Hae tästä blogista

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Ostinpa kirjan ja kootut selitykset

Ajattelin kokeilla (en lupaa onnistuvani) heinäkuun ajan sellaista, että kirjaan kaikki hankkimani kirjat (miinus tietenkin kirjaston lainat) blogiini.

En ole mikään tilastoihme, mutta nyt tekee mieli vähän tsekkailla, kuinka paljon niitä kirjoja oikein kertyy kuukaudessa.

Tosin tämä "testi" on typerä eikä kerro mitään keskiarvoja mistään, koska ostelen kirjoja satunnaisesti ja pääasiassa heräteostosmaisesti. Jonakin kuukautena voin selvitä muutamalla ostoksella, toisina kuukausina lähtee sitten niin sanotusti homma hanskasta.

Tämä kuukausi taisi jo lähteä handusta. Teinpä nimittäin eilen lenkin lomassa charity shop -kierroksen. Ei ollut tarkoitus, mutta sitten muistin mitä kaikkia kirjoja olisi kiva lukea ja se oli menoa.

Lisäksi olen aikeissa vetästä tässä piakkoin lukumaratonin, joten kirjoja tuli katsottua ihan silläkin silmällä (haluan lukea melko lyhkäisiä kirjoja maratonin aikana).

Innostuin pitkästä aikaa kuvaamaan järsyllä (järkkäri) ja pistin oikein "studion" pystyyn, joten esittelen ostokset koottujen selitysten ja kuvien kera (en jaksa signeerata kuvia, mutta omia ovat).

1. Ayaan Hirsi Ali: Nomad
Tämä oli pakko saada, koska pidin kovasti Infidelistä. Tämä valottaa hieman eri tavalla Hirsi Alin elämää.


2. Julie Otsuka: The Buddha in the Attic
Kirjan nimi on hämärästi tuttu ja takatekstin perusteella kiinnostuin.


3. Knut Hamsun: Hunger
Tähän kirjaan olen törmännyt muutamissa kirjablogeissa ja kiinnostuin.


 4. Anonymous: Go Ask Alice
Ihan tuntematon kirja minulle, mutta niinpä näyttää olevan kirjoittajakin (Anonymous). Kirja on jonkun nuoren tytön päiväkirja.


5. Natsume Soseki: Kokoro
Japani kiinnostaa aina, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ostamista tämän kirjan kohdalla.


6. Paul Jaskunas: Hidden
Never heard before, mutta vaikutti kiinnostavalta. Plussaa myös jännästä kannesta.


7. J.M. Coetzee: Disgrace
Tämä minun on pitänyt lukea about sata vuotta sitten, mutta eipä ole aiemmin osunut käteeni. No nyt osui.


 8. Whichelow & Murray: It's not Rocket Science
No ainahan klisekirja kiinnostaa. Selailin kirjaa jo puodissa ja se vaikuttaa hauskalta. Lisäksi siitä voi vaikka oppia jotain - ainakin välttelemään (tai viljelemään) täkäläisiä kliseitä, jos ei muuta.


9. Henning Mankell: Haudattu
Postisetä toi tämän eilen, kirja on pyytämäni arvostelukappale (kiitos Otava!). Tämän kirjan parissa saattaa kyynel tirahtaa, koska Wallander.


10. Anu Juvonen: Lähiöoksennus
Kiinnostuin (ja kuulin) tästä kirjasta kirjablogeista ja tajusin heti, että tämä on pakko saada. Kantsu on tuttu paikka, vaikka olenkin pääasiassa Pasilan kasvatti. Kiitos siis, Mari A, kirjasta! Kirja saapui eilen.



Jokunen hetki saattaa kyllä kestää ennen kuin pääsen näistä kirjoista yhteenkään käsiksi. On nimittäin sen verran monta kirjaa kesken parhaillaan. En jaksa edes kaikkia lisätä tuohon sivupalkkiin, koska se räjähtää muuten käsiin.

26 kommenttia:

  1. Mainio studio :)

    Minä päätin olla toistaiseksi kirjanostolakossa. Ensinnäkin kirjoja on kotona lukematta valmiiksi tolkuton määrä. Toisekseen, koska olen nyt työtön jonkin aikaa ja kahisevaa on luvassa seuraavan kerran elokuun lopussa, pitää ehkä olla vähän tarkempi pennosistaan jälleen kerran. Katsotaan, kuinka kauan lakko kestää (asetan sen koskemaan myös halpoja kirjalöytöjä).

    Tuo uusi Wallander täytyy kyllä bongata kirjastosta, minustakin Wallander on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan noita lukemattomia minullakin ennestään, vaan eipä se tunnu menoa hillitsevän ;)

      Toivottavasti löytyy töitä pian, pitelen peukkuja!

