Hae tästä blogista

perjantai 1. tammikuuta 2016

Lukuhaasteet 2016

Osallistuin viime vuonna joihinkin lukuhaasteisiin, mutta en enää muista mihin. Mitään koostetta ei siis ole tulossa, vaan pakko lakaista ne vain maton alle. Anteeksi.

Tänä vuonna soi uudet virret ja kokoan tähän postaukseen kaikki lukuhaasteet, joihin tänä vuonna osallistun. Kun olen lukenut ja blogannut haasteeseen sopivasta kirjasta, lisään tänne linkin kys. postaukseen. Jo luulisi, ettei pääse unohtumaan.

Jotta tämä haastepostaus olisi helpompi löytää, lätkäisen siitä oikein linkin tuohon sivupalkkiin. Siten luettujen haastekirjojen päivittämisen luulisi onnistuvan jouhevasti. Tykkään lukuhaasteista ja osaan suhtautua niihin rennosti ja ilman suorituspaineita. En kuitenkaan halua suhtautua niin rennosti kuin viime vuonna eli unohtamalla niiden olemassaolon.

Tänä vuonna osallistun kahteen haasteeseen (ja klassikkohaasteeseen), vaikka kiinnostavia haasteita olisi enemmänkin. En kuitenkaan usko kykeneväni handlaamaan useampaa kuin kahta haastetta kerralla, ja haluan säilyttää ilon ja mielekkyyden haasteluvuissa. Siksi vain kaksi.


Lukuhaasteet, joihin osallistun vuonna 2016


MOLEMMAT HAASTEET OVAT PÄÄTTYNEET

Hämärän jälkeen  3.11.2015 - 2.11.2016 

Luetaan kauhua! Tarkempi kuvaus täältä.


Haasteeseen lukemani kirjat:

1. Thomas Olde heuvelt: HEX
2. Marko Hautala: Kuiskaava tyttö
Kurjen  siivellä 1.1 - 30.12.2016

Luetaan Itä-Aasia! Tarkempi kuvaus täältä.


Haasteeseen lukemani kirjat:

1. Xinran: The Good Women of China -Kiina
2. Hai Zi: Näkymä valtamerelle -Kiina
3. Keigo Higashino: Journey Under the Midnight Sun -Japani
4. Natsuo Kirino: Grotesque - Japani
5. Hwang Sok-Yong: Princess Bari - Etelä-Korea
6. Han Kang: The Vegetarian - Etelä-Korea
7. Keigo Higashino: A Midsummer's Equation - Japani
8. Sun-Mi Hwang: The Hen Who dreamed She Could Fly - Etelä-Korea
9. Shuichi Yoshida: Villain - Japani
10. A Yi: A Perfect Crime - Kiina
11. Naoki Higashida: The Reason I Jump - Japani
12. Keigo Higashino: Naoko - Japani
13. Minna Eväsoja: Melkein geisha - Japani
14. Hideo Yokoyama: Six Four - Japani
15. Jackie Copleton: A Dictionary of Mutual Understanding - Japani
16. Chen Guangcheng: The Barefoot Lawyer - Kiina
17. Yeonmi Park: In Order to live - Pohjois-Korea
18. Kanae Minato: Confessions - Japani
19. Shuichi Yoshida: Parade - Japani
20. Natsuo Kirino: Real World - Japani
21. Yoko Ogawa: The Diving Pool - Japani
22. Seichō Matsumoto: Inspector Imanishi Investigates - Japani
23. Sayo Masuda: Autobiography of a Geisha - Japani
24. Yukio Mishima: The Sailor Who Fell from Grace with the Sea - Japani

Haastekoonti: Hyvästi kurjet 

6 kommenttia:

