lauantai 27. heinäkuuta 2019

Väliaikakuulumiset

Crummock Water, Buttermere.

Lukukuulumiset:

Palasin reissusta (patikointia Lake Districtillä) jokunen päivä sitten eikä ole nyt mitään kokonaista luettuna paitsi Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina, jonka luin klassikkohaasteeseen (Tuntematon lukija emännöi haastetta tällä kertaa - vielä ehtii osallistua!). Siitä siis postaus tulossa 31.7.

Reissussa minulla oli mukana vain “autokirja” (Kate Fox: Watching the English), jota luin nimensä mukaisesti vain automatkoilla mennen ja tullen. Olen nyt kotonakin jatkanut kys. kirjan parissa, mutta luen päivittäin vain muutaman sivun.

Kesken on myös Akalan Natives, joka on superkiinnostava mutta sen rinnalle otin lukuun Jane Harperin Force of Naturen (joka on toinen kirja Aaron Falk -sarjassa, ensimmäinenhän on The Dry, suom. Kuiva kausi), koska haluan lukea pitkästä aikaa myös romaania. Force of Nature sopiikin hyvin tämän hetkisiin fiiliksiini, sillä kirjassa patikoidaan (tosin Australiassa).


Muut kuulumiset:

Reissu oli jälleen mitä mahtavin, mutta kommelluksilta ei vältytty tälläkään kertaa. Kirjoittelen reissusta Mielibidee-blogissani, joten aiheesta kiinnostuneet voivat siirtyä sinne.

En kirjoita matkaopasmaisia postauksia, koska blogini ei ole matkablogi. Huumorilinja on vahva, olen melko asiaton ihminen. Mahdollisiin kysymyksiin toki vastaan mielelläni ja kerron enemmän. Lisäksi uteliaiden oloa helpotan laittelemalla lisätietolinkkejä.

Taustaksi sen verran, että olen käynyt patikoimassa Järvillä useita vuosia (en edes muista kuinka kauan, ainakin kuusi vuotta) eli alue on tuttu ja silti sieltä löytyy aina uusia haasteita kuljettavaksi!

Wasdale Head INN

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Voi, miten haluaisin joskus tuonne Englannin järviseudulle! Tai ylipäätään Englantiin, jota katson romanttisesti mutta samalla tietenkin tiedostavasti (kuten teen melkein kaiken suhteen :D ).

  Tuo Crummock Water -kuva: ♥ Jos olisi jotain sielunmaisemia (ehkä onkin), niin tuollainen on kyllä yksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella. Ymmärrän mitä tarkoitat tuolla romanttisella mutta tiedostavalla asenteella <3

   Luonnon ja patikoinnin lisäksi löytyy muutakin aktiviteettia ja myös lapsille sopivia juttuja (muun muassa The World of Beatrix Potter, en tiedä onko Peter Rabbit tuttu Suomessa mutta täällä se hurjan suosittu: en ole käynyt, koska minua ei kiinnosta).

   Crummock Water on todella kaunis (niin kuin ne kaikki ja kukin on hieman erilainen!) ja sumussa dramaattinenkin. Ja sitten alkoi sataa, haha :D

   Poista
 2. Upea kyllä tuo maisemakuva! Sopisi minunkin sielunmaisemakseni. Varmasti siellä järviseudulla on ihanaa retkeillä.

  Kiva kuulla, että Force of Naturessakin patikoidaan. Voi, koskahan se vain suomennetaan? Toivottavasti pian!!! Minua laiskottaa lukea englanniksi. Espanjaksi olen nyt yrittänyt lukea yhtä kirjaa, mutta sekin etenee pari lukua kerrallaan. Jotenkin kun ei ole pitkään aikaan lukenut muilla kielillä, sitä alkaa olla liian laiska, mukavuudenhaluinen ja kiintynyt omaan äidinkieleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on siellä niin ihanaa että aina pitää palata <3

   Force of Naturessa eräs ”tärkeä” tyyppi katoaa patikalla ja sitä sitten selvitellään. Kerronta kulkee kahdessa tasossa, joten lukija pääsee mukaan patikoimaan. Melko amatöörimäistä patikointia (mutta eivät he olekaan tottuneita), sanoisin täältä kotisohvalta :D

   Poista
 3. Hienoja kuvia molemmat. Sinulla on varmasti ollut upeita reissuja tuonne järviseudulle. Siellä on niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, jokainen patikka avaa aina uusia maisemia ja näkymiä ja kokemuksia <3

   Poista
 4. Ihanan tunnelmalliset kuvat. Tuo järviseutu on minullakin yksi matkalistalta löytyviä paikkoja. Lista tosin on pitkä ja sattuneesta syystä matkakohde useimmiten Ranskan suunnalla, joten saa nähdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voin kyllä tosiaan suositella Järviä. Sinne pääsee Lontoosta junallakin, mutta joutuu ainakin kerran vaihtamaan.

   Minä olen käynyt Ranskassa vain kerran, jostain syystä ei ole syntynyt sen kummempaa halua siellä käydä.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! Vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi mahdollisiin epäasiattomuuksiin en välttämättä jaksa), vaikka joskus vastaaminen voi vähän kestää.