      Poista
  2. Loisto studio. ;)

    Nälkä on hieno, Buddha on minullakin ostoslistalla. Akateemisessa on ihan liikaa hyviä kirjoja (mutta ei tietenkään aina juuri niitä mitä haluaisin)...

    Odotan mielipidettäsi Disgracesta, lue se pian, pliis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun blogisi olikin eräs, josta Nälän bongasin. Se on vilahtanut myös muutamassa muussa blogissa, joten nimi on syöpynyt päähäni ja kiinnostus herännyt. :)

      Buddha oli kyllä kiva ylläri eikä maksanut kuin kaksi puntaa. Lupaan lukea sen Disgracen heti, kun saan luettua nyt kesken olevat ja kirjaston lainat pois alta. Ja tuo Wallander on vissiin kait myös pakko lukea :D

      Poista
  3. Mun kirja maailmalla, tippa linssissä katselen =)

    Joo, hyvä idea, vois toteuttaa joskus itsekin, ja tuo Buddha in Attic & Kokoro kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sillä on nyt hyvä koti ;)

      Olen itsekin ihan innoissani näistä kirjoista - tekisi mieli alkaa lukea kaikkia samaan aikaan :D

      Poista
  4. Vähän sama homma täälläkin, välillä menee aikoja niin etten juurikaan hanki kirjoja mutta jossain vaiheessa tulee otettua sitten kaikki takaisin korkojen kera. Nimimerkillä Mimmi jolla ei riittänyt enää kädet kantamaan kirjoja kierrätyskeskuksen kassalle.
    Kiva studio! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, joskus on pidempiä pausseja (ainaskin kuukausi, heh!) ostoissa, mutta sitten taas lähtee lapasesta. Suomen kirpparit ja kierrätyskeskukuset ovat kyllä ihania löytökeitaita - niissä meinaa ihan hulluksi tulla! :D

      Poista
  5. Hieno postaus, hienoja kuvia. Minulla onneksi on pysynyt kirjashoppailu kuitenkin aikalailla hanskassa. Aikaisemmin en juurikaan himoinnut omia kirjoja, ja edelleeenkin pärjään lainakirjoilla suurimmaksi osaksi. Kirjabloggauksen myötä halu omistaa omia kirjoja on toki kasvanut hieman. (Vaate-koru-yms. shoppailu ei tosin ole pysynyt ihan hanskassa tänä kesänä.=D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie taas olen kamala kirjahamsteri, ollut aina. Pitää aina olla valinnanvaraa tarjolla. Tykkäsin kyllä jo pentuna lääppiä ja tutkia kirjoja, joita meillä lapsuudenkodissa olikin melkoisesti, joten siinä mielessä en ole pahemmin muuttunut :D

      Vaatteet ovat kyllä toinen paheeni, heh, eli voin ymmärtää että niiden(kin) shoppailu voi lähteä käsistä. Nyt olen kyllä ollut kuivulla kledjuista jo jonnin aikaa, koska vaatekaappi tursuaa uhkaavasti. :D

      Poista
  6. Charity shopit ovat kyllä parhaita/vihoviimeisiä, niistä kun palaa aina kotiin selkä vääränä uusia kirjapinojaan kantaen! Itse varaan aina Briteissä käydessäni vähintään yhden päivän pelkälle charity shop-kierrokselle, missä tahansa kaupungissa sitten olenkin.

    Ja Go Ask Alicea lukiessa kannattaa muistaa, että kyseessä ei ole tositarina kuten alunperin väitettiin, vaan sepitetty teos jonka oli tarkoitus olla opettavainen. Siis aivan kuten nämä Enkeli-Elisat nykyään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Charity shoppeja täällä on tosiaan rutkasti ja valikoimat (sekä hinnatkin) vaihtelevat melko paljonkin alueesta riippuen. Minulla on tietyt vakioalueet (sopivien lenkkimatkojen päässä eli voi yhdistää halutessaan lenkin ja kirjojen hiplaamisen), joissa käyn eniten. :)

      Olenkin jo googlettanut tuon Go ask Alicen (vakiotoimenpiteeni ostettuani kirjoja) ja valaistunut sen suhteen eli ei tule yllätyksenä sen fiktiivisyys.



      Poista
  7. Minä olen tällä hetkellä kirjanostokiellossa ja aion juuri vähentää kirjoja hyllyistäni. Taka-ajatuksena on tietenkin, että tulee tilaa uusille kirjoille hih!