 1. Minäkin tuppaan unohtamaan haasteet lukiessani, sillä olen enempi tunnelman mukaan lukija. Joku kirja aina johonkin haasteeseen kuitenkin sopii. Tuo Kurjen siivellä -haaste kiinnostaa minuakin, mutta kauhukirjallisuuden jätän kyllä pois.
  Hyvää lukuvuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin valitsen luettavat kirjat täysin omavaltaisesti fiilisten mukaan. Aasia-haaste ei ole minulle järin haastava, koska pidän ja luen muutenkin mielelläni aasialaista kirjallisuutta. Keräsin omasta hyllystä haasteeseen sopivat kirjat ja melkoinen pino tuli. Ja lisää tulee, sillä minulla on iso lista (aasialaisia) kirjoja, jotka haluan lukea. :)

   Kauhuhaaste onkin sitten haastavampi, mutta sen onkin tarkoitus kannustaa minua oman hyllyn kauhuaarteisiin. Sitten kun koen, että ajankohta on sopiva. Rennolla otteella siis. En osallistuisi näihin haasteisiin, jos saisin niistä paineita. :)

   Oikein mahtavaa tätä vuotta! <3

   Poista
 2. Kiva, kiva, mäkin haluan osallistua näihin, tai ainakin tuohon jälkimmäiseen! Kauhuosasto voi olla ehkä vähän liian extremeä, kun tuppaa tuota mielukuvitusta olemaan muutenkin runsaanlaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistu ihmeessä, linkeistä pääset lukemaan tarkemmat ohjeet ja lukuvinkkejäkin löytyy. :)

   Minullakaan ei ole mielikuvituksesta puutetta, otaksuisin, mutta ei se estä kauhuintressejäni. Mieluummin tosin katson kauhut elokuvina nykyään eli kauhun lukeminen on jäänyt melko vähälle. Jospa se nyt aktivoituisi haasteen myöstä. :-)

   Ihanaa tätä vuotta! <3

   Poista
 3. Pidän kovasti tuosta alusta, että et enää muista mihin. Rentoahan sen lukemisen pitää sentään aina olla, se on lukemisen olemus. En ole osallistunut vielä yhteenkään haasteeseen, mutta innostunut kyllä muutamasta. Niinkuin esim MarikaOksan elokuva&kirja-haasteeseen ja ketjukolaajan ent.sosialistimaiden kirjallisuus-haasteeseen. Mutta valitettavasti vaikuttaa, että ne eivät sittenkään vie mukanaan, vaan oma tie ja sen tunnelma on niin vahva, että en voi sitä vastustaa. Sen lisäksi tietenkin hitaus, liittyen ehkä myös siihen että minulla menee kaikkeen muuhun myös paljon aikaa. Kuten esim leffojen katseluun, lehden lukuun, katon tuijottamiseen. Ja se kaikki on mukavaa.

  Pidän kovasti blogistasi ja kirjoituksistasi. Onnellista vuotta 2016 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minulle lukeminen on rentoa puuhaa eikä mitään suorittamista. Ei se suorittamiseksi muutu haasteidenkaan myötä, vaan fiilisten mukaan menen ihan niin kuin muutenkin. Näissä haasteissahan saa itse valita kirjat, ei niitä kukaan määrittele eli sen oman tien kulkeminen on ihan mahdollista sittenkin. Tosin jos itse kokee, että haasteiden takia menettää "omat polkunsa" tmv. niin eihän niihin sitten kannata osallistua. :-)

   Minullakin (kai kaikilla?) on muitakin intressejä kuin lukeminen enkä edes lue järin nopeasti, vaan jään joskus jopa makustelemaan kokonaisia virkkeitä ja kappaleita siinä lukemisen lomassa. Ei minulla ole kiire mihinkään edes lukiessa: teen omaan tahtiin niin kuin hyvältä tuntuu. Yleensä minulla tulee vuodessa vietettyä lähes kokonainen kuukausikin putkeen lukematta mitään romaania (kun olen reissussa: tänä vuonna käynee samoin taas). Sepi Kumpulaista mukaillen voisin tässä laulaa "otan löysin rantein..." :D

   Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Samaa voin sanoa sinun blogistasi. <3 Oikein ihanaa tätä vuotta!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.