Hae tästä blogista

maanantai 15. tammikuuta 2024

Remppatauko

Blogi vaikenee hetkeksi, sillä kylpyhuone haluaa tulla remontoiduksi. Remontin luonteen (on tyyliä kaikki helvettiin ja uutta tilalle) huomioon ottaen täällä ei voi silloin asua, koska ilman vessasysteemejä on aika vaikeaa olla.

Lähden evakkoon joko huomenna illalla tai keskiviikkoaamuna (jolloin remppa toivottavasti alkaa) ja vaikka evakkopaikassa on netti, ei minulla ole tietokonetta. Jätin kannettavani Suomeen, koska ajattelin etten sitä täällä tarvitse, mutta väärin ajateltu.

Olen remontin ajan puhelimeni armoilla enkä todellakaan aio päivittää yhtään mitään blogia puhelimella. Puhelinta käytän lähinnä uutisten ja muun paskan lukemiseen, Instaan plus podcastien kuuntelemiseen. Missään tapauksessa en jaksa näpytellä sillä mitään pidempiä tekstejä: jo viisi sanaa tuntuu työläältä.

Remontin arvioitu kesto on kaksi viikkoa. Toivon, ettei se kestä niin kauan.

Evakkoaikaan olen varatunut lainaamalla kirjastosta kirjoja. Tällä hetkellä on luvussa israelilaisen D.A. Mishanin dekkari The Man Who Wanted to Know, joka on kolmas kirja ns. Avraham-sarjassa.

Muut kirjat ovat


Femi Kayode: Gaslight 

Pidin Kayoden ensimmäisestä romaanista Lightseekers (suom. Pimeän jäljillä), joten luonnollisesti kiinnostaa jatkaa ed. kirjasta tutun Philip Taiwon parissa.


Tania Branigan: Red memory

Teos käsittelee Maon kulttuurivallankumouksen vaikutuksia Kiinassa.


Damon Galgut: The Promise

Tämä romaani on roikkunut lukulistallani sen ilmestymisestä lähtien. Nyt se osui eteen kirjastossa ja poimin sen mukaan taka-ajatuksena sulloa se Helmet-lukuhaasteessa kohtaan 3. Booker- tai Pulitzer-palkinnon voittanut kirja.


Lucy Clarke: The Hike

Luonnollisesti haikkaus kiinnostaa, joten miksipä siitä ei lukisi trillerinkin muodossa. Kirjassa patikoidaan Norjassa ja ruumiita ilmeisesti tulee (ainakin yksi).

10 kommenttia:

 1. Toivotan hyvää evakkoutta!
  Damon Galgut on hyvä. Olen lukenut The Promisen lisäksi Vieraassa huoneessa, molemmista pidin. The Promise nostaa ärtymystä, kuten nämä apartheidin ajan kuvaukset yleensäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on (tai oli, saattoi lähteä kiertoon muuton yhteydessä) omana Galgutin In a Strange Room, mutta en ole “ehtinyt” lukea sitä. :D

   Apartheid systeeminä kiinnostaa, vaikka samalla ärsyttää. André Brinkin romaaneja luin aikoinaan paljon.

   Poista
 2. Onnea remonttiin ja evakkoon! Toivottavasti kaikki sujuu aikataulun mukaisesti. Sitten on ihanaa, kun on uusi kylppäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uudistettu kylppäri tosiaan helpottaa elämää sitten huomattavasti. Nykyinen on tosi rasittava ja epäkäytännöllinen.

   Poista
 3. Lykkyä tykö ja myötäistä matkaan remonttitaipaleelle sekä sujukoon kaksiviikkoinen sutjakasti! Vaikka remontit usein rassaavatkin mieltä niin uusi ja päivitetty on aina hyvän mielen aihe, jahka on saanut taas kaiken kohdilleen oman kädenjälkensä myötäisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua rassaa eniten se, että kaikkialla on taas likaa :D :D Tosin tällä kertaa olemme viisaampia ja suojaamme eteisen lattian ja sinetöimme keittiön, koska siinä ei ole ovea. Kaikki muut ovet kiinni, ettei skeidaa pääse minnekään. Keittiörempasta opin, ettei remppaaja juuri jälkiään siivoile (jopa tuoreen keittiön kaapeissa oli sahanpurua umv. Joita oli vaikea siivota sieltä, minne oli erikoiset laatikostot laitettu. Kyllä oli pää räjähtää niitä siivotessa. :D

   Onneksi vessa on simppelimpi eikä sinne tule mitään kaapistoja tmv. eli pitäisi olla helppo siivota se ennen käyttöönottoa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, saattaa mennä sairastellessa jos saan tartunnan mieheltä.

   Poista
 5. Et varmaan tätä myöhäistä viestiä nyt näe, mutta kovasti tsemppiä silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puhelimella pääsen kyllä blogeja lukemaan. Olen vaan tosi laiska näpyttelemään mitään. 😄

   Alkaa kyllä sormia syyhyttää blogata, kun on kirjojakin luettuna!

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.