    Tuo Wallander rupesi kiinnostamaan. Olen katsonut Wallanderia TV:stä, en ole siis koskaan lukenut kirjoina. Nimenomaan sitä ruotsalaista sarjaa olen seurannut. Minun olisi todella vaikeaa lukea kirjana, kun näkisin ne päähenkilöt samanlaisina Tv-hahmoina... Odotan kyllä mielenkiinnolla juttuasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä taka-ajatus :D

      Minä en ole noita Wallandereita katsonut telkkarista. Jostain syystä en ole halunnut, koska pelkään että mielikuvani kirjoista menevät "pilalle".

      Wallanderit kannattaa mielestäni lukea järjestyksessä, jos aikoo niitä ryhtyä lukemaan. Kukin kirja on kyllä periaatteessa oma tarinansa, mutta viittauksia menneeseen on paljon. Lisäksi kirjassa on tietyt vakiohenkilöt Wallanderin lisäksi, jotka ovat mukana myös kirjoissa.

      Mankell on kyllä taitava kirjoittaja, pidän hänen muistakin kirjoistaan. Tälläkin hetkellä luen Mankellin kirjaa, tosin enkuksi. :)

      Poista
  8. Mainio seurantakokeilu! Mullakin kirjahankinnat tapahtuvat aalloissa: on aikoja kun en hanki mitään ja välillä käy kuten viime kuussa ja kirjat lisääntyvät hetkessä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin olin onnistunut olemaan ostamatta kirjoja jonkin aikaa (ehkä pari viikkoa, heh), mutta tiistaina menin ihan sekaisin, kun oli niin mahtavat valikoimat. En edes ostanut kaikkia kirjoja, jotka olisin halunnut.

      Kauppaan jäi mm. Bronten Jane Eyre. Yritän etsiskellä kirjasta mukavampaa versiota (ts. isompifonttisempaa versiota). :)

      Poista
  9. Aivan ihanat lavasteet kuvilla! Ja voi että, vika Wallander... En muuta sano, kuin että varaudu nessuilla! Mulla on Lähiöoksennus kirjahyllyssä, miksi ihmeessä en ottaisi sitä lukuun.

    Mie olen kirjahankinnoissa erittäin maltillinen, ainakin sinuun ihanaiseen <3 verrattuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nessupaketti on jo valmiina yöpöydällä, vaikken ole kirjaa vielä aloittanutkaan. Sinun kirjoituksesi Haudatusta oli kyllä niin hieno, että tuskin pysyn pöksyissäni <3

      Ota ihmeessä lähiölaatta lukuun, kiinnostaa sinun mielipiteesi siitä! Minulla voi hetkinen mennä ennen kuin pääsen siihen käsiksi.

      Maltti on valttia, ei tosin kuulu minun hyveisiini ;)

      Poista
  10. En tiennytkään, että Ayaan Hirsi Alilta on toinenkin kirja! Pitää lukea :)

    Ja hienoja kuvia on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirsi Alilta on ilmestynyt ainakin kolme kirjaa. Näiden mainittujen lisäksi on vielä The Caged Virgin. En tiedä onko kaikkia näitä kirjoja käännetty suomeksi.

      Kiitos kuvakehuista, oli tosi hauska kuvailla :)

      Poista
  11. Jaksaispa itsekin studiokuvailla kirjoja, vaikka ihan huviksi :D Hienoja asetelmia!

    Go ask Aliceen törmäsin jossain ulkomaalaisessa kirjablogissa, ja tuli laitettua myös omalle hankijoskus-listalle. Disgrace (suomeksi muistaakseni Häpeäpaalu tjsp.?) tuli hankittua ihan sen tähden, että kannessa oleva pentu näyttää ihan vinttikoiralta (joka jaloissakin makaa). Siitä taas voisi päästä aiheeseen "hyvin kummalliset vaikutteet valita luettava kirja", mutta ei syvennytä siihen... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään usein jaksa, mutta joskus innostun. Tykkään muutenkin kuvaamisesta, mutta nyt on jäänyt sekin harrastus aika vähille. :)

      Disgrace on tosiaan Häpeäpaalu, minäkin ihastuin tuohon kanteen. Se on samaan aikaan jotenkin outo ja kiehtova. Häpeäpaalu on ollut must read -listallani jo niin kauan, että nyt on tosiaan aika se lukaista pois!

      Joskus kirjanhankitavaikutteet voivat olla hyvinkin kummallisia :D

      Poista
  12. Oi tuo Disgrace on tosi hyvä! Siitä on myös olemassa tosi hyvä elokuva, suosittelen sitäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, enpäs tiennyt siitä on tehty elokuvakin. Noh, se ei ole ihme, sillä en seuraa juuri ollenkaan elokuvamaailman kuulumisia. Mutta kiitos vinkistä - onhan se leffakin ehdottomasti nähtävä (mutta vasta luettuani kirjan)!

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.