Hae tästä blogista

lauantai 29. tammikuuta 2011

Pommeja ja sadetta

Ros Wynne-Jones: Something is going to fall like rain
(suomeksi Sade lankeaa) 


Keksin tämän kirjan Kuuttaren blogista ja oli pakko heti tilata se Amazonista.

Kirja kertoo takautuvasti Marian ajasta Sudanissa, jossa hän toimi avustustyöntekijänä eräässä kylässä. 

Aika kylässä venyy, koska lentokenttä tuhoutuu pommituksessa.

Maria on vain parikymppinen lääketieteen opiskelja lähtiessään Sudaniin. Kokemukset Sudanissa kuitenkin syöpyvät hänen mieleensä ja niitä hän muistelee vielä kymmenenkin vuoden jälkeen ja on edelleen rikki kaikesta, mitä tapahtui.

Avustustyön ja olosuhteiden kuvaukset Sudanissa ovat uskottavia ainakin näin maallikolle, joka ei ole Afrikassa käynyt saati avustustyötä siellä tehnyt. Erittäin mielenkiintoista luettavaa siis.

Maria vaikuttaa kirjassa, lähinnä siis Sudanin aikana, melko naiivilta, mutta kenties se ei ole kummallista ottaen huomioon, että hän on kuitenkin aika nuori ja kokematon.

Kenties olisi epäuskottavaa, jos hän ymmärtäisi enemmän kulttuurieroista varsinkaan kun hän ei käsittääkseni pahemmin ehtinyt ottaa selvää asioista ennen kuin lähti.

Kirja piti otteessaan ja henkilöhahmnot olivat pääsääntöisesti uskottavia. Tosin aivan loppua kohden kirja alkoi menettää uskottavuuttaan.

En oikeastaan pitänyt kirjan lopusta. Se oli mielestäni kirjan heikoin lenkki, vaikka kaunis (loppu) periaatteessa olikin.

Pidin kuitenkin kirjasta kokonaisuudessaan todella paljon ja Afrikka-fanina sain siitä paljon irti. Luin kirjan alkuperäiskielellä eli englanniksi ja kieli oli kaunista ja kuvailevaa.

Perustin muuten kategorian, Afrikka, koska on tullut (ja varmasti tulee jatkossakin) luettua aika paljon Afrikka-aiheisia kirjoja.

1 kommentti:

  1. Samanlaisia mielipiteitä heräsi minullakin tästä. Aika hätkähdyttävä muuten tuo kuva tässä versiossa. Pelästyin:)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.