lauantai 21. huhtikuuta 2012

Esikoiskirjailijan tuskien taival

SusuPetal: Goottiemon kauhujen lipas


Heti ensi alkuun tiedoksi kauhua kammoaville: tämä ei ole kauhukirja, vaikka nimestä voisi niin päätellä.

Tai no, ehkä tämä on kauhua päähenkilölle itselleen, jonka otsalle hikikarpalot kohoavat kässäriä editoidessa.

Tarinan minä on siis saanut vihdoin, monen ristipistotyön jälkeen, sopimuksen kustantamolta: hänen kirjansa julkaistaan!

Mikä ilouutinen, joka tosin tuo mukanaan rutkasti päänvaivaa, hikeä, ahdistusta, pelkoa, masennusta jne. Ja tietenkin sitä kässärin editoimista.

Editoinnin ohessa esikoiskirjailija ehtii käydä lepuuttamassa hermojaan kylpylässä ja unohtaa - tai toivoa unohtavasa - osan reissusta. Visa vinkuu relaillessa. Kotona odottavat lapset ja (musiikki)keikan ulkomaille saanut aviomies.

Koin kirjan hulvattoman hauskana sen minälle nostattamista tunteista huolimatta - tai ehkä juuri siksi. Moniin tunteisiin ja tuntemuksiin sekä reagointeihin voin itsekin samastua. Kirjan tyyli on humoristinen. Ajoittain surullisen humoristinen.

Pidän Susun kirjoitustyylistä. Hän ei turhia jaarittele, vaan tarjoilee asiat lukijalle nasevasti, mutta hauskasti. Siitä huolimatta hän onnistuu tuomaan henkilöt lähelle, tekemään ne eläväksi lukijalle. Oiva osoitus siitä, että ylenmääräinen sanojen tuhlaaminen ei ole mikään edellytys syvyydelle.

Kirjan rakenne on miellyttävä. Tykkään, kun luvut on otsikoitu. Se on nykyään melko harvinaista kirjoissa. Joidenkin mielestä se lienee vanhanaikaista. Minun mielestäni se on ilahduttavaa etenkin, jos otsikot on mietitty perusteellisesti ja ovat mielenkiintoisia, niin kuin tässä kirjassa.

Kirja on myös hauskasti kuvitettu. Lukunautinnon lisäksi on tarjolla siis myös taidenautintoja. Suosittelen lämpimästi ihmisille, jotka arvostavat huumoria sen kaikissa sateenkaaren väreissä, sekä vetävää kerrontaa!

Tässä blogissani olen aiemmin kirjoittanut Susun kirjasta Valkoiset Talot, josta pidin niinikään kovasti. Toisessa blogissani olen kirjoittanut ajatuksiani Sairaalapäiväkirjasta.

SusuPetal on julkaissut useita kirjoja. Kannattaa tsekata myös SusuPetalin kotisivut!

Sain Goottiemon lahjaksi Susulta, kiitos vielä miljoonasti - oli aivan mahtava ylläri! Samassa paketissa sain Susun tekemän Arigururmin, joka kuvassa kurkistelee kirjan takaa. Nyt se istuu tässä tietokonepöydälläni ja muistuttaa ystävyydestä.

4 kommenttia:

  1. Kiitos arvostelusta. Laitoin linkin blogiini.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana nimi kirjalla! Olen Susu-fani, joten teos menee varaukseen :)

    VastaaPoista
  3. Joo, ehdottomasti suosittelen! Minäkin olen Susu-fani :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.