Ehkä mulla on liikaa muita ongelmia, niin en ehdi stressata hanaa. ;)

   Onneksi on myös olemassa kunnollisia välitysfirmoja, luulen ma. Uskoisin, että monella asukkaalla on asiat kuitenkin ihan kivasti asumusasiat eikä tarvitse aina tapella välittäjien tai landlordien kanssa. :D

   Poista
 12. Voi muru! Kunpa pääsisin tonkimaan sun vaate/kenkäkasoja :D Meillä on mutto vasta marraskuun alussa, joten kaikessa rauhassa ehdin pakkaush*lvetin aloittaa. Huoh.

  Mutta onnea uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kyllä kiva pitää kunnon rättiorgiat yhdessä! Harmi, ettei teleporttaaminen vielä onnistu, ehkä ensi elämässä ;D

   Tsemaa sinullekin pakkailuun, beibi. <3 Kannattaa aloittaa ajoissa, niin ei tarvi sitten itku silmässä vikana iltana ;)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.