maanantai 15. elokuuta 2011

Lisää Helenaa

Aino Räsänen: Pää pystyyn, Helena!


Viikatemies on jälleen vieraillut Junkkerissa. En nyt tohdi kertoa, kuka on niitetty ja kuka ei, koska jotenkin menee muuten pilalle koko sarjan yllätyksellisyys. Suurimmat yllätykset kun kuitenkin ovat edelleen ihmissuhteissa.

Siksipä huomaan nyt, että on todella vaikea kirjoittaa näistä Helena-kirjoista oikeastaan mitään, koska en viitsi käydä henkilöiden välisiä kemioita ruotimaan. Muuten menee koko kirja pilalle uuden lukijan kannalta katsottuna.

Kenties tyydynkin vain muutamalla sanalla mainitsemaan, että luettu on. Pää pystyyn, Helena! on siis neljäs osa tätä Helena-sarjaa.

Sarjaan kuuluu yhdeksän kirjaa ja anoppi antoi luvan roudata lukematta jääneet sarjan kirjat mukanani. Ei siis tarvitse odotella ensi kesään asti saadakseen lukea sarjan loppuun.

Luulen nyt kuitenkin, että pieni tauko voisi tehdä terää ja kenties luen jotain muuta tässä välissä.

Helena-sarjan kirjat:

Soita minulle, Helena!
...Ja Helena soittaa
Näkemiin, Helena!
Pää pystyyn, Helena! (tässä postauksessa)
Päivi, Helenan tytär
Helena ja etelän tyttö
Helena kuuntelee
Helena ei tottele
Helenan suku

2 kommenttia:

  1. Helena-kirjojahan mun pitikin kirjastosta etsiä, mutta ihan tyystin unohdin! No, myöhemmin tällä viikolla uusi reissu, jospa sitten muistaisin :)

    Äitiltäkin olisin voinut lainata, mutta kun siltä puuttui ensimmäinen osa niin en sitten viitsinytkään.

    VastaaPoista
  2. Maija, tämä sarja on kyllä ollut ihastuttavaa kesälukemista eikä vähiten ajankuvauksen takia. On ollut näiden Helena-kirjojen siivellä ollut mukava päästä pois tästä tehoyhteiskunnasta! ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.