Hae tästä blogista

torstai 2. heinäkuuta 2009

Mies, jolla käy flaksiStieg Larsson:
Miehet jotka vihaavat naisia

Tästä kirjasta on kirjoitettu jo niin paljon, että tekisi itse mieli jättää kokonaan kirjoittamatta.

Tai kertoa vain, että hyvä kirja, kannatti todellakin lukea ja innolla odotan saavani käsiini ne loput kaksi jatko-osakirjaa.

Täytyy sanoa, että näin nopeasti en ole aikoihin lukenut noin kuuttasataa sivua. Koukuttava kirja kaiken kaikkiaan.

Sen kummempia en viitsi tästä kirjoittaa (ei siksi, ettei kirjasta olisi mitään sanottavaa, mutta tästä on kohuttu jo niin paljon, etten usko minulla olevan mitään uutta sanottavaa), mutta pari sanaa päähenkilöstä, toimittaja Mikael Blomkvistista on pakko sanoa.

Häntä on kehuttu mukavaksi mieheksi, josta ei voi olla pitämättä. Minulle taas tuli tunne, että Larsson on luonut monen miehen salaisen ihanteen: Mies, jolla käy jatkuva flaksi, potenssi pelaa eikä tarvitse huolehtia sitoutumisesta.

Minua ihan jännitti kirjaa lukiessani, että ei kai hän aio panna jokaista naispuolista naamaa, joka kirjassa esiteltiin. Ehdin jo huolestua Hedestadin kahvilanpitäjänkin puolesta, että ei kai sitäkin.

Takakansi:

Mikael ”Kalle” Blomkvist, taloudesta kirjoittavan Millennium-aikakauslehden vastaava toimittaja, on pulassa. Hänet tuomitaan kunnianloukkauksesta vankilaan. Mahtava paljastusjuttu teollisuuspohatta Wennerströmin hämäräbisneksistä kaatui riittämättömiin todisteisiin, ja Wennerström aikoo asianajajineen ajaa niin Blomkvistin kuin koko lehdenkin puille paljaille.

Kaiken keskellä Blomkvist saa uransa erikoisimman tarjouksen, kun sukufirman entinen johtaja Henrik Vanger lähestyy häntä. Vanger haluaa Blomkvistin selvittävän mitä tapahtui hänen veljentyttärelleen Harrietille, joka katosi elokuisena iltapäivänä vuonna 1966. Tätä suljetun tilan mysteeriä ei kukaan ole koskaan onnistunut ratkaisemaan. Vangerin lupaama palkinto on mitä houkuttelevin: todisteet Wennerströmin rikoksista.

Blomkvist voi vain suostua ehdotukseen. Hän saa avukseen nuoren, tunnehäiriöisen mutta nerokkaan Lisbeth Salanderin, joka on erikoistunut ihmisten yksityiselämän tonkimiseen. Tapaus vie heidät yhä syvemmälle kohti Vangerin perheen ja samalla kansankodin sisällä vellovaa mustaa menneisyyttä: rasismia, vihaa ja veritekoja.

6 kommenttia:

 1. Minustakin tämä kirja (nämä kirjat) olivat niin koukuttavia, että hämmästyin suuresti, kuinka nopeasti luin ne! Oli tosin pakko nousta välillä yölläkin lukemaan, kun ei vaan saanut nukutuksi, kun alitajunnassa pyöri kaiken aikaa, että mitä seuraavaksi???
  Mikael oli mahtava ja niin oli Lisbetkin.
  Elokuva oli minusta myös erittäin onnistunut!
  Monasti on mietityttänyt, mitä Larsson olisi vielä saanut aikaan,jos olisi saanut elää...

  VastaaPoista
 2. Saisko tämänkin julkaista Nonossa jonkun päivän päästä?

  Minä en ole larssonia lukenut, lähes kaikki melkein kyllä vaan kehuvat.

  VastaaPoista
 3. Kimmeli, Todella vetävä kirja, kyllä! Paljon mielenkiintoisia koukkuja ja jännitteitä.

  Minulle tuli Mikaelista mieleeni sellainen vallaton hurjastelija, joka ei ota liian vakavasti mitään - ei varsinkaan ihmissuhteita.

  Minun on kyllä pakko nähdä se tästä tehty elokuva! En siis vielä ole nähnyt.

  Tuima, saahan tämän julkaista, mutta eipä tässä pahemmin mitään asiaa ole. Suurin osa tästä kirjoituksestahan on suoraan takakantta.

  Koskikaralla on itse asiassa tosi hyvä arvostelu tästä kirjasta. Antaisikohan hän luvan julkaista sen Nonossa?

  http://koskikara.wordpress.com/2008/11/08/larsson-miehet-jotka-vihaavat-naisia/


  Minulla on muuten Eppu Nuotion Maksu kesken. Enää on aika vähän jäljellä eli jos jaksan, niin kirjoitan huomenna siitä arvion. Sen voisi laittaa sitten Nonoon?

  VastaaPoista
 4. OK, kirjoita vaikka Nuotiosta :) Kyselen HannaHiltga, josko sen jutun saisi julkaista.

  VastaaPoista
 5. Kirjavinkeistäkin löytyy, ei arvostelua, mutta VINKKI!

  VastaaPoista
 6. Tuima, nyt se Maksu jo tulikin, kopsaa Nonoon sitten kun on tarvetta ;)

  Kini, Kiitos vinkistä! Tunnustan, että olen siellä käynyt selailemassa, mutta tulen varmasti jatkossakin tutkimaan vinkkivarastoa :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.